Skip to main content

Kloonikomentaja Sus: Pikku-ukkoperjantai #16

 Hei,

Päätin iskeä trendikkääseen saumaan ja mikä olisikaan parempi aika kun tämä viikko, jolloin Disney+  saa Star Warsin klooni sotilaisiin  keskittyvän animaatiosarjan ja alkuviikosta oli jo perinteiseksi muodostunut Star Wars-päivä, eli toukokuun neljäs. En yritä huijata, että tää olisi uuden figuurin unboksaus, minulla on ollut tämä jo 7-8 vuotta, mutta silti tämän blogin puitteissa ennen näkemätön. Katsotaan siis, miltä Sideshow Collectiblesin ⅙ mittakaavan Komentaja Wolffe näyttää.


CC-3636 eli komentaja Wolffe on yksi eniten nähdyistä klooneista Clone Wars ja Rebels animaatiosarjoista, Jedikentsu Plo Koonin porukassa toiminut harmaassa sotisovassa ja Plo Koonin risteilijällä nähty heppu, joka komentaa 104:ttä pataljoonaa. Wollfe nähtiin myöhemmin Rexin kanssa vanhoina pappoina jeesaamassa Lothalin kapinallisia. 

Sideshow on “se toinen” tunnettu ja vanhempi ⅙ figuurien valmistaja, joka on edelleen ylemmän hintaluokan hommia, mutta nykyisin pykälän Hot Toysin takana. Meininki on sama, eli ykstyiskohtaiset päät ja varusteet, jotka puetaan kattavasti nivelletyn kropan päälle. 

Perus Star Wars -designilla varustettu loota avautuu varsin vaikuttavaksi härpäkkeeksi, jossa on kaksi puolta, itse figuuri ja kaksi eri mallista pottaa, vanhempi ja uudempi sekä ständi, toisessa on yksi vaihtopää lisää ja roppakaupalla käsiä, pyssy, jetpack sekä parit jalat. Pistoolit ovat jo valmiina koteloissa. Tässä figuurissa huomio kiinnittyy kahteen asiaan: Temuera Morrisonia muistuttaviin kasvoihin ja reippaasti normikloonien haarniskaa tyylikkäämpään harmaaseen kuosiin. Ei se naama ihan suoraan ole Tem Morrison, mutta justiinsa sopivasti aitoa ja Clone Warsia muistuttavan väliltä. Yrmy naama on todella ilmeikäs, mutta toisaalta neutraalimmassa on mukana todella tarkasti maalattu kyberneettinen silmä. Vaikea sanoa kumpi on suosikkini. 

Tässä figuurissa on paljon elämää helpottavia ratkaisuja verrattuna vaikka aiemmin nähtyyn Boba Fettiin. Jetpack kiinnittyy magneetilla, joten ei tarvitse ujuttaa mitään remmejä kiinni koloihin tms. Toisekseen alla oleva musta trikoo on erittäin elastinen, eikä rajoita mitään, toisin kuin aidot ommellut vaatteet yleensä. Haarniskan osat liikkuvat tarpeeksi, että niitä voi (ja pitää) vähän vekslata kohdilleen kun kääntelee käsivarsia ja jalkoja. Haarniskan maalaus ja kuluma on todella hyvin toteutettu aikaansa nähden, en ole juuri nähnyt parempaa ihan upouusissakaan figuureissa. Muutenkin Wolffen harmaat yksikkömerkinnät ja koristeet tekevät tästä omaperäisen verrattuna tavanomaisempiin klooneihin. Ja tietysti Mandaloren kulttuurista Jango Fettin ynnä muiden kouluttajien perintönä omittu “kama” eli kaksi kangasta/nahkaa, joista muodostuu ikäänkuin puolikas kiltti. 

Komentaja Wolffe on tällä hetkellä järkyttävän kallis ebay-listauksissa, sillä Hot Toys ei ole tehnyt tätä figuuria uusiksi ja se on ulkonäöltään yksi parhaista klooneista. Ainoastaan Rex ja ARC-Trooper Echo ja Fives pärjäävät cool-factorissa. Eipä sillä, että olisin myyymässä mitään, mutta aikoinan missasin rahapulassa Echon ja Fivesin, mikä jäi harmittamaan. Nyt ei ole enää mitään toivoa saada niitä järkevään hintaan. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia kaikille lukijoille, palaan taas pian asiaan!

-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv