Skip to main content

Palkkio jeneinä, kiitos: Pikku-ukkoperjantai #3

 Moi,

Yllätän jälleen Pikku-ukkoperjantailla. Tällä kertaa otin aiheeksi ajakohtaisen ja jetpackin kerosiininkatkuisen unboksuksen Disney+ -hypen synergiaan tähdäten. Itse figuuri on kyllä vanhempi, tämä on ollut minulla pitkälle yli vuoden päivät. Vilkaistaan miltä Bandain Tamashii Nationsin Meisho Movie Realization Ronin Jango Fett näyttää. 

Tämä on siis aiemmista postauksista tuttua Star Wars “samuroitujen” hahmojen sarjaa. Jango Fett, tuo klooniarmeijan isähahmo, palkkionmetsästäjä, Boba Fettin isäukko sekä Attack of the Clonesin harvoja valopilkkuja on saanut Sengoku-ajan soturin vermeet niskaan steampunk-vaikutteilla. Tutun näköisestä mustasta lootasta löytyy lisäksi jetpack (tai tarkemmin rocket pack, niillä on eroa), miekka, kaksi pistoolia sekä vaihtokäsiä.

Mandalorialainen haarniska soveltuu mainiosti samuroitavaksi, vaikka sen porukan esikuvia lienevät olleen pikemminkin Spartalaiset pienillä Mongolialaisvaikutteilla. Joka tapauksessa hepuilla on jo valmiiksi sopiva haarniska ja kypärä, jotka on uudelleensuuniteltu mainiosti säilyttäen tunnistettavat elementit. Pistooleissakin malli on sama kuin esikuvissa, mutta ne on muutettu mustaruutipyssyiksi. Yksityiskohtana jopa piilukon sytytin. Rocket pack on muutettu selvästi steampunk-tyyliseksi. Myös muut pikkuhärpäkkeet on huomioitu, esimerkiksi käsivarsisuojuksen raketti on kunain mallinen harppuuna. Kaiverrus on kyllä pirun vaikuttavaa, ovat saaneet nahan ja kankaan tekstuurit näyttämään todella aidoilta, etenkin vyötäröllä ja pistoolikoteloissa.

Siitä päästäänkin maalaukseen. Herran pieksut! Voin sanoa, etten ole koskaan nähnyt tehdasmaalatussa figuurissa yhtä vaikuttavaa metalliväriä. Se, kuinka haarniskan kiillon sävyt käyttäytyvät valossa on aivan älytöntä. En meinaa keksiä, miten se on toteutettu. Kannattaa katsoa etenkin selkäpuolen kypärää ja rakettirepun värejä. Nahan ruskea on myös todella aidon värinen. Kämmenissä ja jaloissa samaa metallin sävyä ei ole pystytty säilyttämään, luultavasti materiaalin takia.

Niveliä löytyy tarpeeksi, joskin uudemmissa sarjan figuissa on nykyään parissa paikassa tuplasaranoiden sijaan hieman enemmän silmää miellyttävät pallonivelet. Ei mikään kummoinen juttu.

Vallan mainio figuuri, sekä myös halvemmasta päästä sarjaa, koska tämä ei ollut Premium Bandain rajoitettu painos.


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan pian asiaan!


-malone



      


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv