Skip to main content

Tokion kingit

Syyskuun toinen blogaus on täällä! Vuorossa jälleen unboksausta, aiheena edelleen Kurokon koripallo.

Menin ja hommasin vastustajat aiemmassa blogissa esiintyneille Megahousen Kurokolle ja Kagamille. Tämä parivaljakko on Shintaro Midorima ja Kazunari Takao, Shutokun lukiosta.

Shutoku on yksi “Tokion kolmesta kunkusta”, itäisen Tokion koulu, jonka joukkue on ollut kansallisen turnauksen loppukilpailussa joka kerta viimeiset 11 vuotta.

Midorima on se Generation of Miraclesin (katso aiemmat Kuroko-blogit) 3 pisteen heittäjä. Takao on Shutokun point guard ja Midoriman paras ja ehkä myös ainoa kamu. Midorimasta oon jo kirjoittanut juttua, mutta Takosta en, joten:

Kazunari Takao #10 (pg)

Takao on joukkueensa point guard, eli tyyppi, joka yleensä päättää, kuinka hyökkäys pelataan, se fiksuin ja paras pallonkäsittelijä ja syöttäjä. Se passaa hahmolle hyvin, Takao tuppaa olemaan sellainen mukava, easy going kaveri, joka tulee jopa toimeen vastustajien kanssa, sellainen sopiva vastapaino jäykälle ja besserwisser-tyyliselle Midorimalle. Takao yleensä repii huumoria Midoriman taikauskoisista onnenkaluista ja käyttää hänestä nimeä “Shin-chan” eli samaa kuin yleensä käytetään lapsista, joka ärsyttää Midorimaa suunnattomasti. Toisaalta Takao ajelee riksapyörällä Midorimaa ympäri kaupunkia, koska tämä ei muuten suostuisi lähtemään mihinkään huvituksiin tai ajanviettoon. Tällä kaikella on kuitenkin selvästi myös tarkoitus, Takao on paljon juonimpi ja kilpailullisempi kuin antaa ymmärtää ja jopa kerran tunnustaa Midorimalle, että harjoittelee enemmän kuin muut luulevat. Kaveeraamalla Midoriman kanssa koko joukkue hyötyy ja yhteispeli sujuu paremmin. Samalla hän tietää, että Midorimaa tarvitaan, jotta heillä olisi mahdollisuus voittaa muut superpelaajia sisältävät joukkueet.

Takao on yksi sarjan “muuten vaan hyvistä pelaajista” jolla ei ole täysin yliluonnollista överiä supervoimaa, mutta viittä vaille. Last Game -tarinassa Takao on Akashin vaihtopelaaja Vorpal Swods-joukkueen point guardin paikalle, eli tästä voi päätellä, että hän on sarjan toiseksi paras oman paikkansa pelaaja.

Hawk Eye
Takaolla on kyky nähdä kenttä paremmin kuin useimmilla muilla. Tämä auttaa siten, että hän voi esimerkiksi syöttää palloa tarkasti katsomatta kohdetta ja pystyy mm. vartioimaan Kurokoa, joka ei voi käyttää katoamiskikkaansa Takaoa vastaan.

Sky direct 3 point shot
Tämä on kikka, jota Takao käyttää Midoriman kanssa. Takao syöttää Midorimalle pallon suoraan ilmaan, josta Midorima heittää kolmosensa.

Nyt kun uuden hahmon esittely on hoidettu alta, niin mites sitten itse figut?

Sama mikä päti Kurokoon ja Kagamiin toimii tässäkin, laatu ja yksyiskohdat ovat viimeisen päälle, maalaus virheetön ja asennot luonnollisen ja dynaamisen näköiset. Kuvista jää vielä puuttumaan hieman liikkeen tuntua, joka välittyy paljaalle silmälle vielä paremmin. Lämpenin Shutokun simppelille peliasullekin heti ennakkoa enemmän, kun tajusin, että perusväri ei ole puhdas valkoinen, vaan siinä on hieman sellaista persikka/vaniljajäätelön sävyä mukana. 







Jännästi huomasin, että erikoisena yksityskohtana piirtäjä Tadatoshi Fujimaki on laittanut jotkut hahmot pelaamaan vanhoilla retrotossuilla, Kagamilla on selvästi Air Jordan 1:t ja Takaolla Air Force Onet. Kyllähän noita myydään paljon nykyäänkin, mut ne on muoti/kasuaalitossuja, ei niillä kukaan enää pelaa, kuin ehkä takapihoilla.



Joka tapauksessa, 5/5 figuja ja sopivasti täydentävät Kuroko-displayn. Ens kerran taas jotain muita hommia, mahdollisesti Famicomia.

Kiitoksia lukjoille!

-Malone 




  

Comments

Juho said…
Komeaa, komeaa... Sun kokoelmahan vaatii jo jonkinmoisen dioraaman koreineen päivineen, etenkin nyt kun 2v2 -asetelma olis mahdollinen :D Oletko ottanut selvää, montako figua tähän sarjaan on julkaistu kaiken kaikkiaan, josko joudut hommaamaankin ne kaikki?

Täytyy sanoa etten oo sporttimangasta koskaan juuri kiinnostunut, mut näiden blogausten myötä on kiinnostus - jos ei syttynyt - niin ainakin kasvanut Kuroko no basukea kohtaan. Hyvää settiä!
Malone said…
Kiittiksiä! Tohon sarjaan kuuluu, ainakin tällä hetkellä 8 figua, 5 miracle generationin tyyppiä, Kuroko, Kagami ja Takao.

Kuroko's Basketball oli mun eka sporttianime & manga, täytyy sanoa, että oli positiivinen ylläri. Tietty kiinnostus lajia kohtaan oli olemassa, mut varsinkin anime on niin vauhdikas ja komeasti tehty, että sen voi katsoa ihan toimintasrjana.

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv