Skip to main content

Domo Arigato, Mr Mosquito

Hei,

Edellisestä unboksausblogista alkaa olla jo sen verran aikaa, että tehdäänpä välillä semmoinen.
Tällä kertaa vuorossa on jossain määrin uusi aluevaltaus, vaikka edelleen aihe liippaa läheltä jo ties kuinka monesti nähtyjä. Luvassa on robotteja, vaan nyt ei ole Transformerseja: Bandai Tamashii Nations Robot spirits AMX-004 Qubeley. Jep, tämä on Gundam Mobile Suit. Tai ei varsinaisesti Gundam, koska se on sen tietyn mallin nimi, mutta Mobile Suit Gundam-animaatiossa ja pari viikkoa sitten esitellyssä Famicom pelissä Z-Gundamissa esiintynyt hahmo. 




Qubeley on prototyyppi, joka suunniteltiin silloiselle Zeonin pomolle, Haman Karnille. Tämä figu valikoitui persoonallisen ulkonäkönsä vuoksi, jokin erikoisessa hyönteismäisessä, ei ollenkaan tyypillisessä ulkomuodossa viehätti. 

Tutustuin vähän lähemmin aiheeseen, joten tässä tulee tarkempi esittely, mikä härveli oikein on kyseessä: AMX-004 Quebeley on siis varta vasten rakennettu Zeonin, tuon Gundam-sarjan Preussilaisesta tematiikasta ammentavan antagonistiporukan pomolle. Prototyyppi meinaa sitä, että se oli kaiketi Zeonin ensimmäinen New Type-pilottia varten rakennettu puku. Minun käsittääkseni New Type-termi on ikäänkuin ihmisten seuraava evoluutioaste, jossa avaruudessa useita sukupolvia syntyneet ihmiset kehittävät jonkin sortin psyykkisiä voimia. Tämä taas mahdollistaa mechojen tehokkaamman ohjaamisen. Tämä näkyy siinä, että Qubeleyn pääasiallinen aseistus on erikoinen “funnel” -systeemi, jota ohjataan ajatuksen voimalla. Funnelit ovat nimensä mukaan suppilon muotoisia laseraseita, jotka Qubeley säilyttää ja lataa pyrstön näköisessä takaosassa. Juju on siinä, että kaikki “funnelit” ovat autonomisia yksiköitä, jotka voi lähettää matkan päähän ampumaan eri suunnista, kulmista ja paikoista. Aika paljon tehokkaampaa kun kädessä pidettävä pyssy. Vielä kun näitä on 10 kappaletta ja kaikkia voi ohjata psyykkisillä voimilla yhtäaikaa, niin etu tavalliseen aseistukseen on huomattava. Härvelissä on myös pari tavallista sädeasetta, molemmissa ranteissa. Nämä voi myös ottaa käsiin, jolloin niistä tulee miekkoja. “Siivet” ovat liikkuvuutta varten, kaikki neljä sisältävät moottoreita. 



Sellainen härpäke noin pääpiirteittäin. Katsastetaan itse figua vähän tarkemmin. Loota on perusmallin figulaatikko, jossa mukana tulee parit vaihtokädet, neljä miekkaa, joissa säde-efetktin voi irrottaa ja liittää vaikka ranteiden pyssyihin, sovituskappale standia varten sekä kuusi kipaletta “funnel” efektejä ja niihin sopiva pyrstö.



Tuntuma on kokonaisuudessaan laadukas, figussa on painoa, maali on tasainen kuin mikä ja kaikki nivelet ovat jämäkät. Liikkuvuus on paljon parempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää, lähinnä sen takia, että suurin osa on palloniveliä yhdistettynä “saranoihin” jolloin muutoin toistensa tielle tulevat osat voi halutessaan sijoittaa asentoon, jossa ne eivät ole tiellä. Hieman kummallisen ulkonäön vuoksi voisi luulla, että luonnolliset asennot olisi hankalia, mutta yllätys oli positiivinen. Pitkät miekan kahvat saa kiinnitettyä jemmaan siipien sisäpuolelle. Kaikki osat ovat täydellisiä, ilman valuvirheitä tai maaliongelmia, joten siitä täydet pisteet. Sitä tosin odotinkin.






Qubeleyn kauneus on katsojan silmässä. Eihän tämä perinteiseltä Gundamilta näytä, mutta näyttää joltain, jota ei näe ihan joka päivä. Bandain Robot Damashii vakuutti laadullaan, mikä on hyvä homma tulevaisuutta ajatellen. Tein samaan syssyyn toisenkin hankinnan, mutta sen jätän vielä mysteeriksi ja pidän yllätyksenä tulevia blogeja varten.

Siinä oli unboksausta hetkeksi aikaa, palaan asiaan ensi viikolla, silloin taas pelien merkeissä. Kiitoksia kaikille lukijoille!

-malone 




Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...