Skip to main content

Riisin ja Polyvinyylin Jumalatar

 Hei,

Vuosi alkaa blogin osalta figuuriaiheella. Kusti toi eilen Japanista paketin, joka sisälsi mm. figun, joka oli ollut ennakkotilauksessa jo jonkin aikaa: Goodsmile Companyn Pop Up Parade -sarjan Prinsessa Sakuna pelistä Sakuna of Rice and Ruin. 

Jos olet seurannut blogia vähän pidempään, niin Sakuna on varmasti tuttu, se oli nimittäin aiheena reilu vuosi sitten ja nousi vielä vuoden suosikkieni joukkoon. Tykästyin pienen Edelweiss-studion peliin jopa siinä määrin, että sanoisin Sakunan olevan jopa korkealla suosikkipeleistäni kautta aikojen. Sakuna on Toimintatasoloikka/rpg sekä riisinviljelysimulaatio, joka kertoo Japanilaistyylisen kansantarun Prinsessasta, joka on sadonkorjuun jumalattaren ja soturiurho-kamin tytär. Pelissä on paljon huumoria ja sen sympaattiset hahmot ja maailma ovat valloittavia. Hyvin omaperäinen peli, joka onnistui pitkälti puskaradion ansiosta nousemaan yllättävään suosioon ja on myynyt yli miljoona kopiota kun kehittäjien toive ja tavoite oli 30,000 kappaletta. 

Koin suuren yllätyksen kun eräänä päivänä nettikauppoja selatessani huomasin, että Sakunasta on tekeillä ihan virallinen figuuri. En osannut odottaa moista, sillä yleensä figuurin saavat isojen julkaisijoiden menestyneet hahmot, kuten Final Fantasy, Dragon Ball ynnä muut saman kaliiperin sarjat. En voinut ohittaa tilaisuutta ja hiiri napsautti tilausnappia ennätysvauhtia. Katsotaan siis, miltä valmis lopputulos näyttää:

Goodsmile on tuttu lähinnä Figma ja Nendoroid sarjoistaan, mutta Pop Up Parade ei ole action figuureja, vaan monoposeja. Hintataso on maltillinen moniin muihin animefiguihin verrattuna, tämä oli noin 40€ paikkeilla. Loota on perus läpinäkyvä ikkunalaatikko ja itse Sakuna jopa aavistuksen isompi kuin odotin. Tämä versio on selvästi taimia istuttamassa oleva Sakuna, tunnistan posen yhdestä pelin taidekuvasta. Sanoisin, että laatu on hintaan nähden varsin mainio, olen nähnyt tuplasti kallliimpia animefiguureja, jotka eivät näytä näin hyviltä. Maalauksesta en löytänyt virheitä, enkä muitakaan laatuongelmia. Asento on hyvä, pidän sen “rennosta” tunnelmasta. 

Jos pitäisi sanoa, mistä tämän figun hinta johtuu ja miksi se ei ole 100+ euroa niin sanoisin, että kaksi asiaa tulee mieleen. Maalauksen taso ja tarkkuus on hyvä, mutta varjostuksia sekä sävyjä ei löydy samaan tapaan kuin kalliissa figuissa. Toinen on alusta, joka on vain tasainen “veden” värinen läpyskä, joka kyllä ajaa asiansa hyvin, mutta nykyään näkee ties minkälaisia kunnianhimoisia viritelmiä. Tästä huolimatta kokonaisuus on mainio.

Pop Up Parade Sakuna on enemmän kuin tervetullut lisäys kokoelmaan ja vihdoin löytyy joku konkreettinen asia muistuttamaan pelin parissa vietetyistä hetkistä. Olen myös hyvin mielissäni että pieni ja sympaattinen Sakuna saa tunnustusta oheistuotteiden muodossa. Pitääkin pelata Sakuna uudemman kerran tässä lähiaikoina, ehkä jopa Switchillä…


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-malone


   


Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...