Skip to main content

Musiikkimakuni on Pikselinen

 Moi,

Tällä kertaa blogissa on ensimmäinen Japanin tuliaisista retropelien osalta ja samalla palataan pitkästä aikaa Famicomin pariin. Katsotaan, mistä on kyse, kun testasin vuoden 2017 Doujin-julkaisua 8-bit Music Power Final. Julkaisun takana ovat samat tyypit kuin aiemmin blogissa esiintyneessä Kira Kira Star Nightissa, eli Riki ja Columbus Circle. 


8-bit Music Power Final on “deluxe” -versio hieman aiemmin ilmestyneestä perus 8-bit Music Powerista. Tämä ei ole niinkään peli, vaan pikemminkin musiikkialbumi, joka nyt sattuu vaan olevan Famicomilla sävelletty ja julkaisu tapahtuu pelikasetilla. Mukana on 18 chiptune-biisiä useammalta artistilta ja tässä ei ole oikeastaan peliä, ellei sellaiseksi lasketa pientä virtuaalista miksauspöytää, jolla voi hieman käpistellä kappaleen raitoja. 99%:sti pääpaino on kuitenkin vain kappaleilla. 

Jokaisen kappaleen yhteydessä on myös grafiikkaelementti, jossa pelin maskottihahmo tanssii erilaisten taustojen edessä. Se on ihan hauskaa seurattavaa, mutta itse ei pääse liikkeitä ohjaamaan.

Biisit ovat pääosin varsin mainioita, joskaan kerran läpi kuuntelemalla en osaa nimetä suosikkeja suoraan ulkomuistista, se varmaan vaatii useamman kuuntelukerran. Alla on lista biisesitä ja artisteista:


01 Tappy (2)– Shooting Starlight                 2:28

02 Hige Driver– Monkey Monkey                 2:24

03 Takeshi Yokemura– Power Of Music         3:52

04 Manami Matsumae– I Am Seeing Things 3:23

05 Sexy-Synthesizer– Pop Track                 2:31

06 Norio Nakagata– Star Falsion 2                 3:18

07 Junya Nakano– KiraKira                         2:05

08 Motoaki Furukawa– Nostalgic Reverie         2:27

09 Yu Shimoda– Black Tokyo                 2:54

10 Toriena– Future Dreamer                         2:40

11 Naruto– AI Bomb 8MP Edit                         2:41

12 Zun– Mysterious Shrine                 2:21

13 Bun (7)– KS2?VirtualStage1                         4:24

14 TECHNOuchi*– Real Adventure                 2:39

15 Ippo*– Fera Giganto #1                 3:07

16 Sntrr– Bit Shift Girl                 5:26

17 Yasuhisa Watanabe– Believe It Or Not!         2:11

18 Hally (2)– Red-White Planet                 3:12

B1 Bun (7)– KS2?Virtual Stage1 Extend Edition         4:54


Itse tunnistin kappaleiden tekijöistä ennenstään kaksi nimeä, Tappy & Zun. 


8-bit Music Power on hyvin erikoinen ja varsin pienelle yleisölle suunnattu julkaisu, mikä tekee siitä erityisen kiinnostavan meikäläiselle, joka on nähnyt videopelejä laidasta laitaan noin 40 vuotta. Tämä on ensimmäinen musiikkialbumi, jonka olen ostanut 8-bittiselle konsolille. Kyse ei ole edes pelistä, mutta en kadu tämän ostoa hetkeäkään.


Siinä kaikki tällä kertaa. Ensi viikonloppuna on luvassa oikein kunnon pläjäys, sillä vuorossa on perinteinen “vuoden parhaat” -listaus, sekä samaan syssyyn katsausta Japanin matkasta. Kiitos lukijoille kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta!


-Jarmo 


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...