Skip to main content

Smurffit Steroideissa

 Moi,

Tällä viikolla pelinä on viime vuonna ilmestynyt, Focus entertainmentin julkaisema kolmannen persoonan toimintarymistely Warhammer 40000: Space Marine 2. Vähemmän yllättäen peli on jatkoa vuoden 2011 Space Marine ykköselle ja jatkaa Ultramarine-kapteeni Tituksen edesottamuksia Warhammer 40000:n synkän goottilaisessa tulevaisuudessa. Tällä kertaa kohdataan avaruusörkkien sijaan Alienin Xenomorpheja ja Starship Troopersin ötököitä muistuttavat muukalaiset, Tyranidit, sekä tietysti Kaaoksen jumalia palvelevat petturit.  

Kapteeni Titus on ensimmäisen pelin tarinassa nähdyistä syistä johtuen ollut toisaalla, mutta tuodaan takaisin Ultramarineiden palvelukseen itsensä kuuluisan komentaja Marneus Calgarin käskystä, tosin tällä kertaa alennettuna luutnantiksi. Tarina itsessään on suoraviivainen, ehkä jopa vähän liiaksikin, sillä se muistuttaa todella paljon ensimmäistä peliä. Warhammer 40k:n maailma taipuisi kyllä paljon monisyisempäänkin tarinaan yksityiskohtiensa, hahmojensa ja suuren lähdemateriaalin määränsä puolesta.  


Se, mikä on kuitenkin viimeisen päälle kunnossa on ulkoasu. Kaikki on aiheeseen sopivan massiivista, rakennusten mittakaava valtava ja Tyranid-otuksia vyöryy kimppuun valtavia määriä, horisonttiin kantavan piirtoetäisyyden kera. Kaikki näyttää ja kuulostaa juuri siltä, miltä pitääkin. 


Toinen asia, joka pelissä tavoitetaan, on tuntuma, että pelaaja todella ohjaa 2.5 metristä, haarniskoineen 500kg painavaa geenimaipuloitua supersotilasta, jolla on kymmenen tavallisen miehen voimat ja lähes läpäisemätön panssari. Pelimekaniikka on lähes ennallaan, eli peli tasapainottaa olan takaa ammuntaa ja lähitaistelua kutakuinkin 50/50 yhdistelmällä. Varusteita on lisätty hieman ja toimintaa on siloteltu, mutta pelituntuma on pääosin ennallaan ja perustuu jälleen siihen, että tiukasta paikasta selvitään suojan takana odottamisen sijaan rohkeasti käsirysyyn hakeutumalla, sillä melee-teloitukset lataavat pelaajan suojakilven välittömästi, kun normaalisti pelaajan pitää odottaa rauhallista hetkeä ja kymmenkunta sekuntia. 


Yksinpelin lisäksi pitää olla tietysti moninpeli. Peli on nykymuodin mukaisesti tyyppiä “always online” ja tarinaa voi pelata yhtä aikaa kolmen pelaajan toimesta, koska Tituksella roikkuu mukana koko ajan kaksi muutakin heeboa. Mukaan mahtui myös PvE-muoto, jossa suoritetaan operaatioita ryhmässä, samaan tapaan kuin monissa muissakin nettiräiskinnöissä. Sitten on tietysti PvP, jossa pelaajat ohjaavat sekä Keisarille lojaaleja, että Kaaoksen puolelle kääntyneitä marineja. Hahmoluokkia löytyy puolen tusinaa, tuttuun tyyliin kevyestä ja ketterästä snipuun ja raskaaseen varustukseen. Ulkoasua voi muokata erittäin kattavasti, mistä faneille irtoaa reippaasti riemua. Moninpelistä kertyy tietysti myös expaa, jolla parannellaan hahmoa. En ole mitenkään aktiivinen moninpelaaja, mutta homma vaikutti toimivalta ja käsitykseni mukaan se on myös melko suosittu.  


Space Marine 2 on näyttävän näköinen ja toimiva Warhammer 40k -rymistely, joka kannattaa etenkin moninpeliä kaipaavan napata haltuun välittömästi. Pelkän yksinpelin vuoksi ei kannata ehkä maksaa täyttä hintaa, paitsi jos innostus pelin maailmaan on kova. Minulle tämä osui ja upposi ysärin puoliväliin asti ulottuvana nostalgisena fiilistelynä.  


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...