Skip to main content

Persikkapojan Päihittäjä

 Moi,

Tällä viikolla pidetään tauko Gundam-hommista ja katsotaan, miltä näyttää Shueisha Gamesin (jep, se mangajulkaisija) hiljattain ilmestynyt Oni: Road to be the Mightiest Oni. Pelin on kehittänyt Kenei Design ja se löytyy Switchille, PC:lle ja Playstationeille.

Kyseessä on seikkailupeli, jossa pieni Oni nimeltä Kuuta ja hänen yokai-kaverinsa Kazemaru matkustavat Kisejiman saarelle treenaamaan taitojaan, jotta Kuuta voisi kostaa karmaisevan nöyryytyksen, jonka hänen klaaninsa koki murhanhimoisen Momotaron käsissä. Tämä on siis tarina, joka kertoo Momotaron kansantarun, mutta Onin näkökulmasta. 


Pelin ulkoasu muistuttaa paljon Zelda Wind Wakeria ja myös pelityyli lainaa vahvasti Zeldaa, elämämittarina toimivia sydämiä myöten. Kuuta seikkailee pitkin saarta suorittaen tehtäviä ja tehden hommia saaren muille asukkaille, joilta puolestaan saadaan bonuksia ja tarvikkeita Kuutalle. Valuuttana toimivat saarelta poimittavat sienet ja ostettaviin esineisiin kuuluvat mm. uudet nuijat, housut ja selkäreput. Kazemaru toimittaa Navin virkaa, mutta on hieman aktiivisempi hahmo, sillä se voi liikkua ja avittaa henkien etsinnässä ja kiinniotossa, joita vaihdetaan lisäsydämiin. Tämän lisäksi Kazemarulla on taistelussa auttavia kykyjä, kuten parannusvoima. Taistelut ovat niin ikään paljon 3D Zeldoja muistuttavaa meininkiä, jossa on lyönti, väistö ja mittarilla toimiva erikoishyökkäys. Kuutan pitää kirjaimelilsesti nuijia vihollisilta henki pois, joka jää leijumaan ja lopuksi se täytyy kumauttaa olemattomiin, jotta henki ei palaa kroppaan ja vihollinen takaisin pystyyn. Tässä on mukana combomekaniikka, jossa Kuuta voi hoidella usean vihulaisen henget combolla, jos niitä on ilmassa useita yhtä aikaa. Taistelu on melko simppeliä, mutta ihan hyvin toimivaa. Tietysti myös pomoja löytyy ja niihin pätee sama periaate, mutta hieman omanlaisilla kikoillaan.  


Pelin ulkoasu on pelkistettyä cell shadingia, mutta ainakin omaan silmääni todella mukavan ja sympaattisen näköistä. Ulkoasu ja väripaletti on omiaan luomaan sellaista satumaista ja leppoisaa, joskin melko haikeaa tunnelmaa. Tätä tukee myös melankolinen musiikki. Tässä oikein tuntee Kuutan surumielisen mielen maiseman, mutta samalla pikku Onilla on kova yritys ja määrätietoisuus tulla vahvemmaksi ja päihittää Momotaro. Dialogia ei ole, vaan kaikki jokeltavat siansaksaa, niinkuin joissan Zeldoissa. Muutenkin keskustelut ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, mutta eivät kuitenkaan merkityksettömiä. 


Parin illan pelailujen perusteella Oni: Road to be the Mightiest Oni on tunnelmallinen kevyt-Zelda, joka varmasti kelpaa Hyrulea innokkaasti tutkiville pelaajille. Peli on selvästi pienen studion projekti, joten Breath of the Wildin kaltaista valtavaa eeposta ei kuitenkaan kannata odottaa. Itseäni kiehtoi pelin asetelma, joka ottaa perinteisen tarinan ja tekee sillä jotain uutta, sekä todella sympaattiset hahmot. Odotan paljon myös tarinalta, varsinkin loppupuolella jos hommat kehittyvät epäilemääni suuntaan. 




Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...