Skip to main content

Itämaisia vampyyreja

 Moi,

Tällä viikolla vuorossa on paluu viime vuoden positiivisen yllättäjän pariin. Vampire Survivors sai nimittäin lisäsisältöä viime vuoden lopulla ja se oli nyt sopivasti alennuksessa alle 2€. Katsotaan millaista meininkiä tarjoaa Legacy of the Moonspell. 


Legacy of the Moonspell on hieman tarinallisempi kuin perus Vampire Survivors. Se kertoo Moonspell-klaanin taistosta Orochi-lohikäärmettä vastaan. Luvassa on siis Itäeurooppalaisvaikutteisesta Castlevaniasta poikkeavaa tyyliä, sillä tarina sijoittuu muinaiseen Japaniin, tai ainakin selvästi Shintolaisesta mytologiasta vaikutteita ottavaan fantasialandiaan.

Uusia hahmoja on mukana kymmenkunta, kuten myös uusia varusteita. Myös kartat ja vihollisspritet ovat suurimmaksi osaksi uusia ja vain muutamia universaaleja hahmoja kierrätetään, kuten lepakoita. Hahmot avataan tarinan edetessä ja ne kaikki ovat piristävän erilaisia. Uudet varusteet ovat periaatteessa muunnoksia joistakin jo olemassaolevista toimintansa kannalta, mutta sovitettuna Shintolaiseen teemaan. Raamatun sijaan ympärillä pyörivät rukousnauhan puuhelmet ja niin edespäin. Peruspelin varusteet ja hahmot ovat avattavissa myös tähän kampanjaan, joten vaihtoehtoja riittää senkin puolesta.


Tarina etenee seuraavaan tehtävään kun kartan tehtävä on suoritettu. Se vaihtelee selviytymisestä tietyn aikaa jonkin hahmon löytämiseen tai pomotaistelun voittamiseen. Karttoja on 7 kappaletta ja ne ovat rakenteeltaan ehkä hieman monipuolisempia ja monimutkaisempia kuin peruspelin areenat. Teemat vaihtelevat maalaiskylästä Ogren luolaan ja lumiseen vuoristoon. Itse selviydyin yhden illan pelaamisella viimeiseen tehtävään, mutta Orochi jäi vielä kellistämättä. Musiikki on myös vaihdettu enemmän Aasialaisia melodioita ja soittimia sisältävään. Se on edelleen hyvää, kuten oli alkuperäisessäkin.


Vampire survivorsin paras ominaisuus ja koukku on edelleen tallella, nimittäin monipuoliset varustebuildit ja niiden yhdistelmien kokeilu. Lopun valtaviin hirviölaumoihin varautuessa on mahdollista löytää useita maukkaita yhdistelmiä ja eri esineiden combot täyteen kehitettynä ja niiden ruudun täyttävä ilotulitus ovat edelleen todella palkitsevaa seurattavaa. Vaikeustaso vaikuttaa suurinpiirtein samalta kuin peruspelissäkin ja samat periaatteet pätevät hahmon kehitykseen, joten veteraaniselviytyjät ovat heti kuin kotonaan.



Legacy of the Moonspell on hintaansa nähden mainio lisäkampanja jo valmiiksi loistavaan peliin. Tällaista lisäsisältöä näen ja tuen mielelläni. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Kohtalokkaat Mutantit

 Moi, Marvel-maaliskuu päättyy tänä viikonloppuna ja se tapahtuu melko erikoisen pelin parissa. Vuorossa on Vuoden 2011 X-Men Destiny Xbox 360:lle (pelistä julkaistiin myös PS3, Wii ja DS-versiot). Pelin on kehittänyt Silicon Knights ja julkaissut Activision. X-Men Destiny on erikoinen tapaus siinä mielessä, että pelin kehitykseen ja julkaisuun liittyy aikamoista dramatiikkaa: Silicon Knightsin pomolla, Denis Dyackilla oli tapana rahoittaa studionsa pelejä siten, että hän käytti isojen julkaisijoiden projekteihin myönnettyjä resursseja kehittämään siinä sivussa ohessa muita, studion omia julkaisuja. Pelin maksanut taho siis ei saanut mitä oli luvattu, ainakaan siinä kapasiteetissa, mitä peliä kehittävän studion taholta oli annettu ymmärtää. Joku voisi ajatella, että sehän on vähintään sopimusrikkomus, ehkä jopa petos. Kyllä vain, X-Men -lisenssinhaltija tuohon aikaan, Activision, pääsi ilmeisesti asiasta kärryille ja päätti että pelin julkaisua ei siirretä, oli se peli sitten missä kun

Ufojuttuja

 Moi, Tällä viikolla jatkamme Japanilaisten robottien parissa mutta peli on vaihteeksi uunituore. Katsotaan, miltä näyttää UFO Robot Grendizer: Feast of the Wolves. Pelin on kehittänyt Endroad, julkaisijana toimii Microids ja se on julkaistu kaikille moderneille alustoille Marraskuun 14. päivä.  UFO Robot Grendizer, Euroopassa myös tunnettu nimellä Goldorak, on mangalegenda Go Nagain kolmas superrobottisarja, joka ilmestyi alunperin itsenäisenä jatko-osana Mazinger Z ja Great Mazinger -sarjoille vuosina 1975-1977. Grendizer saavutti suosiota etenkin osana Mattelin Japanista tuomaa ja uudelleen brändättyä vinyylifiguurisarjaa nimeltä Shogun Warriors ja Ranskassa Goldorak TV-sarjalla oli käsittämättömän suuret katsojaluvut. Toinen vahva fanipohja löytyy Arabiaa puhuvista maista, joissa Grendizeria näytettiin poikkeuksellisen laajasti dubattuna.  Grendizerin tarina menee tiivistettynä kutakuinkin näin: Planeetta Fleedin prinssi Duke Fleed on menossa naimisiin Vega-Imperiumin prinsessa Rub