Skip to main content

Vetenalaiset Vehkeet: Pikku-ukkoperjantai #24

 Moi,

Edellisestä figuuri-unboksauksesta on jo jonkin aikaa, joskin pari pienoismallia on tullut kasattua tässä välillä. Aihe säilyy tuttuna, eli Gundamin hahmoja on taas luvassa. Tämänkertainen on kuitenkin tähänastisista ehkä erikoisin, nimittäin Bandai Tamashii Nationsin Robot Spirits MSM-03C Hy-Gogg animaatiosta Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket. 

Zeonin leivissä pysytään, mutta nyt ei olla avaamassa mitään Zakun varianttia tai edes Gelgoogia, vaan Zimmad korporaation suunnittelema Hygogg, joka on alkuperäisen Gundamin aikaan kehittynein vedenalaiseen taisteluun soveltuva mobile Suit. Samaan hommaan löytyi muitakin vempeleitä, kuten sympaattisen pullea Acguy ja tämän edeltäjä, niin ikään pitkäkätinen Gogg. Niissä molemmissa oli kuitenkin ongelmia mm. maalla tapahtuvan taistelun kanssa, joten ideaa mietittiin uudelleen ja tuloksena oli tämä masiina. Hygogg näki toimintaa etenkin Arktisilla alueilla, jonne se sopi mainiosti sen ansiosta, että se on samalla sukellusvene, jolla on helppo liikkua napajäätikön alla huomaamattomissa. Tämä kyseinen figuuri muuten kuului samalle kommandoporukalle kun joku aika sitten avattu Kämpfer, eli Cyclops Teamille. 

Katsotaan sitten, mitä lootasta löytyy. Hygoggin lisäksi mukana tulee hieman uimahalleista kasarilta tuttua lasten uimaponttoonia muistuttava jeptack, kaksi käsien koteloa vedenalaista modea varten, kaksi ohjusta, beam cannonin energiaefekti, jetpackin efektit ja ohjuksen laukaisuefekti, savuefekti, sekä hyvin spesifit vaihtokynnet ja osa, jolla Hygoggin kouran voi kiinnittää saman sarjan Federaation RGM-mechaan. Tällä saadaan aikaa laatikon kannessakin näkyvä kohtaus animesta. Pari tarraa merkintöjäkin varten tuli, itse laitoin muutaman siirtokuvan, joita on jemmassa reippaasti pienoismallihommista.

Hygogg on jännän näköinen, mukana on hieman hummerin ja mustekalan vaikutteita muodon ja monesta kohtaa nivellettyjen pitkien käsien vuoksi. Ulkonäkö saattaa olla mielipiteitä jakava, mutta itse pidän erityisen paljon tästä orgaanisesta designista. Se on sopivasti uhkaavan ja koomisen välimaastossa, siinä missä edeltäjä-Gogg oli lähinnä vain koominen. Hygogg oli muuten suosikkini myös joku aika sitten blogissa esiintyneessä PS1:n Gundam Battle Masterissakin. Nukkumatin sininen väri sopii mainiosti kontrastissa lisäosien oranssin kanssa. Molempien käsivarsien päässä olevat kynnet näyttävät uhkaavilta ja “lonkeroiden” päissä on beam cannonin piiput ja ohjuksen kiinnitys. 

Liikkuvuutta löytyy mukavasti, varsinkin hieman kömpelön näköinen kropan muoto huomioon ottaen. Vyötärö kääntyy useaan suuntaan ja lyhyenlännät jalat liikkuvat itseasiassa todella hyvin. Käsivarsissa on, kuten arvata saattaa aivan mahdoton määrä niveliä. Kamera-silmä liikkuu mainiosti sekä sivusuunnassa, että ylös ja alas. Tämä on tärkeää poseja varten. Kaikkea pientä yksityiskohtaa löytyy yllin kyllin, kuten sukellusmodea varten suljettava luukku silmäkameran päälle.

Robot Spirits Hygogg on yksi parhaista, ellei paras näkemäni figuuri tästä sarjasta. Kova kilpailu Kämpferin kanssa, jossa tuli myös mukana huima määrä lisätilpehööriä. Hauskasti molemmat ovat samasta animaatiosarjasta ja lähes peräkkäin julkaistuja. Ehkä juuri tämä on syy: Tamashii Nations on nostanut rimaa julkaisujensa laadussa parikin pykälää juurikin viime aikoina. Hygogg ei ole ihan helposti saatavilla pienoismallina ja se on kymmenkunta vuotta vanha, joten tämä on käytännössä ainoa laadukas nykyaikainen vaihtoehto.


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!     


-malone


  


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv