Skip to main content

Lunta Tupaan

 Moi,

On taas aika avata Transformers-loota, nimittäin juuri ilmestynyt kolmas jäsen Trainbot-tiimistä. Vuorossa on Takara Tomyn Transformers Masterpiece MPG-03 Yukikaze. Loput kolme pitäisi ilmaantua tämän vuoden aikana, joten puolivälissä ollaan tavoitteesta. Nämä eivät varmaan tässä vaiheessa enää esittelyjä kaipaa, joten mennään suoraan asiaan ja katsotaan, miltä kolmas Junabotti näyttää. 

Yukikaze on Shoukin, porukan pomon nuorempi veljpoeka, mikä näkyy lähjinnä siten että molempien junamuoto on Shinkansen. Koska Yukikaze on nuorempi ja Hokkaidolta, niin malli on 200-tyyppi vuodelta 1982 ja siinä on nokka lumisia olosuhteita varten. Shouki oli 60-luvun Type-0. Värit näyttävät olevan Japan Railwaysin vihreä ja valkoinen. Kuten aiemmat kaksi, tälläkin kertaa junamuotoon on panostettu kovasti ja tämä näyttää lähes pienoismallilta, ilman mitään muuntautumiskikkoja. Lootassa tulee mukana tällä kertaa Combiner-osa, eli Raidenin pää normaaleiden raiteiden, pyssyn ja ohjekirjojen lisäksi. Ohjeiden mukana on myös läpyskä, jossa esitellään tulevat kolme Trainbottia ja Raidenin prototyyppi. 

Ohjeista puheenollen, muuntautuminen näytti ohjeiden perusteella melkoiselta operaatiolta ja sitä se olikin, kolme varttia meni että hujahti, vaikka tapitin joka vaihetta tarkasti. Etenkin jalkojen paneelit teettivät työtä, koska tässä tapauksessa pitää saada aisapariaan paljon pidempi juna taiteltua siten, että se on saman mittainen Getsuein kanssa, pelkästään jo senkin takia, että ne kaksi muodostavat raidenin jalat, joiden siis pitää olla saman mittaiset, vaikka junat eivät ole. Siitäkin kuitenkin selvittiin ja parissa kohtaa tuli taas Masterpiece-muuntautumiselle tuttuja “ahaa, ohoo” -elämyksiä, kun joku osa on toteutettu erityisen kekseliäästi. 

Robottimuoto liikkuu kutakuinkin yhtä hyvin kuin kaksi aiempaakin ja sen ulkonäkö on mainio, pidän etenkin keskikropan yksityiskohdista ja terävästi toteutetuista kasvonpiirteistä kestosuosikkini, eli visiirin kera. Jalkojen alaosat ovat erittäin muhkeat, mutta se oli odotettavissa, sillä johonkin ne junan osat pitää taitella. Junan keulaa pitää myös kantaa selässä, mutta se ei juuri haittaa, sillä ohjaamoon oli sijoitettu kätevästi kaksi esiin taittuvaa suihkuturbiinia, joten se näyttää rakettirepulta.   




Transformers Maasterpiece ei pettänyt tälläkään kertaa, vaan mustasta lootasta paljastui erittäin mainio ja nostalginen robotti. Kolme plakkarissa, kolme jäljellä.


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...