Skip to main content

Uudelleen Mestaroitu Mestarietsivä

 Moi,

Tällä kertaa vilkaistaan Switchille tuoreeltaan ilmestynyttä Atluksen vähemmän tunnettua Shin Megami Tensei-sarjan spinoffia. Luvassa on ensitunnelmia pelistä Raidou Remastered: The Mystery of the Soulless Army. Peli on alunperin julkaistu PS2:lle vielä pidemmällä nimellä, Shin Megami Tensei Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs The Soulless Army vuonna 2006. 

Peli on siis osa Atluksen Shin Megami Tensei-sarjaa, tällä kertaa keskittyen yliluonnolliseen etsivään, Raidou Kuzunoha (nähdään myös muissa sarjan peleissä) jolla on kyky kutsua avukseen demoneja. Peli sijoittuu aavistuksen vaihtoehtoiselle 1900-luvulle, sillä pelin tapahtumavuosi on Taisho 20 (1931) mutta tätä kalenterivuotta ei todellisuudessa koskaan tullut, koska Taisho-keisarin vuodet loppuivat kun hän kuoli joulukuussa 1926 (Taisho 15). 


Raidou on salaisen ja vanhan demoninmetsästäjien suvun uusin tulokas ja peli itsessään alkaa siitä, kun hän “valmistuu” ja muuttaa Tokioon yksityisetsivän toimiston palvelukseen. Mystiset dekkaritarinan tapahtumat alkavat siitä, kun vaikutusvaltaisen suvun tytär ja perijätär kidnapataan erikoisesti käyttäytyvien univormuisten miesten toimesta.


Peli on toiminta rpg, josta löytyy elementtejä sekä toimintapeleistä sekä tuttuja SMT-sarjan mekaniikkoja tuttujen demonien ja niiden värväyksen muodossa. Mukana ovat perinteiset miekalla lyönnit ja väistöt, mutta mukaan saa myös kutsuttuja demoneja, joille voi jakaa tekoälykomentoja sen mukaan, mitä haluaa niiden tekevän. Pelimekaniikat ovat melko monipuoliset ja erilaisia vaihtoehtoja sekä näprättävää löytyy paljon. En lähde tässä luettelemaan toista kymmentä eri nippeliä ja nappelia, mutta SMT-pelejä pelanneet tuntevat näistä suurimman osan. Toiminta pelittää hyvin ja siitä saa halutessaan vaikeustasoa muuttamalla joko helppoa tai todella haastavaa. Pelin rakenne koostuu pääosin kahdesta osuudesta: Tutkinnasta ja keskusteluista sekä “toisessa ulottuvuudessa” tapahtuvasta taistelusta, jotka vastaavat ehkä lähimmäksi Personan luolastoja.   


Siloteltu ulkoasu on oikein silmää miellyttävä, varsinkin Switchin pienellä ruudulla, missä alkuperäisen pelin ikä ei juuri näy ja Atluksen taide ja hahmosuunnittelu pääsee pääosaan. Mukana ovat tietysti muista sarjan peleistä tutut demonit, joita keräillään ja kehitetään totuttuun tapaan. 1900-luvun alun Tokion fiilis ja ulkoasu on viehättävä ja ei missään nimessä loppuun kalutun nähty, mikä on omiaan tuomaan peliin lisää mystiikkaa.


Olen toistaiseksi pelin tarinan osalta vielä sen verra alkutekijöissäni, että en uskalla kommentoida sitä kokonaisuudessaan, mutta tässä vaiheessa Raidou Remastered tuntuu erinomaiselta action rpg:ltä ja pakolliselta hankinnalta niille, jotka ovat perehtyneet SMT-universumiin. Hieno teko Atlukselta julkaista harvinaisesta ja tätä nykyä todella kalliista pelistä helposti saatavilla oleva versio. Palaan tämän pelin pariin varmasti vielä myöhemmässä blogissa ja kerron sitten lopputunnelmat.  



Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!  


-jarmo  


Comments

Popular posts from this blog

Lucasin Hengessä

 Hei, Tällä viikolla tutustuin lisää Capcom Fighting Collection 2:n valikoimaan. Pelinä on Plasma Sword, tai vaihtoehtoisesti Star Gladiators 2. Peli on alunperin vuodelta 1998, mutta Dreamcastin kotikonsoliversio julkaistiin vuotta myöhemmin. Kolikkopeliversio nähdään siis pelihallien ulkopuolella ensimmäistä kertaa tämän kokoelman myötä.  Plasma Sword jatkaa Capcomin vähemmän tunnettujen 3D-pelien sarjaa selvästi Star Wars-vaikutteisella asetelmalla, missä monen sorttiset avaruustaistelijat kohtaavat perinteisessä 1 vs 1 taistelussa. Pelin pahis on sonnustautunut mustaan, samurain haarniskaa muistuttavaan kostyymiin, joten mielleyhtymä on selvä. Mukana on myös melkoisesti Wookieta muistuttava karvaturri. Hahmoja on melko runsas määrä, mutta valikoima ei ole ihan niin monipuolinen kuin voisi luulla, koska suurin osa hahmoista muistuttaa suuresti jotain toista taistelijaa. Kaikista on siis vähän niinkuin “hyvis” ja “pahis” versiot hieman eri ulkonäöllä.  Capcom käyttää tä...

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Lisää Capcomia

 Hei, Tällä kertaa blogit jatkuvat jälleen Capcomin taistelupelien merkeissä, nimittäin Toukokuussa julkaistiin lisää klassikkopelejä uudessa paketissa. Capcom Fighting Collection 2 sisältää 8 peliä vuosituhannen vaihteen tienoilta, vuosilta 1998-2004. Tällä kertaa mukana on myös Capcomille vähemmän tyypillisiä 3D-taisteluita, joista muutama on varsin harvinaista herkkua. Nyt keskitytään yhteen näistä vähemmän tunnetuista, mutta sitäkin mielenkiintoisimmista peleistä, nimeltään Project Justice, tai Moero! Justice Gakuen, vuodelta 2000. Peli on Rival Schools -nimisen mätkinnän toinen osa. Kuten nimestä voi päätellä, peli on animetyylisen lukion ympärille rakennettu asetelma, jossa koulujen varsin värikkäät oppilaat ja opettajat osallistuvat 3 vs 3 mätkintöhin rehtoria myöten. Tuttujen tyylien, kuten Karaten ja Judon lisäksi tehokkaaksi taistelijaksi oppii pelaamalla mm. baseballia, lentopalloa ja viulun soitolla. Tai sitten vain olemalla liikunnan opettaja. Hahmojen design on lennok...