Moi,
Tällä kertaa blogissa on tarjolla uusi lootan avaus. Junarobotit eivät suinkaan päättyneet kesällä blogissa käsiteltyyn Raiden-projektiin, vaan vielä on luvassa pari kappaletta lisää. Katsotaan tuoreeltaan, miltä näyttää juuri lokakuun alussa Japanissa julkaistu seitsemäs junabotti, Transformers Masterpiece MPG-07 Ginou.
Jos jollekin tulee tässä vaiheessa mieleen kysymys, että “Miksi tarvitaan vielä seitsemäs junabotti, kun Combiner-muoto Raiden oli valmis kuudella” niin minä voi valaista asiaa hieman. Transformersit perustuvat pääosin kahteen Japanilaiseen, vanhempaan lelusarjaan, nimiltään Diaclone ja Micro Change. Näillä ei ollut mitään tekemistä Optimus Primen ja kumppaneiden kanssa, kunnes Marvelin käsikirjoittajat keksivät import- lelujen ympärille tarinan. Diaclone -lelusarjassa oli kasarilla täsmälleen samanlainen junarobottien setti, joka sitten niin ikään uudelleen brändättiin Transformeriksi ja junien värit ja hahmojen nimet muutettiin. Tästä syystä mukana ovat esim. ohjaamon penkit pienille ihmishahmoille, sillä Diacloneissa roboteilla oli ohjaajat, eivätkä ne olleet itsenäisesti ajattelevia olentoja. Tämä seitsemäs, Ginou on siis samanlainen kuin Diaclone-sarjan hahmo, siinä missä MPG-01 Shouki, on uudelleen brändätty Transformer. Tästä syystä Ginou myös muistuttaa suurelta osin Shoukia. Nyt kuitenkin myös tälle hahmolle on kynäilty Transformer-persoonallisuus ja se on tuotu mukaan osaksi virallista sarjaa. Koska Ginou perustuu Sihkansen malli 922 tyyppi 10 T2:een, eli radan huolto- ja diagnostiikkaveturiin, jonka lempinimi on Dr. Yellow, on Ginou Transformereiden maailmassa lääkintähenkilöstöä. Dr. Yellow on muuten innokkaiden junabongareiden keskuudessa todella suosittu näky ja sen bongaamista pidetään hyvän onnen merkkinä.
Katsotaan sitten, mitä tutusta mustasta lootasta löytyy. Mukana on samat raiteiden pätkät kuin muillakin, pistooli, metallista valettu työkalupakki, joka muuten toimii Raidenin vyötäröä korottavana osana, tehden Raidenista muutaman sentin pidemmän, uudelleen maalattu kilpi, parit tarrat tekemään hahmosta täsmälleen Diaclonen värinen, penkit, ständin sovituspalikka ja ohjeet.
Maalausta ja yleistuntumaa voisi kuvailla sanalla “luksus”. Tämän kanssa huomaa, että Takara on oppinut uutta sarjan aloituksesta kolmisen vuotta sitten ja toleranssit sekä maalipinnan laatu on noussut entisestään. Peittävyydeltään hankala väri, eli keltainen on saatu läpikuultavaa muovia oleviin junan pintoihin täydellisesti. Myös metalli on super kiiltävää ja mukaan on joitain automaaleja muistuttavaa helmiäistä.
Ginoun muuntautuminen on täsmälleen sama kuin sarjan ensimmäisellä robotilla, Shoukilla. Tästä huolimatta hommaan meni sellainen parisenkymmentä minuuttia, sillä vaiheita on paljon. Tuntuma kädessä on kestävän oloinen ja osien jämäkkyys tuntui hyvältä. Tämä on se, mitä tarkoitin toleransseilla aiemmin. Koska Ginou on saman mallinen juna kuin Shouki, niin tämä voi myös toimittaa yhdistelmämuodossa Raidenin keskikropan virkaa.
Robottimuodossa hahmo liikkuu hyvin ja tiukat nivelet tarkoittavat sitä, että asennoissa pysytään hyvin, eikä kaatumisia ole odotettavissa. Tukeva muoto ja junamuodosta väistämättä muodostuva selkäreppu rajoittavat hieman, mutta eivät paljon. Selkäreppu on myös kätevästi tehty muistuttamaan rakettireppua lisäämällä pari suihkumoottorin suutinta, joten sillä on funktio.
Ginou ei ole missään nimessä välttämätön hankinta edes Transformereiden faneille ja edelliset kuusi ovat periaatteessa kaikki mitä tarvitaan täyteen porukkaan, mutta minulle, joka on tykästynyt näihin junabotteihin erityisen paljon ja tietää Diaclone-yhteyden nämä kaikki menevät hankintaan välittömästi. Raidenin “vyötärön koroke” on myös tervetullut osa, jos jossain välissä kaipaan hieman lisää pituutta. Siihen saakka Ginou saa pitää työkalupakkinsa.
Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!
-jarmo
Comments