Skip to main content

Pehmopalloa

 Hei,

Palataan Segan parista takaisin Famicomin hoiviin. Tällä kertaa vuorossa on tuntematon urheilupeli, I love softball. Peli on julkaistu vuonna 1989 ja kehityksestä vastasivat Marionette ja Coconuts. Jos kehittäjät eivät soita kelloja, niin ei ihme, ne ovat pääasiassa pachinkoja tehtailevia firmoja ja pelissä esiintyykin pachinko-maskotti Pachio-kun. 

Pesäpalloa siis luvassa. Pesis on lajina sellainen että se kääntyy mainiosti kahden napin retro-ohjaimille, sinä kun ei ole tarvis kovin monimutkaisille toiminnoille. Toinen vastaava on tennis. Kaksi erityyppistä lyöntiä sisävuoroon, pari erilaista syöttöä ja niinpoispäin. 

Sympaattinen kansikuva ja pinkki pelikasetti viestittävät mukavan rentoa ja simppeliä lukiotyttöjen pesäpalloilua. Softballin ollessa kyseessä syötötkin heitetään alakautta ja..BZZZZT! VÄÄRIN! Kyseessä on armottoman haastava peli, jossa pienikin virhe meinaa, että tietokone rankaisee armottomasti ja mimmit syöttävät alakautta roikullakin pitkälle toista sataa. Tämä on Famicomin/NESin vaikeimpia pesäpalloja. Pelaajilla on statsit siinä missä jossain MLB-lisenssipelissäkin ja suosittelen lämpimästi, että kannattaa valita hyvä joukkue, sillä niillä on väliä. Tiimejä on reippaasti ympäri Japania, itse havaitsin että Kyushun saarella majaileva Coconuts oli aika kova joukkue. Ei sinänsä ylläri, että kehittäjän mukaan nimetty joukkue on parhaasta päästä.

 Pelistä lienee turha selittää sen enempää, pesistä pelataan ja kaikki lajin säännöt, pelaajavaihdot sun muut ovat mukana. Hävisin aivan rökäletappiolla ekat 10 peliäni, kunnes homma alkoi luistaa paremmin. Salasana löytyy, joten kun vihdoin saa voittoja plakkariin, niin takapakkia ei tule, mikä on aivan välttämätöntä että tästä pelistä voi nauttia. Muuten kyseessä olisi vain sadistinen kyykytyssimulaatio. 

Grafiikka on Famicomin mittapuulla mainiota ja äänetkin aiheeseen sopivat. Jotenkin pidän tyttöjen ulkonäöstä ja animaatioista perus pesisdudeksia enemmän. Henk koht. suosikkina on kun joku palaa: Parka juoksee kentältä kyynelet roiskuen kun jossain animessa. Persoonalliset spritet ovat ehdoton vahvuus. 

I love Softball on söpön ulkoasun alle naamioitu HC-urheilupeli, josta varmasti löytyy haastetta kenelle tahansa. Tämä on samalla yksi parhaista, ellei paras 8-bittisen Nintendon pesäpalloilu. Positiivinen yllätys.

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia kaikille lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-malone  


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv