Skip to main content

Ice hoki, totta toki

Moi,
Tällä kertaa otetaan vähän sporttispurttia. Ei kuitenkaan ihan perinteisimmillän, vaan vahvalla hiusrasvan aromilla, vuorossa on Technos Japanin 1992 julkaisema Ike Ike! Nekketsu Hockey Bu: Subette Koronde Dairantō.  Vähän simppelimmin Kunio-Kun Nekketsu Hockey Club. Jep, vanha kunnon Kunio taas asialla, tällä kertaa Jääkiekon parissa.


Pelin juoni menee kutakuinkin niin, että jos Kunion koulu ei voita koulujen välistä jääkiekkoturnausta niin kiekkoclubi lakkautetaan. Sehän ei tietenkään passaa, joten Kunio kavereineen vetää hokkarit jalkaan. Ne,jotka muistavat NESin Nintendo World Cupin, joka siis oli alunperin Kunio-kun jalkapallo tunnistavat heti yhtäläisyydet.


Kyllä vain, tämä ei ole niinkään lajille uskollinen urheilupeli, vaan luvassa on sarjasta tuttua ylenpalttista murjontaa, fysiikan lakeja rikkovia erikoislaukauksia ja toinen toistaan kummallisempia kiekkoilijoita, kaikki toteutettuna sarjalle uskollisella humoristisella tyylillä. Kontrollit ovat lähes samat kun jalkapallossa, syöttö, laukaus, hyppy taklaus jne. Se, mikä tästä tekee pelaamisen arvoisen on vauhdikkaan ja hauskan 8-bit jääkiekon lisäksi hahmot: Vastustajista löytyy ties minkälaista luistelijaa, esimerkiksi Kendokerho pelaa omilla varusteillaan, kuten myös jenkkifutaajat ja baseballin pelaajat. Jopa cheerleaderit pelaavat. Pelin edetessä voitettujen joukkueiden varusteet saa valittavaksi itselleen ja niissä on ihan oikeita eroja ja bonuksia.


Tästäkin pelistä löytyi ennen pitkää pari toimivaa juustokikkaa, joka hieman vesittää haastetta. Pari viimeistä matsia olivat tosin jo oikeasti aika tiukkoja vääntöjä, mutta muuten peli ei ole vaikea. Tämä on varmasti parhaimmillaan kamujen kanssa. Tarinaakin tulee silloin tällöis välivideon muodossa, mutta mitään kovin pitkiä juonenkuljetuksia ei ole luvassa. Continuen salasana on hauskasti voitetun pelin jälkeen sanomalehden urheilusivulla.


Audiovisuaalisella puolella Kunio-kun kiekko on paremmasta päästä, kuten Technosilta on lupa odottaa: Trademark-hahmot löytyy, ne ovat hauskoja, tyylikkäästi suunniteltuja ja musiikki on menevää. 


Ei tästä paljon vikaa löydä, ehdottomasti parhaita Famicomin urheilupelejä, vaikkei ehkä kaikkein parhaita lajikuvauksia. Meininki on sen verran nopeatempoista ja hektistä, että on syytä varautua peukalon nahkan palamiseen ristiohjainta vääntäessä.


Siinä kaikki tällä kertaa, kiitoksia kaikille lukijoille ja palaan taas pian asiaan!

-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...