Skip to main content

Zaku Zammakko v.3 Pikku-Ukkoperjantai # 15

 Hei,

Tänä perjantaina unboksataan taas figuuri. Kuten otsikosta voi päätellä, tarjolla on jälleen yksi Zeonin Zaku 2 -variaatio. Tarkemmin Tamashii Nationsin Robot Spirits  MS-06 FZ Zaku 2 type Kai, tuttavallisemmin Zaku Kai. Tämä kyseinen malli nähtiin ensimmäistä kertaa animaatiosarjassa Mobile Suit Gundam 0080 War in the Pocket. Se oli pienimuotoisempi tarina, joka keskittyi koulupoikaan, joka oppii, että sota ei olekaan jännää ja siistiä. 

Zaku 2 FZ on selvästi edelleenkehitetty versio perus Zakusta, joka on saanut lisää lihasta rungon ympärille, isomman moottorin/reaktorin ja enemmän turbiineja. Tämä malli menee samalle viivalle edelisenn Zakun, eli F2-tyypin kanssa: Molemmat on sarjan maailmassa kehitetty silmälläpitäen Federaation perus Zakuja kehittyneempää RG-sarjaa, jolle Zeonilla ei ennen näitä uudistettuja malleja ollut kunnollista sarjatuotantoon kelpaavaa vastinetta. Valitettavasti nämä jäivät suhteellisen vähäiselle käytölle ja valmistusmäärille, koska sota päättyi Zeonin tappioon vain kuukausia niiden käyttöönoton jälkeen. Jälleen yksi viittaus, että Zeon on sakemanneja, joiden hienoja, uusia panssarivaunuja ja lentokoneita ei koskaan ollut varaa tai aikaa valmistaa merkittäviä määriä, ennen kuin Aatulle otti ohraleipä.

Katsotaan sitten, mitä lootasta löytyy: Zaku, vaihtopää, jota kutsutaan B-tyypiksi, lempinimeltään “Fritz”, koska malli muistuttaa kypärää (suoraan Korkkarista) MP-80 mallin konekivääri, joka on pienempää kaliiperia, kun Zakujen 120mm vakiokivääri, mutta kuulemma tehokkaampi ja tarkempi, kranaatti, joita löytyy myös helmahaarniskasta, Heat Hawk kokoontaitettuna ja käyttövalmiina, komentajan antennit, pari irrotettavaa monoeye-kameran silmäilyosaa, vaihtokäsiä ja 3kpl suihkuturbiinin efektejä. Tämän lisäksi on katkennut vasemman käden pätkä ja kaksi beam saberin "lävistys" pätkää kiinnitettäväksi etu- ja takapuolelle ohjaamon punaisen osan tilalle eteen ja moottorin pyöreän osan tilalle taakse. (pieni spoileri animaatioon liittyen)

Tämä on uudelleenjulkaisu jokusen vuoden takaa, mikä näkyy parissa ratkaisussa verrattuna upouuteen F2-tyypin Zakuun. Sen muutama elegantti suunnitteluratkaisu puuttuu tästä Kaista. Merkittävin näistä on, että kameran “silmää” ei voi kääntää vapaasti, vaan siihen on kolme erillistä osaa, keskellä ja molemmissa reunoissa. Tämä johtuu varmasti osittain myös siitä, että Kain pään muoto on suipompi, eikä pyöreä, joten kääntyvä osa olisi soikea. Tämä asettaa haasteita kääntelylle, mutta se olisi varmasti toteutettavissa nykyajan tempuilla ja hieman isommalla hintalapulla. Muuten ollaan lähellä tai identtisiä serkkupojan kanssa. Pari pientä yksityiskohtaa löytyy, mitä vanhimmissa Robot Spirits Zakuissa ei ole, kuten irrotettavat kranaatit, ja kranaatinheitin. Tämä on siis suunnittelultaan upouuden ja vanhojen väliltä. Liikkuvuus on samaa luokkaa. 

FZ:n värit ovat vähän tummemmat ja realistisemmat sotilasajoneuvon värit kuin mihin tässä sarjassa on totuttu, koska ideana on jäljitellä animesarjojen lookkeja. 0080:ssa vain sattui olemaan vähän realistisempi sotaelokuvan tyyli kun ekassa 0079 animessa. Mokia tai muutakaan jupinaa maalauksesta ei ole. 

Zaku 2 FZ on tervetullut uudelleenjulkaisu ja nappasin tämän heti Japanin amazonista kun se tuli saataville, koska Zakut ovat hienoja ja tavoitteena on kerätä kaikki variantit. Tässä on tarpeeksi erilaista, että se erottuu selvästi ja etenkin kokonainen vaihtopää tuo lisää vaihtelua Zakujen rivistöön hyllylläni.

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan! 


-malone


PS. Aion ryhtyä taas lähiaikoina Gundam-rakennussarjaprojektiin, joten tästä aiheesta on piakkoin jatkoa luvassa aiheesta kiinnostuneille. Nyt on jo vähän kokemusta, joten kunnianhimoakin on astetta enemmän. 


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Kohtalokkaat Mutantit

 Moi, Marvel-maaliskuu päättyy tänä viikonloppuna ja se tapahtuu melko erikoisen pelin parissa. Vuorossa on Vuoden 2011 X-Men Destiny Xbox 360:lle (pelistä julkaistiin myös PS3, Wii ja DS-versiot). Pelin on kehittänyt Silicon Knights ja julkaissut Activision. X-Men Destiny on erikoinen tapaus siinä mielessä, että pelin kehitykseen ja julkaisuun liittyy aikamoista dramatiikkaa: Silicon Knightsin pomolla, Denis Dyackilla oli tapana rahoittaa studionsa pelejä siten, että hän käytti isojen julkaisijoiden projekteihin myönnettyjä resursseja kehittämään siinä sivussa ohessa muita, studion omia julkaisuja. Pelin maksanut taho siis ei saanut mitä oli luvattu, ainakaan siinä kapasiteetissa, mitä peliä kehittävän studion taholta oli annettu ymmärtää. Joku voisi ajatella, että sehän on vähintään sopimusrikkomus, ehkä jopa petos. Kyllä vain, X-Men -lisenssinhaltija tuohon aikaan, Activision, pääsi ilmeisesti asiasta kärryille ja päätti että pelin julkaisua ei siirretä, oli se peli sitten missä...