Skip to main content

Murhavaari

 Moi,

On aika availla taas lootia. Tällä kertaa vuorossa on toinen tuliaisloota, tällä kertaa Stoorm Collecteblesin Minoru Suzuki, nimikirjoituksen kera. Tämä tarttui mukaan Harajukun Piledriver- kaupasta, jonka herra itse omistaa ja on myös toisinaan itse tiskin takana. 

Jos nimi Minoru Suzuki ei ole tuttu, niin seuraa pieni infopläjäys: Minoru Suzuki on MMA-ottelija ja showpainija, jolla on takanaan mittava ura molemmissa lajeissa. Hän oli perustamassa ehkä maailman ensimmäistä kaupallista MMA-organisaatiota, nimeltään Pancrase (tulee kreikan olympialaisten vapaaottelun vastineesta Pankrationista) treenikaverinsa Masakatsu Funakin kanssa, muutama kuukausi ennen kuin kukaan oli kuullut kirjaimet UFC. Vielä nykyäänkin, 55 vuotiaana Suzuki on aktiivinen showpainija ja esiintyy useissa organisaatiossa, koska on ollut käytännössä koko uransa freelancer. 

Muutaman viime vuoden aikana painiveteraani on tullut tunnetummaksi myös länsimaissa mm. AEW, Ring of Honor ja Impact-esiintymistensä myötä. Koko uransa Japanissa sadistisena pahiksena tunnetu Suzuki on kuitenkin länsimaissa erittäin pidetty persoona ja länkkärifanit ovat antaneet hänelle lempinimen “Murder Grandpa”. Ikä ei ole juuri vaikuttanut hänen suosioonsa, vaikka aikataulu on vähän väljempi kuin nuorempana, johtuen varmasti maineesta yhtenä kovimmista mattopainijoista koskaan, jonka meriitit sekä sovituissa että oikeissa matseissa oikeuttavat monesti liian helpolla viljeltyyn termiin “legenda”. Minoru Suzukin tapauksessa tämä ei ole ollenkaan liioittelua, sen voi kertoa jokainen MMA-veteraani ja lajin asintuntija.

Olen tavannut herran kahdesti. Molemmilla kerroilla tapaaminen oli miellyttävä ja mieleen jäi kohtelias ja rauhallinen mies, kuitenkin jollain tavalla huumorintajuisen ja itsevarman auran kera. Kasvoista, katseesta ja olemuksesta huomasi, että Suzuki on nähnyt ja tehnyt urallaan yhtä jos toistakin. Melko erilainen hänen painipersoonansa kanssa.




En uskonut näkeväni modernia, laadukasta actionfiguuria Suzukista, koska hän ei ole samalla lailla länsimaissa tunnettu hahmo kuin WWE ja AEW-tyypit. Japanissa on valmistettu muutamia vinyylifiguja ysärin lopulla/2000-luvun alussa, mutta ne jäävät nimenomaan muutamaan kappaleeseen. 

Storm Collectiblesin tyyli sopii hyvin painijoihin, sillä firma tekee pääosin muskelimiehiä eri videopeli lisensseillä. Liikkuvuutta on hyvin ja laatu on paremmasta päästä, hintojen liikkuessa 100€ tietämillä. Sama pätee tähän figuuriin. Mukana tulee reilu satsi vaihtokäsiä sekä kaksi päätä, neutraalilla ja irvistävällä ilmeellä. Irvistys on todella aidon ja eloisan näköinen. Mukana on myös tärkeä tilpehööri, nimittäin pyyhe, jota Suzuki on pitänyt otteluihin tullessaan päänsä päällä uransa alusta saakka. 

Tein muuten tempun, jota en tee käytännössä koskaan: Tilaisuus saada signeerattu figuuri, johon ei saa puumerkkiä tapaamatta itse Suzukia oli liian hyvä tilaisuus jättää käyttämättä, joten ostin kaksi, toisen jonka voi avata ja toisen, joka pysyy paketissa.

Mainio, hyvin esikuvansa näköinen figu ja tuliaisia parhaasta päästä, sillä siihen liittyy henkilökohtainen muisto. Minoru Suzuki on todennäköisesti kaikkien aikojen suosikkini showpainijoista, joten tällä on merkitystä poikkeuksellisen paljon. Harajukun Piledriverista tarttui mukana näiden lisäksi myös muutama paita, ovat nimittäin tyylikkäitä ja hyvälaatuisia.


Siinä kaikki tällä kertaa, Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo 



Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...