Skip to main content

Lohenpunainen Metsästäjä: Pikku-ukkoperjantai #12

 Hei,

Tehdäänpä viikonlopun kunniaksi taas yksi unboksaus. Aihe on tuttu, joten käydään suoraan asiaan: Tällä kertaa vuorossa on Bandain Tamashii Nationsin Robot Spirits MS-14Jg Gelgoog Jäger. Gundamin Mobile Suit siis. Tämä kyseinen malli taisi esiintyä ensimmäisen kerran animaatiossa 0080: War In the Pocket, joka kuvaa mitä tapahtui vuosi alkuperäisen animaatiosarjan jälkeen. 


Gelgoog on alkuperäisen animaatiosarjan aikaan Zeonin kehittynein malli, jota ehtivät käyttää, joskin niitä taisi valmistua vain pieniä määriä. Jos ja kun syynää sarjan härveleiden teknisiä tietoja, niin Gelgoog oli itseasiassa jopa hieman parempi kuin itse Gundam. Zeonilla ei vain ollut taikavoimin varustettuja telepaattiteinejä pilotteina. Malli J eli “Jäger” on perus Gelgoogin edelleen kehitetty versio, jota käytettiin pääasiassa tarkka-ammuntaan. Sitä varten mukana on lisäantenni pitkän matkan viestintään ja kaksi lisäpolttoainetankkia pidentämään toiminta-aikaa ja matkaa. 

Avataanpa sitten loota ja katsotaan. Sisältä löytyy Gelgoogin lisäksi reilu satsi vaihtokäsiä, pyssy (virallisesti taitaa olla beam machine gun), lisäpolttoainesäiliöt, 4 kpl moottoriefektejä ja lisäksi varaosat molemmille antenneille, jos onnistuu tärvelemään tai hävittämään jomman kumman. Mukana saa myös tarra-askin, jolla voi tehdä itse yksikkönumeron merkinnän.

Maalia ei ole paljon, lähinnä yksityiskohdissa, moottoreissa sekä merkinnöissä. Kaikki muu on valettu osien väriin samaan tapaan kuin edellisessä figuurissa, F-2 Zakussa. Tämä on tosin oikeasti hieman vanhempi julkaisu kun Zaku, mutta satuin nyt vaan hankkimaan nämä tässä järjestyksessä. Gelgoogin lohenpunaisesta väristä mutten tuli mieleen hauska juttu, että tämä sävy liitetään Japanissa perinteisesti laatuun tai ylellisyystuotteisiin, vähän samaan tapaan kun purppuran ja violetin sävyt Euroopassa, joita pidettiin aatelisten vaatteissa, koska väriä oli vaikea valmistaa. Kookas ja Zeonin Mobile Suiteille ominainen orgaaninen (siinä missä Federaation tyyli on enemmän “perus” sotilaskaluston kantikasta) ja tässä tapauksessa jopa hieman merellinen suunnittelutyyli on mielenkiintoinen. Mukana on myös ripaus uhkaavuutta. 

Liikkuvuutta on kokoon ja muotoon nähden runsaasti, mikä on muodot huomioonottaen hyvä suoritus. Rajoitteita on vain vähän ja Robot Spiritsin tutut yksityiskohdat, kuten Zeonille ominainen “silmä” kameran kääntyminen löytyy. 

Gelgoog ei ehkä ole yhtä ikoninen hahmo kuin Zaku, mutta meikäläistä viehättää aina nämä hieman erikoisemmat mallit, joten sillä tavoin jatketaan samaa rataa kun ensimmäinen Zeon-unboksaus Qubeley. 

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia kaikille lukijoille, palaan taas pian asiaan!

-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...