Skip to main content

Vesimeloni Raiteilla

 Hei,

Blogi palaa kesälomalta lootan avauksen merkeissä. Tällä kertaa vuorossa on jälleen tuttu Transformers-robotti, nimittäin Trainbot-tiimin jäsen 4/6 eli virallisesti Transformers Masterpiece MPG-04 Suiken. 

Blogia lukeneet muistavat varmasti aiemmat junabottien avaukset, joten en mene hahmojen taustoihin muuten kuin että Junabotit ovat alkuperäisen Transformers -animaatiosarjan Japanissa nähdystä jatko-osasta, nimeltään Headmasters. Porukan jujuna on se, että he ovat ns. “Combiner” -tiimi, eli kaikki kuusi muodostavat yhdessä jättirobotin nimeltä Raiden. Tavoitteena on siis saada kasaan koko porukka. Julkaisut tapahtuvat vähitellen, joten tässä on mennyt jo reilu kaksi vuotta ja koko poppoon pitäisi olla valmiina ensi vuoden alkupuolella.

Porukan viimeisin jäsen, Suiken on Tokai type153 -juna, joka on peräisin 60-luvulta (lienee suunniteltu 50-luvun lopulla, mutta kuitenkin). Väri on pienen tutkimuksen perusteella ilmeisesti kuuluisa “vesimeloni” joka on samalla myös sanaleikki, sillä hahmon nimi, Suiken kuulostaa lausuttuna lähelle (suika) vesimelonia. Väri on mukavan erikoinen ja retro. Ei tule mieleen oikein mitään muuta hahmoa, jossa käytettäisiin vihreää ja oranssia.

Avataanpa sitten taas tuttu musta loota, joka on aina yhtä tyylikkään näköinen: Sisältä paljastuu junan lisäksi pari pätkää raidetta, iso pyssy Raidenia varten, Suikenin oma pyssy, liitoskappale standia varten sekä tietysti ohjeet.

Junamuoto on, kuten aiempiekin kanssa, erinomainen. Muuntautumista varten tarvittavia “saumoja” lukuunottamatta mittasuhteet, ulkoasu ja yksityiskohdat ovat kuin pienoismallista, joka ei muutu miksikään.

Muuntatuminen on tähän saakka julkaistuista Junaboteista yksinkertaisin, johtuen suurimmaksi osaksi siitä, että Combine-muodon vuoksi (Suiken muodostaa Raidenin vasemman käden ja osan vasenta jalkaterää) Suiken katkeaa junamuodossa kahtia keulaneljänneksen kohdalta. Tämä jättää vähemmän käänneltäviä osia tieltä raivattavaksi ja se helpottaa monimutkaisuuden kanssa. Keulaosa muunnetaan erikseen ja liitetään lopuksi Suikenin selkään. Selvästi muodostuva selkäreppu ei tämän hahmon tapauksessa haittaa ollenkaan, sillä Suikenilla kuuluukin olla selässä jonkin sortin reppu, jossa on “savupiippu”.

Robottimuoto on tähän saakka nähdyistä hoikin, varmasti jouhtuen siitä, että siinä, missä muiden junabottien piti pakata iso osa junasta jalkoihin, Suikenin ei tarvitse ehdä sitä, sillä kuten edellä mainitsin, niin neljännes junasta saadaan kätevästi irti ja pakattua kokonaan eri paikkaan. Kaikki eivät tästä tykkää ja puristit ulisevat tästä ratkaisusta nimellä “partsforming” mutta tässä tapauksessa kaksi osaa on välttämätöntä, koska Suikenin pitää olla kaksi eri osaa Raidenista, joista toinen on justiina se sama osa, joka muodostaa robottimuodion selkärepun. Simppelimpi muuntautuminen on myös tervetullutta, sillä parin aiemman Junabotin kanssa on saanut pähkäillä ihan tosissaan parissa kohtaa ohjeista huolimatta.

Suiken täytti odotukset, kuten aiemmatkin Junabotit ovat tehneet. Kunhan uutuudenviehätys hälvenee, niin osaan sanoa, onko tämän figuurin robottimuoto peräti suosikkini tähän saakka julkaistuista. Kisa on joka tapauksessa tiukka edellisen julkaisun, Yukikazen kanssa. Viides tiimin jäsen, Seizan ilmestyy syksyllä, joten sitä odotellessa. Samalla blogi palaa nyt normaaliin päiväjärjestykseen, joten uusia postauksia on lupa odotella taas vähintään yhtä viikossa. Aiheita ja intoa riittää pienen tauon jälkeen taas vaikka millä mitalla. 



Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!    


-jarmo


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...