Skip to main content

Kulmakunnan Ystävällinen Salainen Agentti

 Moi,

Otetaanpa pitkästä aikaa lootan avaus. Menneellä viikolla saapui paketti, jonka sisältöä pääsemme ihmettelemään tuoreeltaan. Sarja saattaa olla tuttu blogeja pidempään lukeneille, nimittäin Kaiyodon Revoltech Amazing Yamaguchi ja vielä tarkemmin Agent Venom. Jos tämän mieli saada, niin ennakkotilaus piti olla sisässä hyvissä ajoin, sillä alan harrastajia youtubessa ja muualla seuranneena näyttää siltä, että kaikki menivät, eikä piisannutkaan. Se oli jossain määrin ennakoitavissa, sillä varhaisten kuvien perusteella kyseessä saattaa olla sarjan paras julkaisu.

Jos Agentti Venom ei ole ennestään tuttu, niin tässä pieni esittely: Agent Venom on yksi lukuisista Hämähäkkimies-universumin hahmoista, jolla on mukanaan Venom-symbiootti. Tällä kertaa mustan mönjän alta löytyy Peter Parkerin vanha “koulukaveri” Flash Thompson, entinen lukion jalkapallosankari, sittemmin sotaveteraani, invalidi ja Venom-symbiootin myötä supersankari. Flash Thompsonin homma meni nimittäin niin, että vaikka hän ei pitänyt Peter Parkeria minään, niin Hämähäkkimies oli Flashin suurin idoli ja sankari. Yliopiston jälkeen Flashin ura vei armeijaan, Irakiin ja sieltä sotainvalidina takaisin. Myöhemmin hänelle tarjoutui tilaisuus palvella erikoisagenttina sitoutuneena Venom-symbioottiin, vähän niinkuin Venom-versio Buckysta, eli Winter Soldierista. Buckylla korvattiin käsi kyberneettisellä, Flashilla molemmat jalat Venomin paranemiskyvyllä. 

Katsotaan sitten, mitä lootasta löytyy. Laatikko on muuten uutta mallia, mikä on kieltämättä aika tyylikäs design, pelkistetty tumma loota tuo tietynlaista “premium” tunnetta.

Onneksi sisältö vastaa tunnelmaa. Tilpehööriä on paljon: Vaihtosilmiä eri ilmeille, 4 pistoolia, 4 koteloon tarkoitettua pistoolia, 2 ysärin pussukkaa, kranaatinheitin, symbiootin muodostama terä, 2 Todd McFarlanen seittiä muistuttavaa efektiä, 4 pistoolin piippuun menevää liekkiä, 4 kappaletta symbiootin “lonkeroita” joko piikikkäällä kärjellä tai kädellä sekä satsi muita vaihtokäsiä ja ständi. 

Yleisvaikutelma on mainio. Painoa on yllättävän reippaasti ja kaikki tuntuu jämäkältä. Muotoilu on yksityiskohtaista ja sarjalle tyypilliset isot pallonivelet on piilotettu todella hyvin, jotta kokonaisuus pysyy mahdollisimman eheän näköisenä. Tällä osa-alueella sarja on mennyt vuosien varrella todella paljon eteenpäin. Maalia on enemmän kuin värit antavat ensin ymmärtää, osa on mattaa kangasmaista vaikutelmaa luomaan, osa on kiiltävää, Venom-mönjää muistuttavaa materiaalia. Kaikki on hyvin kohdillaan, eikä lipsahduksia ole näkyvissä. 

Liiikkuvuus, kuten tältä sarjalta odotetaan, on parasta, mitä on tarjolla. Kaikki kuviteltavissa oleva ja vähän enemmän onnistuu. Sanoisin jopa, että Amazing Yamaguchi on paras valinta, jos kaipaa Hämähäkkimies-hahmon, jonka haluaa näyttämään joltain sarjakuvista tutulta poseeraukselta ja joka ei ole patsas. Ajatus, että myös Venom-lonkerot voivat pidellä varusteita on omalla tavallaan ilmiselvä, mutta samalla nerokas. Se avaa valtavan määrän mahdollisuuksia. 

Sen verran, mitä olen seurannut arvosteluja mm. Youtube-kanavilta, niin mielipiteet vaikuttavat olevan saman suuntaisia kuin minulla, eli Agent Venom on tähän saakka sarjan paras figuuri ja definitiivinen Agent Venom, joka pesee edeltäjänsä muilta valmistajilta mennen tullen. Samalla se saattaa myös jäädä parhaaksi, sillä hahmo on jossain määrin tuntematon, eikä uutta versiota ole välttämättä luvassa tasaisin väliajoin, niinkuin normi-Hämiksiä. Tämän laatu myös ilmeisesti yllätti jotkut, vaikuttaa nimittäin siltä, että käytettyjen kysyntä ylittää tarjonnan moninkertaisesti jo viikon jälkeen julkaisusta. Epäilen, että tässä tehdään sarjan myyntiennätyksiä ebay-skalpeeraajien toimesta. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Kohtalokkaat Mutantit

 Moi, Marvel-maaliskuu päättyy tänä viikonloppuna ja se tapahtuu melko erikoisen pelin parissa. Vuorossa on Vuoden 2011 X-Men Destiny Xbox 360:lle (pelistä julkaistiin myös PS3, Wii ja DS-versiot). Pelin on kehittänyt Silicon Knights ja julkaissut Activision. X-Men Destiny on erikoinen tapaus siinä mielessä, että pelin kehitykseen ja julkaisuun liittyy aikamoista dramatiikkaa: Silicon Knightsin pomolla, Denis Dyackilla oli tapana rahoittaa studionsa pelejä siten, että hän käytti isojen julkaisijoiden projekteihin myönnettyjä resursseja kehittämään siinä sivussa ohessa muita, studion omia julkaisuja. Pelin maksanut taho siis ei saanut mitä oli luvattu, ainakaan siinä kapasiteetissa, mitä peliä kehittävän studion taholta oli annettu ymmärtää. Joku voisi ajatella, että sehän on vähintään sopimusrikkomus, ehkä jopa petos. Kyllä vain, X-Men -lisenssinhaltija tuohon aikaan, Activision, pääsi ilmeisesti asiasta kärryille ja päätti että pelin julkaisua ei siirretä, oli se peli sitten missä kun