Skip to main content

Smashin Serkku

 Moi,

Tällä viikolla jatkuvat Capcom Fighting Collection 2:n pelit. Vuorossa on vuonna 1999 julkaistu Power Stone. Toisin kuin monista muista Capcomin kokoelmien peleistä, tästä on tehty useita eri konsoliversioita jo aiemmin, mutta minulle kyseessä on uusi tuttavuus.

Power Stone on hyvin erilainen peli kuin useimmat muut Capcomin pelit, koska tällä kertaa ei nahista perinteisesti sivulta kuvaten, vaan yläviistosta areenalla vapaasti liikkuen. Power stone ilmestyi hyvin lähelle samoihin aikoihin kuin Nintendo 64:n Smash Bros. ja peleissä on hieman samaa tuntumaa, kuten vapaasti liikkuminen ympäri areenaa ja perinteisten erikoisliikkeiden komentojen (kuten neljännesympyrä eteenpäin+lyönti=tulipallo) puute. 

Pelin teema ja hahmot on rakennettu 1900-luvun alun tutkimusmatkailun ajan tunnelmiin, hieman Muumio-leffojen tai Indiana Jonesin hengessä. Peli itse sanoo, että se sijoittuu 1800-luvulle, mutta itse sanoisin, että vähän myöhemmin, koska yhdellä hahmolla on käytössä 2-taso lentokone. Mukana on hahmoja eri mantereilta ja kulttuureista tuttuun, stereotyyppiseen taistelupelien tapaan. Disneyn Atlantis-animaatio on yllättävän lähellä hahmojen fiilistä. 

Pelin nimi ja merkittävin pelimekaniikan erikoisuus tulee kirjaimellisesti jalokivistä, joita ilmestyy areenalle satunnaisesti taistelun aikana. Jos jompikumpi pelaajista onnistuu saamaan haltuunsa kaikki kivet kerralla, hän muuttuu joksikin aikaa super versioksi itsestään ja saa samalla käyttöön jonkin voimakkaan hyökkäyksen. Muutenkin areenoilta löytyy runsaasti erilaista kättä pidempää ja heitettävää tavaraa, jota voi ja kannattaa hyödyntää. 

Ainakin minulla, joka on tottunut perinteisiin taistelupeleihin kesti melko pitkään sisäistää Power Stonen mekaniikat ja mikä on toimiva taktiikka. Meno tuntui aluksi sen verran kaoottiselta ja liikkuminen hieman “löysältä” ja epätarkalta, mikä toi koko hommaan reippaasti sellaista satunnaisuuden ja onnen merkitystä, mikä on melko epätyypillistä Capcomin mätkinnöille.

Power Stone tuntuu siltä, mitä puhuin myös edellisen kokoelman Marvel vs Capcom 1:n kohdalla. Peli kokeilee rohkeasti uutta, mutta on selvästi vielä hieman konseptin tasolla ja sarjan seuraava osa on se, joka lyö lopulta läpi ja saavuttaa suuren suosion.   


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo



Comments

Popular posts from this blog

Lucasin Hengessä

 Hei, Tällä viikolla tutustuin lisää Capcom Fighting Collection 2:n valikoimaan. Pelinä on Plasma Sword, tai vaihtoehtoisesti Star Gladiators 2. Peli on alunperin vuodelta 1998, mutta Dreamcastin kotikonsoliversio julkaistiin vuotta myöhemmin. Kolikkopeliversio nähdään siis pelihallien ulkopuolella ensimmäistä kertaa tämän kokoelman myötä.  Plasma Sword jatkaa Capcomin vähemmän tunnettujen 3D-pelien sarjaa selvästi Star Wars-vaikutteisella asetelmalla, missä monen sorttiset avaruustaistelijat kohtaavat perinteisessä 1 vs 1 taistelussa. Pelin pahis on sonnustautunut mustaan, samurain haarniskaa muistuttavaan kostyymiin, joten mielleyhtymä on selvä. Mukana on myös melkoisesti Wookieta muistuttava karvaturri. Hahmoja on melko runsas määrä, mutta valikoima ei ole ihan niin monipuolinen kuin voisi luulla, koska suurin osa hahmoista muistuttaa suuresti jotain toista taistelijaa. Kaikista on siis vähän niinkuin “hyvis” ja “pahis” versiot hieman eri ulkonäöllä.  Capcom käyttää tä...

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Lisää Capcomia

 Hei, Tällä kertaa blogit jatkuvat jälleen Capcomin taistelupelien merkeissä, nimittäin Toukokuussa julkaistiin lisää klassikkopelejä uudessa paketissa. Capcom Fighting Collection 2 sisältää 8 peliä vuosituhannen vaihteen tienoilta, vuosilta 1998-2004. Tällä kertaa mukana on myös Capcomille vähemmän tyypillisiä 3D-taisteluita, joista muutama on varsin harvinaista herkkua. Nyt keskitytään yhteen näistä vähemmän tunnetuista, mutta sitäkin mielenkiintoisimmista peleistä, nimeltään Project Justice, tai Moero! Justice Gakuen, vuodelta 2000. Peli on Rival Schools -nimisen mätkinnän toinen osa. Kuten nimestä voi päätellä, peli on animetyylisen lukion ympärille rakennettu asetelma, jossa koulujen varsin värikkäät oppilaat ja opettajat osallistuvat 3 vs 3 mätkintöhin rehtoria myöten. Tuttujen tyylien, kuten Karaten ja Judon lisäksi tehokkaaksi taistelijaksi oppii pelaamalla mm. baseballia, lentopalloa ja viulun soitolla. Tai sitten vain olemalla liikunnan opettaja. Hahmojen design on lennok...