Skip to main content

Saturnuksen Robottivarikko

Hei, 

Tällä kertaa katsauksessa on jälleen yksi hieman tuntemattomampi peli. Meillä oli kaverin kanssa taas pelailu-ilta ja tällä kertaa konsolina oli Sega Saturn. Minulta ei moista masiinaa löydy, joten kamu toi konsolin mukanaan. Saturniin liittyy nostalgisia muistoja, tämä nimittäin on sama vehje, jota pelasimme tuossa jonkun matkan päässä tien toisen puolella jo yli 20 vuotta sitten. Suosikkipelejä konsolille oli ehdottomasti aikaansa nähden lähes uskomattomalta vaikuttanut Virtua Fighter 2 ja tämän blogin aihe, Robo Pit.



Että mikä? Jep, Robo Pit on varmasti suurelle osalle pelaajista tyystin tuntematon suruus, varsinkin kun otetaan vielä huomioon, että tämä oli Saturnille, jota moni ei omistanut. Pelistä tosin löytyy myös PS1-versio. Robo Pitin on kehittänyt hauskasti nimetty Kokopeli vuonna 1996. Mitään muita pelejä en ole tältä firmalta nähnyt, ennen tai jälkeen. Robo Pitin idea on simppeli: alussa kootaan oma robotti about paristakymmenestä eri runkovaihoehdosta, ensin pää/yläkroppa ja sitten alakroppa. Tarjolla on hassuja palleroita ja jaloiksi mm. Telaketjut, auto, jouset, propelli tai hämähäkin jalat, muutamia mainitakseni. Värit saa kustomoida ja lopuksi lärviin laitetaan silmät yleisilmettä antamaan. 




Jokaisella robotilla on myös kaksi kättä, joihin on ideana kiinnittää eri aseita, joita myös löytyy melko kattava valikoima: Miekkoja, nuijia, laserpyssy, jousi, bumerangi, imukuppeja ja ties mitä. Jos luopuu aseesta, saa pitää käden jolla voi lyönnin lisäksi poimia kentältä objekteja ja heittää niitä.  Kaikilla runko/alusta/asekombinaatioilla on statsit, kuten paino, vaurio, haarniskointi jne. Nämä alustan kanssa vaikuttavat nopeuteen kääntymiseen hypyn korkeuteen, kestoon ja niinpoispäin. Isolla nuijalla varustettu tankkimainen botti ei välttämättä kulje ja hyppää paljon, kun taas kevyt propellialustainen leijuu pitkiä matkoja ilmassa, mutta ei kestä niin paljon. Yhdistelmiä on runsaasti ja robotin voi kasta mieltymyksensä mukaan. 



Kun botti on valmis on aika siirtyä taisteluareenalle. Pelissä on puolen tusinaa karttaa, jotka vaihtelevat hieman teemoiltaan ja layouteiltaan. Kaikki ovat ilmassa leijuvia tasoja ja pelin voi vähitä joko keston loppuessa tai ring outilla. Robottia ohjataan kolmen napin ja ristiohjaimen yhdistelmällä, lisäksi päätynapeissa on strafe sivuille. Molempien käsien aseet on omassa napissaan ja kolmas on hyppy. Kontrollit ovat simmpelit, eikä mitään erikoisempia liikkeitä tarvitse opetella. Ainoana speciaalina on kuritukeseta täyttyvä mittari, jonka täytyttyä voi tehdä voimakkaamman erikoishyökkäyksen. Aseilal on tietty omat animaationsa tyypin mukaan ja keskimäärin monikaan vehje ei ole kovin nopea tai ketterä, joten oikeaan paikkaan manööveeraus on avain voittoon. 



Voittaja saa kokemuspisteitä käyttämiinsä asetyyppeihin, sekä rankingpisteitä, häviäjä menettää aseensa voittajalle ja saa penaltia pisteisiin. Pelissä on siis joka matsissa panos, koska tappio tietää parhaiden aseiden menetystä. Sitten joutuu joko vaihtamaan vehkeitä tai metsästämään vastustajaa, jolta voisi voittaa aseet takaisin. Ranking moden lisäksi löytyy myös VS mode, joka on perinteisiä 1 vs1 tappeluja. Meikäläisen paras sijoitus ranking modessa taitaa olla tällä hetkellä #12/100 robotilla “Autobot”. Autobot on auton alustalla oleva robotti, jolla suosin laserpyssy/keskikokoinen nyrkki -yhdistelmää.



Robo Pit ei ole perinteisellä mittapuulla mikään mestariteos, vaan simppeli areenatappelu keskinertaisella ulkoasulla. Peli on kuitenkin erittäin sympaattinen ja tämä yhdistettynä 20 vuoden takaiseen nostalgiaan tuotti varsin mukavia pelihetkiä. Saatan jopa metsästää itselleni PS1 version jostakin.

Sellainen peli tällä kertaa, kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!

-malone 

Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...