Skip to main content

Hauska tappaa vanha tuttu

 Hei,

Ylläriblogia Joulun pyhiä piristämään. Kuten me kaikki tiedämme (Kyllä, kaikki!) maineikas Tähtien sodan vuoden 1978 Jouluspesiaali oli ikimuistoinen teos, mutta kaiken muun hyvä lisäksi siinä esiteltiin yleisölle eräs erittäin ajankohtainen hahmo, nimittäin Boba Fett, joka on taas kuuminta hottia Mandalorianin ja “Boba Dad” Temuera Morrisonin tulkinnan johdosta. Ensi Jouluna saadaan ensimmäistä kertaa kunnolline pläjäys hahmoa, jonka maine nojasi lähinnä oheismateriaalin ja fanaattisten fanien varaan, itse elokuvissa Boba Fett ei tehnyt paljoa ennen kuuluisaa mahalaskua.  


Alunperin hahmon suunnitteli herra nimeltä Joe Johnston ja tarkoitus oli tehdä Imperiumin supersotilas, eikä palkkionmetsästäjä. Johnston suunnitteli jopa kokonaisen prototyyppikostyymin, jota myös testattiin näyttelijällä. Tässä siis kurkistetaan kulissien taakse Sideshow Collectiblesin ⅙ figuurin muodossa. Tämä ei ole mikään upouusi ostos, vaan jo lähes 7 vuotta vanha, mutta nyt oli oikea ajankohta ja tilaisuus esittelyyn.

Loota on tyylikkäästi suunniteltu kypärän visiirin tyyliin, mutta pointtina on katsoa, mitä sieltä pahvin kätköistä löytyy: Itse ukkeli tietty, pari pyssyä, parit kädet, poncho/mikälie kangasvaate ja ständi.

Tämä on näitä isomman mittakaavan figuureja, joilla on nivelletyn muovivartalon päällä oikea kangasvaatetus, sellasita kalliimpaa päätä, mutta ei aivan yhtä suolaista kuin Hot Toysin vastaavat. Joku voisi sanoa pahasti että “nukke”. Parasta on ehdottomasti sileä ja yhtenäinen muoviosien valkoinen väri ja hieman luonnonvalkoisempi vaatetus ja sen kontrasti mustiin osiin. Aluksi se vaikuttaa melko blankolta, mutta pidempään katsomalla se alkaa todella miellyttää silmää. 

Koska kyseessä on prototyyppi, niin kaikki ei vielä ole niinkuin lopullisessa versiossa, siis muutenkin kun värien osalta. Hauskin on ehdottomasti pyssy, joka on tehty Uzista, johon on liitetty eka leffan Luken valomiekan puolikas piipuksi. Tykkään jostain syystä tästä yksityiskohdasta aivan mahdottoman paljon. Se myös samalla jatkaa perinnettä, jossa Tähtien Sodan vehkeet ovat aina jotain muokattuja ja kierrätettyjä tosimaailman vermeitä.  

Niveliä on reippaasti, mutta asusteet rajoittavat liikettä jonkin verran. No, näitä isoja figuja ei olekaan niin tarpeen saada mitenkään erikoisiin asentoihin, yleensä riittää joku suhteellisen neutraali pönötys ja vitriiniin. Pikku miinuksena pitää mainita löysähkö nivusten nivellys, joten ständi on lähes pakollinen. Tämä on aivan selvästi super niche-figuuri, joka on suunnattu lähinnä syvän pään faneille, eli ilmeisesti meikäläiselle.

Siinä oli pieni “Holiday special”. Toivottavasti sain esiteltyä hieman jotain uutta ja erikoista.

Kiitos kaikille lukijoille, palaan pian asiaan!


-malone



 



Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...