Skip to main content

Lainsuojaton Samurai

Hei,
Otetaan taas yksi unboksaus. Viime aikoina on tullut unboksattua figuja melko tiheällä tahdilla, vaan ei vielä tarpeeksi. Vuorossa on itse itselleni hankkima aikainen joululahja, joka saapui Postilakosta huolimatta noin viikko sitten  ja nyt vaikuttaa siltä, että figuurihankinnat on tältä vuodelta tehty. Olen tänä vuonna hehkuttanut Bandain Tamashii Nationsin Meisho Manga/Movie Realization-sarjaa useampaakin otteeseen ja tänä syksynä on ilmaantunut jokunen uutuus, joten: Vuorossa on Manga Realization -sarjan Muhomono Wolverine.


Jo vain, Ryhmä-X:n Wolverine Sengoku-ajan soturina. Tuo “Muhomono”-etuliite meinaa kutakuinkin “lainsuojatonta”. Wolverine sopii samuraiteemaan aikalailla kuin adamantiumkynsi vatsaan koska hahmo on jo 80-luvulta alkaen yhdistetty vahvasti Japaniin. Frank Miller teki 1982 minisarjan, jossa Wolverine päätyy Japaniin, rakastuu ja menee lopulta naimisiin vaikutusvaltaisen aatelissuvun perijättären, Mariko Yashidan kanssa. Homma ei tietysti ole ihan näin simppeli, mukana on Yakuza-yhteyksistä isäukkoa, läjäpäin ninjoja, morsion kateellinen veli ja mitähän vielä. Millerin kuvaus on edelleen nostalginen, mutta nykyään lukiessa siitä kyllä paistaa läpi tietynlainen fetisismi ja vieraan kulttuurin kuvaston ja tapojen käyttö ymmärtämättä sitä muuten kuin korkeintaan hyvin pintapuolisesti. Frank-setä on todennäköisesti Lukenut/katsonut Lone Wolf & Cubia ja tsiigannut parit Ukio-e piirrokset, todennut että “joo, tää on siistiä” ja vetelee niiltä pohjilta.


Pari vuotta myöhemmin X-maestro Chris Claremont teki toisen sarjan, tällä kergtaa eri kuvittajan kanssa jossa uusi Ryhmä-X tulokas Kitty Pryde joutuu pankkiiri-isänsä takia yakuzan kynsiin ja vieläpä maagisia voimia omaavan ninjamestarin aivopesemäksi oppilaaksi. Wolverine tulee hätiin ja päätyy ikäänkuin Kittyn mentoriksi ja sijaisisäksi kelvottoman biologisen isäukon tilalle. Tarjolla taas gangstereita, ninjoja ja vähän mystiikkaa sekä samuraifilosofiaa. Sittemmin Wolverine on pyörähtänyt Japanissa tasaisin väliajoin ja on nykyään usein vahvasti temaattisesti kuin ronin samurai sekä ajatusmaailmaltaan että etiikaltaan. Tätä aina tuodaan silloin tällöin esille, mm. Jokusen vuoden takaa muistuu mieleen tilanne, jossa joukko nuoria Japanilaismutantteja ei uskalla mennä herättämään Wolverinea nokosilta kun kriisitilannetta pukkaa, vaan selittävät että “Ei me voida mennä noin vaan herättämään sitä, se on samurai.” :D

No joo, eiköhän se riitä taustaluennosta. Katsotaan, miten Tamashii Nations on onnistunut tällä kertaa.


Paketti on sama musta, tyylikkäästi suunniteltu kuin muissakin sarjan figuissa. Mukana tulee vaihtokädet sekä kolme satsia kynsiä: Normaalit, “koukkukynnet” sekä..jonkun sortin sahalaitaiset fuckstickit. Hemmetin isot joka tapauksessa. Nämä eivät ole luonnolliset, vaan kiinnittyvät käsivarsien haarniskaan. Koko design on yleisesti ainakin meikäläisen silmään onnistunut loistavasti. Tämä on täyttä anime-bullshittiä, mutta justiinsa oikeanlaista anime-bullshittiä. Hahmon piirteet tunnistaa välittömästi, mutta ne sulautuvat yllättävän hyvin aitoon samurain haarniskan suunnitteluun. Jännästi huomiota herättävin piirre, eli kypärä ja naamio eivät itseasiassa ole edes niin älyttömät kun voisi luulla, olen nähnyt vastaavia tai vielä oudompia viritelmiä ihan oikeissa haarniskoissa museoissa. Kaiverrus on tarkkaa ja yksityskohtaista. Detailia riittää vaikka muille jakaa.




Maalauksen puolesta etenkin värit on onnistuttu toteuttamaan loistavasti. Wolverinen sinikeltainen alkuperäisen puvun värit on siirretty todella silmiinpistävän metallinkiiltoisiksi, mikä on hyvä valinta. Väripesut tuovat syvyyttä ja erottelua reunakohtiin sekä tekstuureihin. Taas on saatu nahka näyttämään hämmästyttävän aidolta. Pari pikku lipsahdusta löysin haarniska selkäosan “raidoista”, mutta väripesu paikkaa hyvin epätarkkuutta, joten sitä ei näe kuin aivan läheltä, jos tietää mitä mitä katsoo. 


Rakenne ja nivelet ovat käytännössä identtiset edellisen unboksauksen, Deadpoolin kanssa. Käytännössä kaikki tarpeelliset ja järkevät asennot onnistuvat ilman ongelmia. Oikeassa olkapäässä havaitsin pientä löysyyttä. Jos se alkaa vaivaamaan, niin homman voi korjata joko lattiavahalla tai kynsilakalla. 


Mitä tästä sanoisi, mitä en ole vielä sanonut aiempien kohdalla? Meisho-sarja on varmaan tällä hetkellä suosikkini kaikista tarjolla olevista. Missään muualla ei näe samanlaista omaperäisyyttä ja kun laatukin on aivan parhaasta päästä, ei näistä paljon jupinaa löydä. Tuntuu kuin nämä olisi täsmäaseen tavoin kohdistettu justiinsa minun mieltymyksiini. Arvokkaita toki verrattuna muihin vastaavan kokoisiin figuihin, mutta ei näitä tule onneksi kuin jokunen vuodessa. 

Siinä kaikki tällä kertaa, kiitoksia kaikille lukijoille ja palaan pian asiaan!

-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...