Skip to main content

YsäriZilla

 Hei,

Jo toinen Godzilla-unboksaus peräjälkeen! Viime kuussa katsoimme, miltä näytti tuoreen animesarjan, Godzilla Singular Pointin näkemys ja nyt on vuorossa perinteisempi malli. Jonkin aikaa sitten Kusti toi S.H. Monsterartsin Godzillan mallia 1989, elokuvasta Godzilla vs Biollante. 

Tämä malli, 1989 on virallisesti ensimmäinen “Heisei” -ajan Godzilla, vaikka vuonna 1984 tulikin moderni reboot vuoden 1954 elokuvalle. Ysärille tultaessa Godzillan puku koki muodonmuutoksen ja ikääntyvä, alkuperäinen Godzillan pukunäyttelijä Haruo Nakajima siirtyi syrjään ja teki tilaa nuoremmalle Kempachiro Satsumalle. Huomasin, että tassun (räpylän?) pohjasta löytyy nimikirjaimet Y.S. mikä viittaa siihen, että tunnettu tehostesuunnittelija ja figuurien veistäjä Yuji Sakai on ollut mukana tämän kanssa henkilökohtaisesti. Sama juttu oli myös Monsterartsin 1954 Godzillan kanssa.

Katsotaan sitten, miltä figu näyttää. Laatikko on Monsteratsin vakiomallia, jossa “ikkuna” on toteutettu kynnen raapaisuja muistuttamaan. Pidän tästä tyyliseikasta, se on omiaan luomaan tunnelmaa ja tekemään eroa muihin lootiin. Mitään lisätilpehöörejä ei ole mukana. 

Tämä, 90-luvun Godzilla on varmasti se, mikä useimmille tulee mieleen hahmosta “Godzilla”. Melko pysty asento, lyhyet kädet ja korallia muistuttavat selkäevät, sekä pyöreähkö liskon häntä. Täytyy sanoa, että kaikista omistamistani tässä ulkoasu on tarkin jos vertaa elokuvaan. Ilme, ihon pinnan tekstuuri ja kaikki muukin on hyvin lähellä aitoa. Ensimmäistä kertaa huomasin että kynnet, etenkin tassuissa ovat ruskeammat kuin muilla. Tai, 1954 pukuun tätä ei voi verrata, koska se on mustavalkoinen. Joka tapauksessa, muoto on todella eheä, eikä koloja tai häiritseviä saumoja pakollisten lisäksi löydy. Erityisesti silmien maalaus teki vaikutuksen, ilme on sopivan kiukkuinen hahmon huomioon ottaen ja mukana on ilmeikkyyttä sekä aidolta näyttävä kiilto. 

Sitten liikkuvuus. Täytyy sanoa, että eheys tulee liikkuvuuden kustannuksella, kuten se tuppaa aina menemään. Niveliä on paljon ja kaikki on pallojen päässä, mutta tämän Godzillan malli on sellainen, että asentoja rajoittaa yleinen pulleus ja raajojen paksuus ja lyhyys. Ääriasentoja on turha yrittää, joten tarjolla on suurimmilta osin erityyppisiä pönötyksiä. Tämä tietysti sopii hahmoon, en muista 90-luvun Godzillaa oikein missään muussa kuin perusasennossa suurimman osan ajasta. Kaulassa ja päässä on hieman enemmän liikkumavaraa kuin kropassa ja raajoissa ja tietysti häntä on aina yhtä liikkuva ja vaikuttava kuin kaikissa muissakin. Suu tietysti aukeaa ja mahdollistaa lisää ilmeitä. 

1989 tai “Biogoji” kuten tätä mallia kutsutaan on juuri sopiva lisäys meikäläisen Godzillakokoelmaan, johon on tarkoituksena lisätä jokainen kokonaan erilainen malli. Tämä edustaa hyvin ysärin alkua. Pientä jupinaa liikkuvuudesta, kun vertaa vaikka 1954 Godzillaan, mutta toisaalta itse mallin aitous ja maalaus on ehkä paras tähän saakka. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan.


-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv