Skip to main content

Pidän Tunkkini

Se olisi vuorossa unboksausta! Aihe on blogin vanhemmille lukjoille tuttu, Transformers. Tällä viikolla Japanista saapui jälleen paketti, joka sisälsi tutun mustan lootan.

Transformers Masterpice MP-20 Wheeljack on vähän vanhempi Masterpiece -figuuri, mutta nyt sain hyvän diilin täysin uudenveroisesta "japanikäytetystä".
Uusille lukijoille ja aiheeseen vihkiytymättömille: Transformers Masterpiece -sarja on Takara Tomyn keräilijöille suunnattu premium brändi, jossa ideana on tehdä modernilla tekniikalla viimeinkin viimeisen päälle 80-luvun esikuvilleen uskollisia Transformerseja. Ajatuksena on saada sen näköinen, oikeasti toimiva ja muuntuva hahmo, jollaisiksi kersat ne muinoin kuvittelivat.  





Wheeljack on ehdottomasti yksi Transformersin keskeisiä hahmoja: Autobotien pääinsinööri, joka oli itseasiassa ensimmäinen hahmo, joka näkyi alkuperäisen animaation ensimmäisessä jaksossa. (toinen oli Bumblebee) Eksentrinen, hieman Einsteinia ja Pelle Pelotonta yhdistelevä tiedemies on ehdottomasti tärkeässä roolissa monesa tarinassa ja on vieläkin, yli 30 vuotta myöhemmin. Animaatiosarjassa Wheeljack  on itseasissa vastuussa mm. Dinobottien luomisesta. Hauskana yksityiskohtana persoonallisen ulkonäön omaavan Wheeljackin puhuessa hänen sivulla olevat korvansa välkkyvät puheen rytmissä.

Katsotaanpa sitten, mitä loota sisältää:




Ensimmäisenä silmään osuu huomiota herättävä auto-moodi. Reippailla Italian lentoyhtiön teippauksilla koristeltu, jos minulta kysytään, kaikkien aikojen paras koskaan rakennettu ralliauto, Lancia Stratos Turbo. Lancia Stratos oli ensimmäinen puhtaasti kilpa-autoksi tehty ralliauto, jossa oli mm. Ferrarin V6-moottori aikana, jolloin ralliautot vielä viriteltiin vakioautoista. Tästä autosta alkoi 80-luvun ralliautojen kilpavarustelu joka johti lopulta järkyttävän tehokkaiden autojen B-ryhmään ja Henri Toivosen hengenlähtöön tämän Lancian seuraajan ratissa. Sen jälkeen FIA alkoi rajoittaa autojen speksejä tiukemmin, joka vaikuttaa vielä nykyäänkin. Lancian vetäydyttyä rallista se touhu ei enää oikein ole tuntunut innostavalta. Ja tämä vuodatus tuli hepulta, jolla ei edes ole ajokorttia. :D





Muuntautuminen robottimuotoon tapahtuu sujuvasti ja kekseliäästi, mitä nyt pari tiukassa ollutta osaa oli taas aika jännä kiskoa irti paikaltaan. Sen verran hinnakkaita leluja, että näitä aina koittaa käsitellä vähän silkkihansikkain. Yllättävän kestäviä kuitenkin tuntuvat olevan, yhtään en ole saanut rikki.Kylkiin kääntyvät paneelit tuottivat himan pään raavintaa, jopa ohjeiden kera, kun en meinannut älytä, että ne todella mahtuvat kääntymään paikasta, mihin en uskonut. Kyllä se silti noin vartissa muuntautui. 

Robottimuoto on aikalailla tarkalleen Wheeljack sellaisena kuin hahmon muistan. Muoto, ulkonäkö ja maalaus näyttää olevan kaikki kohdallaan. Pienenä huolenaiheena on se, että valkoinen ei ole maalia, vaan muovin väri. Periaatteessa tämä on hyvä juttu, koska se estää lohkeilut vääneltäessä, mutta kokemus kertoo että vaarana on kellastuminen auringonvalossa. Toivottavasti Wheeljack on ainakin kohtuullisen UV-kestävästä materiaalista. Artikulaatio on vähnintäänkin riittävä, niveliä on joka paikassa ja lähes joka suuntaan. Hieman kulmikkaasta olemuksesta huolimatta herra on notkeammasta päästä. Erityismaininta lähes olemattomasta "selkärepusta". Selkäreppu on monella Autobotilla vähän sellainen välttämätön paha, koska johonkin ne auton osat on saatava kääntymään tieltä pois, jotta robotti saadaan näyttämään esikuvaltaan. Masterpiecet yleensä onnistuvat tässä hyvin, ilmiö on selvempi Hasbron karvalakkiformereissa. 




Tilpehööripuolella Wheeljack saa mukaansa laserpistellin sekä olalta laukaistavan ohjuksen, joka on ikäänkuin hahmon trademark-ase ja olennainen osa ulkonäköä. boksissa on myös kaikkien hahmojen mukana tuleva keräilykortti, jonka kääntöpuolella Wheeljackin speksit asteikolla 1-10. Japania osaavat voivat kääntää pienenä iltapuhteena.

Lopuksi: Kuten arvata saattaa, tykkäsin. Hahmo, josta pidän, yksi hienoimmista automodeista ja kaikki toteutettu lähes virheettömästi. pari ihan pientä lipsahdusta maalauksessa on havaittavissa, mutta logojen ja tekstien määrän huomioonottaen, käytännössä huomaamatonta. Ei näistä toistaiseksi yksikään ole pettänyt. 5/5. 

Harkitsen tässä parhaillaan, tekisikö jonkinlaista Transformers-katsausta jo olemassaoleviin figuihin, koska osa vanhemmista saattaa olla lukukelvottomia vanhan alustan muutosten vuoksi ja siellä saattaa olla muutenkin pari, jotka eivät saaneet näin perinpohjaista käsittelyä. Laita kommenttia, jos innostuit ajatuksesta!

Siinä oli tämänkertainen blogaus, kiitoksia taas kaikille lukijoille! Optimus Primea lainatakseni: Autobots, transform and roll out!

-malone




Comments

Juho said…
Nyt on pakko myöntää et itelläkin pisti ensimmäiseksi silmään että tuo automuoto näytti tosi hienolta! En oo Lanciafani koskaan ollut mut nyt oli niin tyylikäs ilmestys että vakuutti tämmösen pääasiassa jenkkipelleistä haaveilijankin :D myös robomuoto on tyylikäs ja nyt kun asian mainitsit niin tuo "selkärepun" puuttuminen on tosiaan toteutettu erinomaisesti. Komia on khyl!
Malone said…
Se Lancia on sitä, kun Italiaanot tekee kerrankin jotain tosissaan. ;D

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv