Skip to main content

Universumin valtiaita

 Moi, 

Tähän väliin pikainen figuuriblogaus. Ostin männä viikolla läjän Masters of the Universe -figuureja, koska satuin sopiville apajille. Tilaisuus oli liian hyvä vastustettavaksi, joten mukaan tarttui viisi hahmoa: Eternian Goddess (Tai toisinaan Green Goddess), Lords of Power (eli varhainen, ei animaatio) Beast Man, Buzz-Off, Stinkor ja Jitsu. Näistä hahmoista muistan omistaneeni muksuna Stinkorin ja Buzz-Offin. 


-Green Goddess: Tämä on uudelleen maalattu Teela. Samalla hahmo on saanut uudet polvet, mikä on kieltämättä tervetullut uudistus. Green Goddess on nykyään oma hahmonsa, vaikka aikoinaan asiasta oli sekaannusta oliko kyseessä vain Teela vihreällä asulla, niinkuin Man-At Armsilla on, mutta varhaisissa minisarjksissa hahmo on eri ja juuri hän antaa He-Manille ensimmäiset varusteet, kuten keskikropan remelit ja kirveen. Onnistuin pukemaan Teelan kärmeshaarniskan vähän eri tavalla, tällä tavoin sain enemmän eroa näiden kahden välille. 

-Beast Man: Tämä on niin ikään varhainen versio Beast Manista, joka nähdään ensimmäisissä minisarjiksissa ja kataloogeissa. Ero animaation hahmon on huomattava ja minä tykkään figuurimuodossa tästä, mikä muistuttaa enemmän punaista gorillaa.

-Stinkor: Stinkorista muistan parhaiten sen, että hahmoa mainostettiin pahanhajuisena, mutta minusta se haisi saippualle. Haisunäätä kuuluu kuitenkin vakiopahiksiin ja on yksi niistä, joka muistetaan parhaiten. Tämä hankinta on myös eilisen twitter äänestyksen voittaja, jonka pohjalta tei valinnan Stinkorin ja Webstorin välillä.

-Buzz-Off: Buzz-Off on hyvisten kummallisimmasta päästä oleva ampparimies. Pidän erityisesti kuhmuraisista jaloista, mikä antaa tälle hahmolle omalaatuisen fiiliksen. Vasta nyt pistin kunnolla merkille, että tällähän on mekaaniset siivet. Parasta MotU:ssa on juuri tämä fantasian ja scifin esteetön sekoittaminen, joka tekee maailman tyylistä todella ainutlaatuisen.

-Jitsu: Pahissamurai vacuum-metal hanskalla on yksi niistä, jonka aina halusin, mutta en muista koskaan nähneeni sitä livenä. Lisäksi Fisto tarvitsee vastustajan, joka on ilmiselvästi Jitsu. Nyrkkeily vs Karate. Metalli tekee edelleen vaikutuksen ja on vielä nykyäänkin harvinaisuus, koska tämmöinen pinnoite tuo lisäkustannuksia. Tuntuu todella paljon 80-luvulta.


Siinä oli figuureita kerrakseen. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan. 

-Jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...