Skip to main content

Rukoukset tulevat tarpeeseen: Pikku-ukkoperjantai#4

 Hei,

Pistän toisen perjantai-unboksauksen heti perään. Aihe pysyy samana, mutta tällä kertaa katsotaan, miltä Tamashii Nationsin Meisho Movie Realizataion-sarjan näkemys Darth Maulista näyttää.

Jep, toinen Star Warsin Prequel-trilogian hahmojen pidetyimmästä päästä.Tämä mystinen, tatuoitu sarviniekka oli kieltämättä mieleenpainuvimpia Phantom Menacen hahmoja, vaikka herralta otettiinkin nirri pois. Spoiler: Ei muuten otettukaan, Clone Wars animaatiosarjassa, sarjakuvissa ja Solo-leffassa tilanne korjataan ja Darth Maul saa reippaasti lisää huomiota. Jos jotain olennaista ei ole viime vuosina retconnattu, niin Maul on Zabrak-rotuinen heebo, joilla kaikilla tuppaa olemaan samanlainen, kuumottava habitus. Maulin alkuperä sidottiin Clone Warsissa tiivisti Dathomir-planeettaan ja sen asukkaisiin, Night Sisters-nimisiin noitiin.

No, nyt kuitenkin katsotaan, miltä samuroitu Darth Maul näyttää. Mutta, mutta: tämä ei olekaan aivan kirjaimellisesti samurai, vaan soturimunkki, johon lootan nimitys “sohei” viittaa. Sohei (僧兵) meinaa kanjeilla kirjaimellisesti munkkisotilasta. Toinen nimitys soturimunkeista oli “yamabushi”, joka puolestaan meinaa vuorisoturia, koska Buddhalaisluostarit sijaitsivat vuorilla. Teema sopii kuin valomiekka vatsaan, koska kansanperinteessä vuorten munkeilla nimenomaan kerrotaan olevan mystitiä voimia. Kuulostaa aikalailla Voimalta.

Tämän figuurisarjan pääsuunnittelija Takayuki Takeya on tehnyt paljon Buddhalaiseen mytologiaan kuuluvia figuureja ja patsaita, joka näkyy varsinkin tässä figuurissa: Darth Maul muistuttaa kirjaimellisesti Oni-demonia ja temppelien patsaiden tapaan kaiverretut “tuliset” silmät ovat kuin suoraan ihan aidoista. Mukaan on laitettu reippaan kokoiset rukoushelmet ja valomiekan terät normaalia pidempine kahvoineen muistuttaa naginataa, josta Japanin soturimunkit olivat nimenomaan tunnettuja. Lootassa on vielä lisäksi naamio sekä tuttuun tapaan satsi vaihtokäsiä. Valomiekan voi jakaa kahdeksi yhden käden versioksi.

Nivelistä ja liikutettavuudeta pätee samat sanat kuin edellisessä Jango Fett unboksauksessa, kaikki in käytännössä rekenteeltaan identtistä. Nämä julkaistiinkin samaan aikaan.

Maalaus on edelleen laadukasta, jos nyt ei aivan yhtä päräyttävää kun Jangolla, johtuen siitä, että värit ovat simppelimmät mustan ja punaisen hallitessa. Käsivarsi ja säärisuojien ikääntyneestä metallin lokista tosin isot pluspisteet, ne näyttävät aidosti vanhoilta. Melkein kuin Maul olisi vetäissyt jotkin muinaiset, paljon ennen terästä taotut varusteet päälleen. Myös olkasuojat ovat vanhempaa mallia kuin Jangon Sengoku-ajan pienemmät ja pyöreämmät, jotka mukautuivat tuliaseiden käyttöön. Isot, neliskulmaiset olivat käytössä jo 1100-luvun lopulla, jolloin kaikki käyttivät vain jousia.

Onhan tämä vallan mainio figuuri, saattaa mennä jopa aivan kärkipäähän tähän saakka näkemistäni. Darth Maul näyttää vielä uhkaavammalta, jos mahdollista.


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia kaikille, palaan taas pian asiaan!

-malone



Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...