Skip to main content

Ice hoki, totta toki

Moi,
Tällä kertaa otetaan vähän sporttispurttia. Ei kuitenkaan ihan perinteisimmillän, vaan vahvalla hiusrasvan aromilla, vuorossa on Technos Japanin 1992 julkaisema Ike Ike! Nekketsu Hockey Bu: Subette Koronde Dairantō.  Vähän simppelimmin Kunio-Kun Nekketsu Hockey Club. Jep, vanha kunnon Kunio taas asialla, tällä kertaa Jääkiekon parissa.


Pelin juoni menee kutakuinkin niin, että jos Kunion koulu ei voita koulujen välistä jääkiekkoturnausta niin kiekkoclubi lakkautetaan. Sehän ei tietenkään passaa, joten Kunio kavereineen vetää hokkarit jalkaan. Ne,jotka muistavat NESin Nintendo World Cupin, joka siis oli alunperin Kunio-kun jalkapallo tunnistavat heti yhtäläisyydet.


Kyllä vain, tämä ei ole niinkään lajille uskollinen urheilupeli, vaan luvassa on sarjasta tuttua ylenpalttista murjontaa, fysiikan lakeja rikkovia erikoislaukauksia ja toinen toistaan kummallisempia kiekkoilijoita, kaikki toteutettuna sarjalle uskollisella humoristisella tyylillä. Kontrollit ovat lähes samat kun jalkapallossa, syöttö, laukaus, hyppy taklaus jne. Se, mikä tästä tekee pelaamisen arvoisen on vauhdikkaan ja hauskan 8-bit jääkiekon lisäksi hahmot: Vastustajista löytyy ties minkälaista luistelijaa, esimerkiksi Kendokerho pelaa omilla varusteillaan, kuten myös jenkkifutaajat ja baseballin pelaajat. Jopa cheerleaderit pelaavat. Pelin edetessä voitettujen joukkueiden varusteet saa valittavaksi itselleen ja niissä on ihan oikeita eroja ja bonuksia.


Tästäkin pelistä löytyi ennen pitkää pari toimivaa juustokikkaa, joka hieman vesittää haastetta. Pari viimeistä matsia olivat tosin jo oikeasti aika tiukkoja vääntöjä, mutta muuten peli ei ole vaikea. Tämä on varmasti parhaimmillaan kamujen kanssa. Tarinaakin tulee silloin tällöis välivideon muodossa, mutta mitään kovin pitkiä juonenkuljetuksia ei ole luvassa. Continuen salasana on hauskasti voitetun pelin jälkeen sanomalehden urheilusivulla.


Audiovisuaalisella puolella Kunio-kun kiekko on paremmasta päästä, kuten Technosilta on lupa odottaa: Trademark-hahmot löytyy, ne ovat hauskoja, tyylikkäästi suunniteltuja ja musiikki on menevää. 


Ei tästä paljon vikaa löydä, ehdottomasti parhaita Famicomin urheilupelejä, vaikkei ehkä kaikkein parhaita lajikuvauksia. Meininki on sen verran nopeatempoista ja hektistä, että on syytä varautua peukalon nahkan palamiseen ristiohjainta vääntäessä.


Siinä kaikki tällä kertaa, kiitoksia kaikille lukijoille ja palaan taas pian asiaan!

-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Kohtalokkaat Mutantit

 Moi, Marvel-maaliskuu päättyy tänä viikonloppuna ja se tapahtuu melko erikoisen pelin parissa. Vuorossa on Vuoden 2011 X-Men Destiny Xbox 360:lle (pelistä julkaistiin myös PS3, Wii ja DS-versiot). Pelin on kehittänyt Silicon Knights ja julkaissut Activision. X-Men Destiny on erikoinen tapaus siinä mielessä, että pelin kehitykseen ja julkaisuun liittyy aikamoista dramatiikkaa: Silicon Knightsin pomolla, Denis Dyackilla oli tapana rahoittaa studionsa pelejä siten, että hän käytti isojen julkaisijoiden projekteihin myönnettyjä resursseja kehittämään siinä sivussa ohessa muita, studion omia julkaisuja. Pelin maksanut taho siis ei saanut mitä oli luvattu, ainakaan siinä kapasiteetissa, mitä peliä kehittävän studion taholta oli annettu ymmärtää. Joku voisi ajatella, että sehän on vähintään sopimusrikkomus, ehkä jopa petos. Kyllä vain, X-Men -lisenssinhaltija tuohon aikaan, Activision, pääsi ilmeisesti asiasta kärryille ja päätti että pelin julkaisua ei siirretä, oli se peli sitten missä kun