Skip to main content

YsäriZilla

 Hei,

Jo toinen Godzilla-unboksaus peräjälkeen! Viime kuussa katsoimme, miltä näytti tuoreen animesarjan, Godzilla Singular Pointin näkemys ja nyt on vuorossa perinteisempi malli. Jonkin aikaa sitten Kusti toi S.H. Monsterartsin Godzillan mallia 1989, elokuvasta Godzilla vs Biollante. 

Tämä malli, 1989 on virallisesti ensimmäinen “Heisei” -ajan Godzilla, vaikka vuonna 1984 tulikin moderni reboot vuoden 1954 elokuvalle. Ysärille tultaessa Godzillan puku koki muodonmuutoksen ja ikääntyvä, alkuperäinen Godzillan pukunäyttelijä Haruo Nakajima siirtyi syrjään ja teki tilaa nuoremmalle Kempachiro Satsumalle. Huomasin, että tassun (räpylän?) pohjasta löytyy nimikirjaimet Y.S. mikä viittaa siihen, että tunnettu tehostesuunnittelija ja figuurien veistäjä Yuji Sakai on ollut mukana tämän kanssa henkilökohtaisesti. Sama juttu oli myös Monsterartsin 1954 Godzillan kanssa.

Katsotaan sitten, miltä figu näyttää. Laatikko on Monsteratsin vakiomallia, jossa “ikkuna” on toteutettu kynnen raapaisuja muistuttamaan. Pidän tästä tyyliseikasta, se on omiaan luomaan tunnelmaa ja tekemään eroa muihin lootiin. Mitään lisätilpehöörejä ei ole mukana. 

Tämä, 90-luvun Godzilla on varmasti se, mikä useimmille tulee mieleen hahmosta “Godzilla”. Melko pysty asento, lyhyet kädet ja korallia muistuttavat selkäevät, sekä pyöreähkö liskon häntä. Täytyy sanoa, että kaikista omistamistani tässä ulkoasu on tarkin jos vertaa elokuvaan. Ilme, ihon pinnan tekstuuri ja kaikki muukin on hyvin lähellä aitoa. Ensimmäistä kertaa huomasin että kynnet, etenkin tassuissa ovat ruskeammat kuin muilla. Tai, 1954 pukuun tätä ei voi verrata, koska se on mustavalkoinen. Joka tapauksessa, muoto on todella eheä, eikä koloja tai häiritseviä saumoja pakollisten lisäksi löydy. Erityisesti silmien maalaus teki vaikutuksen, ilme on sopivan kiukkuinen hahmon huomioon ottaen ja mukana on ilmeikkyyttä sekä aidolta näyttävä kiilto. 

Sitten liikkuvuus. Täytyy sanoa, että eheys tulee liikkuvuuden kustannuksella, kuten se tuppaa aina menemään. Niveliä on paljon ja kaikki on pallojen päässä, mutta tämän Godzillan malli on sellainen, että asentoja rajoittaa yleinen pulleus ja raajojen paksuus ja lyhyys. Ääriasentoja on turha yrittää, joten tarjolla on suurimmilta osin erityyppisiä pönötyksiä. Tämä tietysti sopii hahmoon, en muista 90-luvun Godzillaa oikein missään muussa kuin perusasennossa suurimman osan ajasta. Kaulassa ja päässä on hieman enemmän liikkumavaraa kuin kropassa ja raajoissa ja tietysti häntä on aina yhtä liikkuva ja vaikuttava kuin kaikissa muissakin. Suu tietysti aukeaa ja mahdollistaa lisää ilmeitä. 

1989 tai “Biogoji” kuten tätä mallia kutsutaan on juuri sopiva lisäys meikäläisen Godzillakokoelmaan, johon on tarkoituksena lisätä jokainen kokonaan erilainen malli. Tämä edustaa hyvin ysärin alkua. Pientä jupinaa liikkuvuudesta, kun vertaa vaikka 1954 Godzillaan, mutta toisaalta itse mallin aitous ja maalaus on ehkä paras tähän saakka. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan.


-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...