Skip to main content

Sarvijaakko Pukeutuu Punaiseen

 Moi,

Tällä viikolla on vuorossa lootan avaus. Tai, itseasisassa avataan kaksi lootaa, joten luvassa on spesiaalitapaus. Katsotaan, miltä näyttää Bandain S-H. Figuarts -sarjan Ultraman Taro ja Tamashii Effect for S.H. Figuarts White Smoke. 

Katsotaan ensin Ultramania. Nyt vaikuttaa siltä, että Bandai on onnistunut koukuttmaan minut ainakin jollain tavalla myös Ultraman figuureihin, mutta onneksi ainakin toistaiseksi olen kiinnostunut lähinnä vanhoista, Showa-ajan Ultramaneista, joita on vain kourallinen. Ultraman Taro on järjestyksessä kuudes Ultraman, jota näytettiin TV:ssä vuosina 1973-1974. Sarja on tunnelmaltaan vaihteleva, se yhdistelee perinteisen Ultramanin tyylisen lasten supersankariohjelman ja Ultrasevenin hieman jännitystä sisältävän scifisarjan tunnelmaa, ollen useimmiten siellä keveän tunnelman puolella. Lisäksi jotkut jaksot ovat vain.. sanotaanko, että erikoisia. Ultraman Taron ihmishahmo on kotaro Higashi, joka on maankiertäjä, nyrkkeilijä ja maailmanpelastusfirma ZAT:n jäsen. ZAT:in univormu on aiempia lennokkaampi ja värikkäämpi, mikä kuvastaa niin ikään sarjan tunnelmaa. Ultraman Taro muistuttaa olemukseltaan hieman Ultraseveniä, sillä molemmilla on haarniska ja kookas evä kypärässä, sekä kulmikkaat silmät soikeiden sijaan. Sen lisäksi Tarolla on sarvet, jotka on peritty Ultramanien Isältä. Myöhemmin on kerrottu, että Taro on Ultrasevenin serkku, sekä nykyään Planeetta Ultran sotureiden kouluttaja. Kaiken kaikkiaan Taron hieman tavallisesta poikkeava ulkonäkö on yksi suosikkejani, mitä Ultramaniin tulee. 

Täytyy sanoa, että Figuartsin Ultraman-loota on erittäin tyylikäs, mutta avataan se nyt kuitenkin. Mukana tulee reilusti käsiä eri asentoja varten, Storium Beam -efekti, Bracelet Lancer -keihäs, Taron normaalin rannekkeen korvaava King Bracelet ja jopa vaihdettava punainen Color Timer, joka osoittaa Ultramanin energian olevan vähissä. Maalaus on kohdillaan, eikä mitään muitakaan laadunvalvontaan liittyviä jupinoita ole.




Liikkuvuus on hyvää ja riittävä kaikkiin tarvittaviin Taron poseerauksiin. Suurin osa Ultramaneista näyttää käyttävän samanlaista kropan rakennetta, joten ne kaikki mienevät kutakuinkin toistensa kaltaisia. Joitain erikoisuuksia löytyy, jos sarjan hahmo on hyvin eri kokoinen tai tyylinen normaalin pukua pitävän ihmisen kanssa, kuten Ultraman animaatioden hahmot. 

Keskitytään sitten lopuksi vielä savuefektiin. Lootassa on viisi erillistä osaa, joista yksi on iso, yksi keskikokoinen ja kolme pienempää. Yksinkertaisuudesta huolimatta maalaus on hyvän näköistä ja osat tuntuvat yllättävän painavilta. Tämän tyyliset efektit ovat käteviä, jos aikoo ottaa figuureista valokuvia, tehdä dioraamoja tai livauttaa muutama hyllylle tuomaan hieman lisää tunnelmaa perinteiseen rivissä seisovaan porukkaan. Normaali savu on melko monikäyttöinen, eikä ole erityisen sidottu tietynlaiseen hahmoon, joten sitä voi käyttää lähes minkä tahansa figuurin kanssa.



Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo 


 


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...