Skip to main content

Atlaksen Pystytys, Osa 2

 Moi,

Viime viikko oli sen verran kiireinen, että blogi ilmestyy vasta nyt, mutta ei anneta sen häiritä. Luvassa on pitkästä aikaa askartelua, tarkemmin sanottuna Gundam-pienoismallin rakennusta, joten käydään saman tien asiaan. Tämä on siis tarkalleen High Grade RX-78AL Atlas Gundam.

RX-78AL, eli tuttavallisemmin Atlas Gundam on helposti yksi suosikkimallejani valtavasta määrästä tarjolla olevia erilaisia Gundam-variaatioita. Se on merkittävästi esillä Mangassa Mobile Suit Gundam Thunderbolt, jossa Atlas Gundam on sarjan toisen protagonistin, federaation pilottiässän Io Flemingin menopelinä. Sarja on tällä hetkellä menossa pokkarissa numero #21, joka lienee pisimpään jatkunut yhtenäinen Gundam-tarina mangan puolella. Pari OVA-leffaakin löytyy, nimeltään December Sky ja Bandit Flower, jotka käsittelevät osapuilleen mangan osat 1-7. 

Tämä on toinen kerta kun rakennan Atlaksen, joten tavoitteena oli oppia virheistä ja hoonata malli pykälän paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Lootassa on yllättävän vähän tavaraa ottaen huomioon, että Atlaksen “sub arm”-systeemi, eli varsien päässä olevat banaanin muotoiset moottorit antavat tälle mallille lisää kokoa ja näköä verrattuna perus Gundamiin. Näiden tarkoituksena on antaa lisää työntövoimaa ja parantaa liikkuvuutta maan painovoimassa, sillä tämä on sarjan maailmassa varhaisia prototyyppejä, joka oli suunniteltu sekä Maan pinnalle että vedenalaiseen käyttöön, eikä edes Amuron "The Gundam" pystynyt lentämään vapaasti Maan painovoimassa pitkiä matkoja.

Edelliseen verrattuna päätin etukäteen kaksi asiaa: Sub-Armien varsiin tulee valkoista väriä ja koska ne on valettu yksivärisestä muovista, ne pitää siis maalata itse. Toinen juttu oli Rail Gunin “raide” josta tuli grafiitinharmaa, mikä sopii koko Atlaksen väriskaalaan ja näyttää aidommalta kuin keltainen sisus. Suunnittelin sen verran etukäteen että maalasin osat jo valurangassa ennen kokoamista, mikä teki hommasta helpompaa. 

Kokoaminen oli toisella kertaa suoraviivaista ja Atlas meni kasaan melko nopeasti, kaikkineen kahden illan aikana, mukaan lukien kaikki irrotukset (Japanista tuliaisina tuodut God Hand-merkkiset sivuleikkurit ovat todella hyvät, niiden jälki on niin tarkkaa ja terävää, että hionnat ja pikku nypyjen poistot jäävät aivan minimiin), hionnat ynnä muut. Sitten toisena iltana laitoin vielä siirtokuvat ja viimeistelin joitain osia parilla erilaisella Gundam-marker tussilla. Mietin vielä kuvien ottamisen hetkellä, että lisäänkö pariin kohtaan vielä siirtokuvat, vai annanko olla ja suhautan vähän lakkaa päälle, että kaikki maali ja merkinnät pysyvät paikoillaan.  


Gundam-pienoismallin kasaaminen on sellaista, että aina jää jotain parannettavaa. Tällä kertaa tosin vähemmän kuin viimeksi, joten kehitys kehityy ja myös välineet olivat paremmat kuin viimeksi. Voisin sanoa, että olen tyytyväinen, mutta seuraavan hion taas hieman paremmaksi. Pari Japanin tuliaista odottaa jo vuoroaan..


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!    

-jarmo

Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...