Skip to main content

Mitä Jos...?

 Moi, 

Tehdäänpä pitkästä aikaa lootan avausta. Japanin tuliaisia on taas kyseessä, tällä kertaa figuuri, joka oli esillä matkablogissa mainitussa tapahtumassa, jossa vierailin Tokion Akihabarassa. Katsotaan, millainen on minullekin ihan uusi tuttavuus S.H. Figurats Avengers Tech On Wolverine with Venom Symbiote. Siinä sitä onkin sulateltavaa, mutta lyhykäisyydessään idea on että “Mitä jos Wolverinella olisi Venom-symbiootti, mutta hän olisi myös mangahahmio Marvelin sijaan”. Pitäisin tätä sarjaa sisarena Meisho Manga Realizationille, mutta nyt ollaan scifin puolella Sengokun sijaan. Molemmissa sarjoissa Japanilaiset suunnittelijat tekevät omia näkemyksiään Marvelin hahmoista, siinä mielessä idea on samanlainen. Katsotaan siis, miltä tämä omalaatuinen konsepti näyttää käytännössä: 

Lootasta löytyy satsi tilpehööriä, kuten kynnet, letkuja ja mekaanisia lonkeroita, vaihtokäsiä ja moottoriefektejä. Myös ständi on pakattu mukaan, mikä on positiivinen juttu.

Huomiota herättävää on erikoisen designin lisäksi se, että mukaan on laitettu reippaasti metallivalua. Useissa nivelissä ja etenkin jaloissa tuntuu olevan paljon metalliosia, mikä luo mainiosti laadun tuntua, koska figu on painavampi kuin luulisi. Maalaus on kohdillaan kaikilta osin, en löytänyt edes pientäkään lipsahdusta. 

Liikkuvuutta on enemmän kuin olen nähnyt pitkään aikaan. Tämä taipuu käytännössä kaikkiin tarvittaviin asentoihin ja tekee sen ilman kompromisseja eheydessä tai selvästi näkyviä, isoja niveliä. Joissain tapauksissa liikkuvia osia on piilotettu kekseliäästi haarniskan alle, mikä tietysti ei olisi onnistunut jos hahmolla oli vain trikoot päällä. Letkujen paikoilleen asettaminen vaati vähän kärsivällisyyttä ja ne ovat osa-alue, jonka näkisin ehkä aiheuttavan harmaita hiuksia, jos haluaa yrittää lennokkaita poseerauksia, sillä ne irtoavat helposti jos raajoja venyttää liikaa. Letkut kuitenkin näyttävät erittäin tyylikkäältä varsinkin livenä ja niissä on todella on tuntua, että sisällä virtaa nestettä ja läpikuultavuus on juuri oikea. Pidän myös siitä, miten ne tuovat värikkyyttä muuten tummaan hahmoon. 

Venom Symbiote Wolverine ottaa selvästi vaikutteita Bandain suunnittelijoiden kokemuksesta mechojen kanssa ja käyttää paljon ratkaisuja, joita näkee esimerkiksi Metal Robot Spirits-sarjassa. Erikoinen konsepti, mutta jos pitää ajatuksesta, niin tämä on erittäin vaikuttava ja taitavasti suunniteltu figuuri. Iso peukku.   



Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv