Skip to main content

Turrit Taistelevat

 Moi,

Tällä viikolla on vuorossa vaihteeksi PS1:n import-pelitarjontaa. Katsotaan, miltä näyttää Hudson softin vuonna 1997 julkaisema Bloody Roar. Bloody Roar on 90-luvulla suosionsa huippua nauttivien 1 vs1 -taistelupelien tuntemattomampaa osastoa, vaikka pelisarja sai lopulta jopa kolme jatko-osaa ja pari soinoffia. Muiden Hudsonin pelien tapaan oikeudet ovat nykyään Konamilla, joten en pidättelisi hengitystäni uusien osien tai remasterien suhteen, vaikka viimeisin peli on niinkin tuore kuin vuodelta 2004.

Pelin maailma pyörii eri sorttisten lykantrooppihahmojen ympärillä, mutta koska kyseessä on taistelupeli, ei juonen kiemuroihin juuri keskitytä, vaan enemmän se on vain viitekehys, jotta saadaan syy päästä mätkimään. Hahmoja on kahdeksan kappaletta:

Yugo Ogami (Susi, eh)

Alan Gadou (Leijona)

Bakuryu (Myyrä, porukan erikoisin valinta)

Mitsuko Nonomura (Villisika)

Jin Long (Tiikeri)

Alice Tsukagami (Jänis)

Gregory Jones (Gorilla)

Fox Taubemann (Kettu)

Kun kyseessä on kerran Tekkenin tyylinen 3D-tappelu, niin pelin systeemit eivät muita esittelyjä kaipaa, kuin että tällä kertaa kaavasta poiketaan siten, että jokaisella hahmolla on kyky muuttua ihmis..eläimeksi. Super-mittarin sijaan kaikilla on “Petomittari” jota käytetään muodonmuutoksen ajastimena. Turrina hahmoilla on uusia liikkeitä, enemmän vauriota, kaikkea, mitä arvata saattaa. Koska petona ei voi olla loputtomiin, otteluiden dynamiikka pyörii pitkälti petomittarin ympärillä. Kun mittari kuluu loppuun, on odoteltava sen täyttymistä, mikä tuo mukaan mielenkiintoista taktikointia, sillä pedoilla on ihmismuotoa vastaan merkittävä etu. Idea on paperilla simppeli, mutta toimii yllättävän hyvin luomaan jännitystä ja pakottaa vähän  miettimään pelkän saman toistamisen sijaan. Pelimuotoja on ajalle tyypillisesti vain perus Arcadet ja VS:t sekä Treenausmode. Arcade-moden päätteeksi nähdään joka hahmolla perinteiseen tapaan oma loppuratkaisu.

Ulkoasu on varsin hyvä, ainakin kuvaputki-TV:llä pelattuna. Hahmot on suunniteltu pääosin tyylikkäiksi ja animaatiot ovat sujuvia. Musiikki on niin ikään menevää meininkiä ja häviää selvästi ainoastaan Capcomin biiseille.  

Bloody Roar ei ollut minulle ennestään tuttu kuin nimen ja parin youtube-videon verran, mutta onnistui yllättämään positiivisesti. Tässä on tarpeeksi omaperäisyyttä ja hyviä ideoita, jotta koko homma ei tunnu vain Tekken-kopiolta. Sanoisin, että bloody Roar pärjää pelattavuudessa ja kaikessa muussakin hyvin kahdelle ekalle Tekkenille. (Kolmas onkin jo sitten eri juttu, sillä se peli oli niin paljon aikaansa edellä, että tuntuu vieläkin ihan modernilta monella tapaa) Varsin mielenkiintoinen ja tervetullut tuttavuus, etenkin vanhempien taistelupelien ystävälle. 



Tämän viikon peli oli muuten yksi PS1:n tuliaspeleistä, joista useampikin menee tämän kanssa samaan taistelupelien sarjaan, joten näitä on odotettavissa enemmänkin loppukesän ja syksyn aikana.   


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo






 


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv