Skip to main content

Lämmin Henkäys: pikku-ukkoperjantai #19

 Moi,

Tällä kertaa kyseessä ei ole viittaus kesän säähän, vaan luvassa on unboksausta. Katsotaan, miltä näyttää Bandain Tamahii Nationsin SH Monsterarts Godzilla mallia 2001. 

Tämä on siis toinen Monsterarts Godzillani, ensimmäinen oli luonnollisesti 1954 alkuperäinen. 2001 malli on elokuvasta Godzilla, Mothra & King Ghidorah: Giant Monsters All Out Attack, tuttavalisemmin GMK, jossa Godzilla on pitkästä aikaa kunnon pahis, joka jotenkin imee itseensä Tyynellämerellä 2. Maailmansodassa kuolleiden sotilaiden henget, jotka haluavat kostaa ihmiskunnalle. Jep, aikamoinen konsepti. Tästä samasta figuurista julkaistiin aiemmin perusversio, mutta tämä on Premium Bandai-verkkokaupan yksinoikeusversio, joka on maalattu siten että Godzilla on ikään kuin juuri lataamassa atomihenkäystään, eli selkäevät ja suu on maalattu hohtamaan hopean- ja sinisen sävyisenä. Katsotaan sitten, mitä tuli ostettua.

Lootasta paljastui vain Godzilla, mitään tilpehöörejä ei ole mukana. Tämä GMK-malin Godzilla on kieltämättä yksi vaikuttavimmista designeista, etenkin kokonaan valkoiset silmät ja pitkät etuhampaat tuovat ekstra uhkaavuutta. Figuuri on myös selvästi kookkaampi kuin 1954 originaali, joten ilmeisesti nämä ovat mittakaavasta toistensa kanssa. Selkäevät ovat selvästi korallimaiset, siinä missä alkuperäisessä on vielä hieman Stegosaurusta mukana ja edellinen, niinsanottu “Millennium” Godzilla on solakampi ja pidemmillä, hieman kristaalimaisilla evillä.

Suunnittelu ja nivelet on suunniteltu samankaltaisesti kuin aiemmassakin Godzillassa, pienillä muutoksilla ja liikkuvuus on about samaa luokkaa, eli parempi kuin leffojen kumipuvuilla. Häntä vaikuttaa olevan näiden kaikkien highlightsi, se taipuu todella orgaanisen näköisesti ja kaikkiin kuviteltavissa oleviin asentoihin. 

Katsotaan sitten tarkemmin maalausta, joka on nimenomaan tämän julkaisun erikoisuus. Godzilla itse on aina samankaltainen vihertävän harmaa, joten siinä ei ole suuria yllätyksiä. Ihon rosoisuus korostuu mukavasti ja kynnet on maalattu sopivasti harmaana kiiltäviksi. Selkäevissä ja suussa olevassa sinisen ja hopean sävyissä on mukana metallia, joka tuo mukaan hienoista kiiltoa. Tarkkuus on hyvää ja mitään isoja lipsauksia en havainnut. Olen kokonaisuudesta tosi mielissäni, juuri maalaus tekee tästä selvästi erilaisen ja muista Godzilloista erottuvan. Näitä erikoisvärejä on muun mallisista Godzilloista muitakin, mutta toista “henkäyslatinkia” ei taida olla. 

2001 GMK Godzilla vakuutti samalla tavoin kuin edellinenkin Monsterarts-Godzilla, joten taitaa käydä niin, ettei tämä jää viimeiseksi. Ongelmana on vain se, että kaikki Godzillat ynnä muut leffasarjan monsterit menevät kuin kuumille kiville ja näitä ei tahdo löytää oikein mistään. Ja jos löytää, niin hinnat ovat pilvissä. Toista samanlaista sarjaa ei ole vaihtoehtona, loput ovat joko simppelimpiä leluja (kuten NECA) tai superkalliita ja isoa keräilyesineitä (X-Plus).   

Kiitoksia kaikille lukijoille, palaan taas pian asiaan ja SKREOOOONK!


-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Kohtalokkaat Mutantit

 Moi, Marvel-maaliskuu päättyy tänä viikonloppuna ja se tapahtuu melko erikoisen pelin parissa. Vuorossa on Vuoden 2011 X-Men Destiny Xbox 360:lle (pelistä julkaistiin myös PS3, Wii ja DS-versiot). Pelin on kehittänyt Silicon Knights ja julkaissut Activision. X-Men Destiny on erikoinen tapaus siinä mielessä, että pelin kehitykseen ja julkaisuun liittyy aikamoista dramatiikkaa: Silicon Knightsin pomolla, Denis Dyackilla oli tapana rahoittaa studionsa pelejä siten, että hän käytti isojen julkaisijoiden projekteihin myönnettyjä resursseja kehittämään siinä sivussa ohessa muita, studion omia julkaisuja. Pelin maksanut taho siis ei saanut mitä oli luvattu, ainakaan siinä kapasiteetissa, mitä peliä kehittävän studion taholta oli annettu ymmärtää. Joku voisi ajatella, että sehän on vähintään sopimusrikkomus, ehkä jopa petos. Kyllä vain, X-Men -lisenssinhaltija tuohon aikaan, Activision, pääsi ilmeisesti asiasta kärryille ja päätti että pelin julkaisua ei siirretä, oli se peli sitten missä kun