Skip to main content

Kolmen Tähden kokoonpano

 Moi,

Pitkästä aikaa maanantai-blogia, koska perjantaina oli mukamas kiireitä ja tänään ei. Aihe on viime kuukausilta tuttu, eli kasataan jälleen robotteja. Näyttää siltä, että pandemiadepressio kokeiluni tuotti ihan todellista hedelmää ja pienoismallien kokoaminen koukutti ihan oikeasti. Se vaan vaati sopivan aihepiirin. Nyt kokosin lisää Gundamin Zakuja, koska Zakut on parhaita ja lisäksi nämä Gundam Origin-sarjan uudet High Grade Zakut ovat aivan loistavia. Vaivattomia ja melko nopeita koota, näyttävät erittäin hyviltä ja ovat niin jämäköitä, että koottuna muistuttavat valmista action-figuuria. 

Nyt oli vuorossa tämä: MS-06R-1A Zaku 2 High Mobility Type Black Tri-Stars Ortega custom. Melkoinen nimi, mikä tässä on siis erikoista? No, Black Tri-Stars oli lempinimi kolmelle Zeonin ässäpilotille, joiden nimet olivat Gaia, Mash ja Ortega. Alkuperäisen Gundam-sarjan aikana porukka esiintyi pari kertaa pahiksina taistelussa Amuron Gundamia vastaan, mutta poppoon todellinen maine tuli ennen ‘79 sarjan tapahtumia Loumin taistelussa, jossa Zeon kyykytti Maan Federaation merkittävästi suuremman laivaston (muistaakseni enemmän kuin 3:1) käyttämällä ensimmäistä kertaa Mobile Suiteja. Black Tri-Starsin heebojen johtama Special Assault Regiment (eli Mobile Suitit, koukkasivat erillään muusta laivastosta) osoittautui niin tehokkaaksi, että se muutti koko historian ja lisäksi kolmikko upotti (Voiko avaruuslaivaa upottaa?) Federaation Laivaston lippulaiva Ananken ja kaappasivat Kenraali Revilin, Federaation armeijan ison pomon vangiksi. Tämän lisäksi Ortega oli ensimmäinen kehitysvaiheen Zaku-protoyypin testipilotti. Zaku kehitettiin alunperin asteroidivyöhykkeellä tapahtuvaa kaivostoimintaa varten rakennetusta työkoneesta. Zaku 2 High Mobility Typessä ero tavalliseen on enemmän turbiineja, mikä näkyy etenkin jaloissa ja suurempi reaktori (reppu), jossa on myös ylimääräinen polttoainesäiliö. 

Ortega on pisin tyyppi vasemmalla

Lootasta paljastuvat osat ovat pääosin tuttuja. Samaa runkoa käytetään muissakin Origin-Zakuissa, kuten Charin Zakussa, jonka kokosin joku aika sitten. Tällä kertaa homma oli jo tutumpaa ja vältin kaikki ensimmäisellä kerralla ilmenneet ongelmat ja pikku mokat. Koko härveli taisi mennä kasaa neljässä tunnissa, lukuunottamattta siirtokuvia ja muita merkintöjä. Nämä Origin-Zakut ovat kyllä helppoja koota ja vaikka nälkä kasvaa syödessä ja vaikka jotkin isommat ja monimutkaisemmat mallit viehättävät, niin nämä ovat silti suosikkejani. 

Black Tri-Starsin värit ovat se, mikä tekee tästä omaperäisen ja tyylikkään. Tumma väri ei ole aivan musta, vaan pikemminkin vähän oliivi, pienellä sinertävällä vivahteella, violetti on miellyttävän hillitty ja valkoinen on enemmän luonnonvalkoinen. Todella komea väriyhdistelmä.  


Ortegan aseistus ansaitsee erityismaininnan. Pyssyt loistavat poissaolollaan, sillä Ortegan suosikki oli jättiversio Heat Hawk-kirveeestä. Täytyy arvostaa tyyppiä, joka valitsee kirveen taisteluun, jossa käytetän lasertykkejä ja ohjuksia. :’D Ortega saa etenkin Originin animesovituksessa tähtihetken, jossa hän halkaisee Revilin lippulaivan komentosillan koko matkaltaan ylhäältä alas yhdellä iskulla. Tyystin järjettömänä, mutta samalla mahtavana yksityiskohtana Ortegan kirveestä paljastuu suihkuturbiinit, joilla heilautukseen saadaan lisävauhtia. Tästä syystä lisäsin turbiinit itse ylijäämäosista jälkeenpäin, sillä niitä ei ollut vakiona. Muutenkin iso osa merkinnöistä, etenkin kirveessä ovat omiani, sillä se on iso, harmaa pala muovia, joka kaipasi lisää yksityiskohtia. 

Ortegan Zakusta tuli jo aika lähelle sellainen, että mitään ei jäänyt hampaankoloon, mutta pientä parannettavaa jäi. Töppösistä pitää vielä sipaista valurangan jäljet piiloon maalilla. Seuraavaksi kokeilen haarniskapaneelien kolojen korostusta väreillä (panel lining ammattilaistermeillä). Sopivat kynät ovat jo postissa tulossa Japanista. Täytyy jossain vaiheessa koota kaksi muutkin Black Tri-Starsin Zakua, sillä mikäs Tri-Stars se on, jollei ole kolmea? 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-malone


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv