Skip to main content

Eeva Numero Yksi

Moi,

Vuoden ensimmäisessä blogissa on aiheena pieni harrasteprojekti, yhdistettynä lootan avaukseen, sillä tällä kertaa kootaan pienoismalli, tarkalleen ottaen Good Smile Companyn Moderoid-sarjan Evangelion Unit-01. 

Jos seuraa millään lailla animea, tai ylipäänsä laajemmin popkulttuuria, niin Neon Genesis Evangelion on väistämättä tuttu vähintään nimen tasolla. Se taitaa olla tunnetuin ja suosituin yksittäinen robottianime, sen lisäksi, että se on yksi eniten spekuloiduista ja analysoiduimmista animaatiosarjoista, ellei jopa se kaikkein eniten analysoitu. Tämä johtuu siitä, että sarjan loppu jäi hyvin tulkinnavaraiseksi ja siihen on myöhemmin lisätty tapahtumia ja vaihtoehtoisia näkemyksiä sarjan luojan, Hideaki Annon toimesta. Evangelion oli myös harvinaisen synkkä ja hahmojensa tunteita ja psyykkistä tilaa vahvasti kuvaava sarja, varmasti  ainakinosittain siitä syystä, että Anno kirjoitti sarjaa aikana, jolloin hän kärsi melko vakavasta masennuksesta. 

Epätyypillisestä tyylistä huolimatta sarja oli valtava menestys ja Annosta tuli animeteollisuuden supertähti. Nykyään hän ohjaa myös elokuvia, kuten 2016 Shin Godzillan ja uudet näkemykset Ultramanista ja Kamen Riderista. Seuraavana Annon studiolla Kharalla on käsissään piakkoin ilmestyvä Mobile Suit Gundam ja studio on ilmoittanut että uusi Space Battleship Yamato on tekeillä. Lista Annon töistä viimeisen kymmenen vuoden ajalta on kuin “kerää koko sarja” Japanin suosituimpia ja arvostetuimpia klassikkoja. 

Okei, Evangelion on siis merkittävä robottianime ja minä, genren suurena ystävänä päätin, että tarvitsen sarjan päähahmon, Shinji Ikarin ohjastaman Eva-01:n. Oikeastaan on melko yllättävää, että en omista tätä muodossa tai toisessa jo ennestään. Vaihtoehtoja on valtavasti, kuten suositulta animelta voi odottaa, mutta Moderoid-pienoismallisarja osui sopivasti kohtuullisen hinnan ja harrasteprojektin rakoon. 

Lootasta löytyy melko maltillinen määrä osia, jotka on valmiiksi valettu oikeilla väreillä ja mukana on myös jokunen tarra, joilla voi lisätä pieniä yksityiskohtia tuomaan lisää tarkkuutta. Se, että osia ei ole kovin paljon, meinasi sitä, että sain mallin kokoon muutamassa tunnissa ja jäljelle jäi vain vähän yksityiskohtien lisäystä. Kaikki osat sopivat hyvin yhteen, eikä mikään kohta tuottanut hankaluuksia. Koko hela hoito pysyy hyvin kasassa ja myös liikkuu ihan mukavasti. Mikään osa ei tunnu siltä, että se olisi irtoamassa tai että jokin nivel olisi liian löysä.

Tässä EVA:ssa on suurin osa väreistä jo valmiiksi hyvin kohdillaan, mutta lisäsin kuitenkin yksityiskohtia ihan perus pensselillä ja maalilla, Gundam Markereilla ja parilla mukana tulleella tarralla. 

Tämä taisi olla kaiken kaikkiaan kolmas omistamani Moderoid-pienoismalli ja toistaiseksi olen ollut tyytyväinen hinta/laatusuhteeseen. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!

-jarmo



Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Heinäsirkkamies Lähtee Ajelulle

 Moi, Tällä viikolla on vuorossa pieni tauko Capcomin Marvel-pelien kokoelmasta ennen sarjan viimeistä jaksoa. Otetaan tähän kohtaan pieni blogaus osastolta “askartelu ja harrasteet”. Katsotaan, miltä näyttää Shin Kamen Rider Bandain pienoismalli Figure-Rise Standard -sarjasta. Shin Kamen Rider on mm. Neon Genesis Evangelionista tunnetun studio Gainaxin perustajiin kuuluvan animaatio-ohjaajan ja nykyisen studio Kharan Hideaki Annon kirjoittama ja ohjaama elokuva, joka on Kolmas Annon “shin” sarjaa. Sarjan ajatuksena on se, että Anno kuvaa nuoruutensa vanhoja suosikkeja 60 ja 70 -luvuilta modernin linssin läpi hänen omalla, usein persoonallisella tyylillään. Kaksi ensimmäistä olivat Godzilla ja Ultraman, kolmantena nyt nähtävä Kamen Rider. Kamen Rider on alunperin Shotaro Ishinomorin suunnittelemaan hahmoon pohjautuva TV-sarja sekä manga vuodelta 1971, jossa Maailman valloitusta suunnitteleva terroristiorganisaatio Shocker rakentaa kyborgeja, joita aikoo käyttää suunnitelmiensa tote...