Skip to main content

Alkuperäinen Tuuttitukka

Morjens,

Figublogin jälkeen on taas aika katsastaa Famicomin tarjontaa. Tällä kertaa vuorossa on peli, joka aloitti erään pitkäikäisen suosikkisarjani, nimittäin Nekketsu Kouha Kunio-Kun vuodelta 1987. Tämä on Technos Japanin Kunio-Kun pelisarjan ensimmäinen osa ja julkaistu kolikkopelinä 1986 Taiton toimesta.  


Kunio-kun pelejä on käsitelty jokusen kerran ennenkin, käytännössä aina kun satun saamaan uuden, ennen pelaamattoman julkaisun käsiini. Jostain syystä en ole koskaan pelannut tätä alkuperäistä, osittain varmasti johtuen siitä, että peli ei saanut koskaan PAL-julkaisua. Tämä on kuitenkin julkaistu valkopestynä P-Amerikassa nimellä “Renegade”. Peli ei varsinaisesti koreile monimutkaisella juonella: Kunion pitää pelastaa kamu Hiroshi pahisten kynsistä. Tämä tapahtuu tietenkin leipomalla kaikkia vastaantulevia turpiin. 


Eka Kunio-kun on vielä hieman suoraviivaisempi kuin myöhemmät sarjan julkaisut, tässä nimittäin ei ole minkään sortin statseja, kauppoja, varusteita tai sen sellaisia. Peli on myös jaettu kenttiin, toisin kuin River City-sarjan avoimet kartat. Meno muistuttaa jännästi yhdistelmää River Citystä ja Technosin toisesta sarjasta Double Dragonista. Kontrollit on vaikea selittää, koska ne ovat konteksti- ja suuntariippuvaisia, hyvin samalla tavalla kuin Double Dragon kakkosessa. Sitä pelanneet tietävät heti, mitä tarkoitan. 


Jo heti kättelyssä huomaa myös sen, että peli on alusta saakka melko vaikea ja armoton. Jo ekan ruudun kepillä varustautuneet tyypit ovat kova pala: Ne käyvät päälle kuin yleinen syyttäjä ja tekevät reippaasti vauriota. Tämä on selvästi sen koulukunnan beat ‘em up, että juustostratsit on syytä etsiä ja hallita hyvin jos mielii alkua pidemmälle. Niitä kuitenkin löytyy pian ja muutaman yrityksen jälkeen homma alkoi sujua. Peli ei myöskään ole kovin pitkä, neljä kenttää ja about vartin verran. Käytännössä pelissä menee tottuneella Kunio-Kun/Double Dragon veteraanilla yhden illan verran, johtuen juuri siitä, että stratsit pitää löytää ja loppupuolella on pientä kryptisyyttä/reitin valintaa. Myös loppubossi on karu: One shottaa  joka osumalla hengen pois, joita pelissä on kolme. 


Grafiikat ovat jännät: Tässä on heti havaittavissa ikäänkuin proto-Kunio tyyli, missä hahmot muistuttavat hieman trademark-designia, mutta vielä ei olla aivan siellä maalissa. Nämä ovat vähemmän semmosia deformed-pallopäitä. Kuitenkin joitain piirteitä on säilynyt uudempiin. Hahmot ovat kuitenkin jo täältä alusta saakka olleet ilmeikkäitä ja hauskan näköisiä. Animaatiotakin on kiitettävästi ajankohta huomioon ottaen. Musat ovat taattua Technos Japanin menevää ja laadukasta meininkiä. Vaikka tässä mätkitään tyyppejä koko matka melko armottomasti niin kuitenkin ulkoasun takia homma tuntuu varsin humoristiselta, kuten muissakin sarjan peleissä.


Ensimmäinen Nekketsu Kunio-Kun on simppelimpi kuin seuraajansa, mutta onnistuu edelleen olemaan viihdyttävä. Sanoisin, että uppoaa varmasti enemmän Double Dragoniin mieltyneille, koska tässä ei ole sitä seikkailu- ja statsienviilausosuutta. Alussa melko hankala, mutta sen ymmärtää, koska peli on lyhyt. En ollut aiemmin pelannut, mutta tiesin kyllä about mitä odottaa videoiden perusteella. En pettynyt, koska en odottanut laajaa seikkailua, tämä on hyvä aloitus sarjalle tällaisenaan, joskin myöhemmät pelit rakentavat lisää ja parantavat joka osa-alueella. 

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia kaikille lukijoilla ja palaan taas pian asiaan!

-malone 

Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...