Moi,
Tällä kertaa teemme poikkeuksellisesti toisen katsauksen jo aiemmin esiteltyyn peliin. River City Girls on nimittäin sen verran hauska peli, että se ansaitsee toisen blogauksen. Tällä kertaa luvassa on hieman enemmän yksityiskohtiin menevää turinaa, joten kannattaa lukea aiempi postaus, “Jokikylän Gimmat” ensin. Tämä muuten sisältää spoilereita.
Miksi näin? No, tykästyin peliin siinä määrin, että tästä tuli ensimmäinen peli koskaan, mistä jyystin platina-trophyn. Ei se nyt mikään erityisen hankala ollut saavuttaa, mutta yleensä en edes vaivaudu miettimään moisia. Samalla tuli jauhettua peli läpi kaikilla hahmoilla (siis yhteensä 4 kertaa), hankittua jokainen esine ja grindattua kaikki hahmot maksimitasolle. Jokin River City Girlsissä osui ja upposi niin maan perusteellisesti, että siitä tuli ikäänkuin “laiskan päivän” peli. Silloin kun ei jaksanut aloittaa tai pelata jotain pitkää ja keskittymistä vaativaa peliä, niin koneeseen livahti RCG lähes joka kerta. Se, jos mikä on hyvän pelin merkki. Luvassa on siis yleistä fiilistelyä ja huomioita pelistä.
Tosiaan, ekan läpipeluun jälkeen pelattaviksi hahmoiksi aukeavat sarjan vakioheebot Kunio ja Riki. On muuten hauska nähdä, kuinka hahmojen ulkonäkö on muuttunut vuosien aikana. Ei NES-grafiikoiden aikaan aina edes tiennyt tarkasti, miltä hahmojen kuuluu näyttää. No, joka tapauksessa molemmat kaiffarit ovat sopivan erilaisia verrattuna tyttöihin ja myös toisiinsa. Kuniolla on hauskasti paljon liikkeitä, jotka viittaavat sarjan urheilupeleihin, kuten jalkapallon saksipotku. Tykästyin kuitenkin erityisesti Rikin tappelutyylin, jossa kädet otetaan taskuista vain kun tilanne niin ehdottomasti vaatii. :D Harmillisesti tarina, tai repliikit eivät vaihdu vaikka pelaisit Kuniolla ja Rikillä. Välivideoissa ja kommenteissa äänessä ovat edellen Misako ja Kyoko, eikä hahmojen vaihtumista noteerata millään tavalla.
Yksi juttu, mitä ei tullut ekassa blogauksessa käsiteltyä kuin ohimennen on, kuinka paljon viittauksia ja hahmoja Technos Japanin vanhoihin peleihin tästä löytyy. Dojoilla, joita löytyy kaksi ja joista ostetaan uusia liikkeitä on tiskin takana Double Dragonin Billy ja Jimmy Lee, Abobo, toinen DD:n vakiohahmo on bossitappeluna ja portsarina vilahtaa Double Dragon 2:n ekan kentän kumma Mad Max-tyyllinen heebo Burnov, joka katoaa jättäen jälkeensä vain metallisen naamarinsa (tästäkin pelistä olen muuten blogannut). Lähes jokainen vastaan tuleva hahmo ja kaupan myyjä vaikuttaa olevan joku tuttu hahmo, mutta meikäläinen ei ihan kaikkia tunnista, koska moni SNES-ajan Kunio-kun peli on jäänyt pelaamatta, koska en konsolia, ainakaan vielä omista. Pitää tutustua SNES-osastoonkin (tai pikemmin Super Famicom) tässä jossain vaiheessa.
Bossitappeluista tulee mieleen sen verran, että vaihtelu perusmätkinnän ja parin erikoisemman kikkabossin välillä oli hyvä ajatus. Hibarin danmakutyylinen ja Noizen Guitar Hero-hyppely tuovat mukavasti vaihtelua peliin, jonka genren suurin kompastuskivi on monotonisuus. Jotenkin RCG onnistui välttämään tämän lähes kokonaan.
Peliin tuli muuten päivitys, jossa muokattiin hieman “true endingiä”: Aiemmin lopussa Misako & Kyoko kirjaimellisesti törmäävät Kunioon ja Rikiin, jotka eivät siis olleet enää siepattuna, vaan saunomassa. Lisäksi ruojat eivät edes muista tyttöjä ja saavat lopuksi luuvitoset. Tämä oli selvä viittaus vanhempiin Kunio-kun peleihin, joissa vakiotyttöystävät ovat nimenomaan piilotetut loppupahikset Hasebe ja Mami. Misako ja Kyoko olivat ilmeisesti vain yhdessä SNES-pelissä ja tähän myös viitataan dialogissa. No, nyt loppu on vaihdettu hieman onnellisempaan. Ihan hyvä veto palkkiona truu endingin pelanneille.
River City Girls voisi olla meikäläisen vuoden paras peli lähes minä tahansa muuna vuonna kuin sellaisena, jolloin ilmestyy kaksi Yakuza-julkaisua. Silti se on lähellä, tai jopa samalla viivalla. Nykyään kun suuri osa PS4 peleistä on 100 tunnin vääntöjä, näen tämän olevan yksi niistä harvoista, joita tulen pelaamaan uudelleen ja uudelleen vielä vuosien jälkeenkin.
Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia kaikille lukijoille, palaan taas pian asiaan!
-malone
Comments