Skip to main content

Veritahroista on vaikea päästä eroon

 Hei,

Teen tavoistani poiketen tällä kertaa ilmiselvän ajoitusratkaisun, eli vuorossa on Halloween-teemainen peli. Ehkäpä jopa kaikista klassisimman jänskätyspelin peruja, sillä vuorossa on Castl..äh, eikun siis Bloodstained: Curse of the Moon 2. Tämä on siis aiemmin katsastetun kickstarter-projektin jatko-osa ja perinteisen Castlevanian perillisiä. Tämänkin on julkaissut Inti Creates, kuluvan vuoden kesällä. Suosittelen vahvasti lukaisemaan ensin blogaukseni ekasta osasta, ellei tämä ole entuudestaan tuttu.

Curse of the Moon 2 jatkaa hyvin pitkälle samoilla linjoilla kun edellinenkin osa, retrotyylistä tasoloikkaa on siis luvassa. Ykkösen päähahmo, samurai Zangetsu on edelleen mukana, mutta muut hahmot ovat uusia. Zangetsu on jokapaikanhöylä, jolla on hyvä lähitaisteluvaurio, muilla on joku kikka. Mukana ovat:

- Dominique, jonkun sortin temppeliritari ja jonka keihäällä voi tökkiä eri suuntiin ja pomppia vähän niinkuin Ducktalesin Roope. Tämän lisäksi yksi Dominiquen kyvyistä on parannus, joka on paikoin erittäin hyödyllinen. 

- Robert, sotilas, jolla on musketti, eli aseen kantama on koko ruudun matka. Miinuksena soltulla on lyhyt health bar ja hidas lataus. Robert voi myös mennä maihin ja ryömiä.

- Hachi, steampunk-mechalla ajava Corgi. Mecha on kestävä ja voi leijua lyhyen matkaa, eikä se lipsu liukkailla pinnoilla, kuten jäällä. Hachin menopeli muistuttaa Mega Manien vastaavaa. Kaikkien automaattinen suosikkihahmo.

Kaikilla hahmoilla on lisäksi pari sub weaponia, niinkuin asiaan kuuluu. 

Pelattavuus tuntuu täsmälleen samalta kuin ykkösosassa, mitä nyt pari pientä yksityiskohtaa on muokattu. Hahmoja voi ja pitääkin vaihtaa lennosta tilanteen mukaan, kunhan kukin kaveri on ensin tavattu. Käytännössä mukaan tuodaan aina yksi uusi hahmo ensimmäisten kolmen kentän lopussa. 

Se, missä Kuun Kirous 2 eroaa eniten ekasta on luonnollisesti kentät ja niiden suunnittelu. Tässä mennään ehkä hieman villimpään ja monimutkaisempaa suuntaan sekä kenttien gimmickeissä, että loppupahiksissa. Nyt kaikkea on vähän enemmän ja monesti sommin ja näyttävämmin. Ei se ensimäinenkään nyt täysin NESilä toteuttevalta näyttänyt, mutta nyt ei paikoin olla edes lähelle. Tyylitaju säilytetään siitä huolimatta ja varsinkin pomoissa on hienoja ratkaisuja ja joissain kentissä tyylikkäitä teemoja. Myös musiikki on jälleen hyvää tasoa. Ei ihan James Bananan veroista, mutta oikein hyvää silti.

Curse of the Moon 2 vaikutti pääosin yhtä vaikealta kuin edeltäjänsä, ehkä paikoin ruuvia oli kiristetty aavistuksen verran. Toisin sanoen, tasoloikkia tuntemattomalle varmasti paikoin hiuksianostattava, retroloikkiin tottuneelle juuri sopiva. Tässäkin voi knockbackin kytkeä pois päältä, joka helpottaa menoa reippaasti. Tässäkin aukeaa ensimmäisen läpipelluun jälkeen bonuksia ja vaihtoehtoisia reittejä sekä True ending-hommia.

Tämä ei tee mitään uutta tai erikoista ja tuntuu lähinnä lisäkenttä- ja hahmopaketilta ensimmäiseen Curse of the Mooniin, mutta jos tämän tyylisestä pelistä pitää niin tarjolla on loistava retrotasoloikka ja juuri sellainen peli, jonka minä haluan Castlevanian olevan. 

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-malone


 


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...