Skip to main content

Atlaksen Pystytys

 Hei,

Vuorossa on pitkästä aikaa mecha maanantai. Rakentelin viime viikonloppuna yhden Gundam-pienoismallin ja tällä kertaa jopa ihan nimenomaan Gundamin, enkä Zeonin Zakua, niinkuin tapanani on ollut. En kuitenkaan kasannut ihan perus Gundamia, vaan Gundam Thunderbolt -mangassa nähdyn RX-78AL eli Atlas Gundamin, joka oli sarjan toisen päähenkilön Io Flemingin toinen menopeli sen jälkeen kuin ensimmäinen, nimeltään Full Armor Gundam meni remonttiin. 

Atlas Gundam on erikoinen prototyyppi, joka oli rakennettu nimenomaan toimimaan Maan ilmakehässä, eikä avaruudessa, kuten monet muut alkuperäisen sarjan aikoihin sijoittuvat mallit. Tästä syystä lopputulos oli erikoinen ratkaisu, jossa perus Gundamin runkoon on kiinnitetty ylimääräiset moottorikomponentit, ikäänkuin sukset, tai kengurun jalat, jotka auttavat liikkumista painovoiman alaisuudessa. Ne näyttävät aika kummallisilta, kunnes ne näkee toiminnassa, sitten niistä tulee nerokkaat. Myös pari muuta erikoisuutta löytyy, kuten raajojen pallomaiset nivelet, jotka ovat Zeonin malleista tuttuja, joten sieltä on otettu vaikutteita siihen, että Atlaksen pitää olla sekä veden alla toimiva, että aavikon hiekkaa vastaan suojattu, joten nivelet piti koteloida jotenkin ja Zeonilla oli jo esimerkkejä, joissa tämä oli toteutettu. Myös tyypillinen Beam Rifle on jätetty pois ja tilalla on kiinteitä ammuksia käyttävät aseet, Rail gun ja kaksi konepistoolia. Kaksi Beam Saberia kuitenkin löytyy, ne on jemmattu hartoiden päällä olevien “kupujen” alle. 


Tämä oli siis High Grade-sarjaa, joten ei mahdottoman monimutkainen. Atlasta ei tosin taida löytyäkään muista vaihtoehdoista, sillä Thunderbolt on kuitenkin melko niche Gundam-tarina koska se on ennen kaikkea manga, vaikka pari leffaa siitä onkin tehty jokunen vuosi sitten. 


Osia on hieman enemmän kun perus High Gradessa johtuen kookkaista lisä “jaloista”. Kuitenkin, tämän kasasi melko nopeasti, eikä isompia kommervenkkejä ilmennyt. Atlaksen ulkonäöstä johtuen, joitain osia piti koristaa tarroilla värierottelun vuoksi ja ne voivat olla toisinaan hieman hammasten kiristystä aiheuttavia. Vaivannäkö kuitenkin kannatti, sillä Hiilenharmaan, keltaisen ja valkoisen yhdistelmä miellyttää silmää jostain syystä oikein erityisen paljon. Saatan sipaista vielä jälkikäteen vähän väriä pariin kohtaan joko tussilla tai pensselillä, kunhan saan aikaiseksi. 


Atlas Gundam on jostain syystä aina miellyttänyt minua muutenkin, ehkä siksi että yleensä pidän erikoisemmista suunnitteluratkaisuista ja isoista moottoreista, eli siis Zeonin tyylistä tehdä Mobile Suitteja. Atlas Gundamissa on jotain samaa, lisäraajoineen ja Federaatiolle epätyypillisen pyöreiden muotojen vuoksi. Säästyin isommilta mokilta ja Atlas näyttää hyvältä, joten tavoite saavutettu. Parantamisen varaa kuitenkin jäi ja jos tekisin tämän toisen kerran, niin se olisi taas vähän parempi, se näiden rakentelussa on justiinsa se koukuttava juttu.  



Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-malone    


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...