Skip to main content

Kantikas Klassikko v 2.0

 Moi,

Tällä viikolla on tosiaan luvassa toinen osa PS1:n Mobile Suit Gundam “duologiasta”, joka alkoi viime viikolla. Tällä kertaa siis vuorossa Mobile Suit Gundam 2.0 vuodelta 1996. Suosittelen lukemaan edellisen blogin, sillä viittailen tässä viime viikon juttuihin. 

Lähtökohta on täysin sama kuin alkuperäisessä osassa, eli peli käy läpi ensimmäisen animaatiosarjan tapahtumat, joissa pelaaja pääsee Amuron paikalle Gundamin puikkoihin. Tällä kertaa esillepano ja sisältö on mennyt pari harppausta eteenpäin 1.0:n hyvin simppelistä ja karusta tyylistä. Peli alkaa aikaisekseen ihan tyylikkäällä animaatiolla, mainion musiikin säestyksellä, valikoissa on enemmän vaihtoehtoja, mukaan lukien tervetullut tallennusominaisuus. Hauskana bonuksena levyltä löytyy myös jokunen 90-luvun Gundam-pienoismallien TV-mainos pällisteltäväksi ja sen lisäksi 08th MS Team-animaation traileri. 

Sama pätee myös itse peliin. Mukana on nyt yksityiskohtaisempia välianimaatioita, joissa pelimoottorilla toteutetaan sarjan tapahtumia pohjustamaan tehtäviä. Itse pelaaminen on samankaltaista kuin ykkösessä, mutta menoa on hieman monipuolistettu ja mukana on nyt esimerkiksi kilvellä torjunta, mitä ei ollut alkuperäisessä. Tehtävät ovat myös vähän erilaiset ja aavistuksen laajemmat. Kovin mullistavaa muutosta ei ole tapahtunut, mutta eron kyllä huomaa välittömästi. 

Ulkoasu on niin ikään hieman hiotumpi, edellä mainittujen välianimaatioiden lisäksi. Kentissä on hieman enemmän objekteja ja yksityiskohtaisuutta ja ruudulla on enemmän tapahtumia. Vihollisten määrä on keskimäärin suurempi, mikä tekee pelistä vähän nopeammalta tuntuvan. Onneksi ohjauksen tuntuma on myös aavistuksen sulavampaa, muuten meno olisi jo turhauttavan vaikeaa, koska Gundam ei vieläkään tunnu miltään vauhdikkaalta animemechalta, vaan enemmän PS1-ajan tankilta.

Mobile Suit Gundam 2.0 on tervetullut päivitys ja sanoisin, että se on sitä, mitä jo ensimmäisen pelin olisi pitänyt olla. Kyseessä ei ole arvokkaasti vanhentunut klassikko, mutta nyt tämä on hintansa väärti kokonainen videopeli. 

Meneillään olevien projektien perusteella näyttää siltä, että blogissa on tulossa Gundam-painotteinen Huhtikuu. Robottihommat eivät siis jää tähän. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...