Skip to main content

Lukion Urheilupäivä

 Moi,

Tällä viikolla on vuorossa paluu Famicomin pariin ja vieläpä varsin tutun sarjan merkeissä. Katsastamme Technos Japanin vuoden 1990 julkaisu Downtown Nekketsu Kōshinkyoku: Soreyuke Daiundōkai Eli Downtown Nekketsu March Super Awesome Field Day. Katsotaan siis vaihteeksi mitä Kuniolle, Rikille ja kumppaneille kuuluu.

Luvassa on jälleen River City -sarjan yksi lukuisista spinoffeista, tällä kertaa hieman urheilupelin tyyliin puettuna. Kyse ei kuitenkaan ole jalkapallosta tai oikein mistään muustakaan perinteisestä lajista, vaan tämä on minipelikokoelma. Länsimaissa tämä peli tunnetaan ehkä parhaiten nimellä Nekketsu Sports Challenge. 

Pelin juoni menee siten että sarjan vakiopahikset, Reiho Akatemian oppilaskunnan johto pistetään järjestämään kaupungin lukioiden yhteinen liikuntapäivä rangaistuksena edellisistä möhläyksistä. Tämä muodostuu tietysti tilaisuudeksi haastaa Kunion Nekketsu ja Rikin Hanazono jälleen yhteen mittelöön, jossa katsotaan että kenen koulussa on kovimmat kundit. Homma toimii kuten kaikki muutkin Kunio-pelit, eli pelissä meuhkataan ja tapellaan yhtä paljon kun harrastetaan itse urheilua, jossa mitellään seuraavissa lajeissa:


Yumejin maastojuoksu

Tämä on kilpajuoksu Yumejin kaupungin halki. Matka vie kaduilta ja kujilta jopa katoille ja viemäreihin, joissa tapahtuu uintiosuus. Joka ruudun lopussa on väliaikaetappi, jossa jaetaan pisteitä sijoituksen mukaan ja maalissa vielä isompi potti. Muita kilpailijoita voi ja pitää mukiloida kisan edetessä ja maastosta löytyy kättä pidempää joko mätkintää tai heittämistä varten. Jos kilpailijan kuntopalkki menee nollaan, se on hylkäys. 

Esterata

Käytännössä sama laji kun maastojuoksu, mutta tämä tapahtuu sisätiloissa, kuten varastohalleissa. Pienemmät tilat tekevät tästä edellistä enemmän mätkintäpainotteisen.

Tolppaan kiipeäminen

Tässä lajissa kiivetään rasvattuun tolppaan kahden tyypin joukkueissa, tavoitteena rikkoa tolpan päässä oleva ilmapallo. Vastustajia kiskotaan ja muksitaan alas tolpasta ja omaa tyyppiä hivutetaan ylöspäin.

Kaikki kaikkia vastaan

Tämä on nimensä mukaan useista muista Kunio-peleistä tuttu Battle Royal. Enää ei edes yritetä teeskennellä mitään lajia, vaan tämä no puhdas tappelu, jossa voittajille jaetaan pisteitä.

Tapansa mukaan peli on kaoottinen ja hauskan humoristinen. Technosin tyyli, musiikki ja yleinen meno on ennallaan. Tietokone muuten tarjoaa todella kovan vastuksen, ehkä jopa liiankin kovan, mutta tämä peli on suunniteltu lähes täysin neljän pelaajan saman sohvan mittelöitä varten. Lajeja on vain neljä ja ne käyvät yksin tahkottuna äkkiä tylsäksi.

River City Girlsin loppupahis, Mami on cheerleaderina kannustamassa Rikiä.

Nekketsu Liikuntapäivä on sisällöltään ohut, mutta hauska moninpelinä pelattu Kunio-rymistely. Yksinurheiluna en voi suositella kun kovimmille Kunio konnossööreille, sitä varten kannattaa poimia ennemmin Kunion jalkapallo tai jääkiekko.

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...