Skip to main content

Yakuzojen kanssa jatkoilla

Tällä kertaa laitan näytille unboksauksen ja samalla häpeillen myönnän, että tämä olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Yakuza 6 After Hours Premium Edition, eli jo puolisen vuotta sitten ilmestynyt peli, jonka kyllä hankin heti julkaisussa, mutta työhommat ja kesän Japanin matkan odottelu vei juuri tuohon aikaan ison osan blogi-innosta, joten tästä pelistä jäi paljon sanomatta. Otan nyt vahinkoa takaisin ja teen perusteellisemman katsauksen näin jälkikäteen.



Yakuza-sarja on hiipinyt pikkuhiljaa vuosien varrella meikäläisen ehdottomiin suosikkeihin, niinkuin varmaan pidempään mun kirjoitteluja seuranneet varmasti tietävätkin. Uskoisin, että tämä johtuu vuodesta 2005 reaaliajassa edenneestä tarinasta ja hahmoista, jotka ovat kehittyneet ja vanhenneet matkan varrella uskottavalla tavalla, sekä elävästä kaupungista, joka on tullut tutuksi, kuin mikä tahansa oikea asuinpaikka. Tämän hetken paras jatkuvajuoninen pelisarja, varsinkin kun Metal Gear on vähän limbossa ja epävarmalla pohjalla.



Tähän heti aluksi muuten totean, että After Hours-edikka on varmaan hyödyllisin pelin keräilyversio koskaan, jos sattuu olemaan alkoholijuomien ystäviä. Onneksi alkoholi on (kohtuullisesti) allekirjoittaneen suosikkijuomia, joten siltä osin osui ja upposi. Boksissa tulee siis: Tietysti peli, kovakantinen taidekirja, kaksi grogilasia, kaksi lasinalusta ja viskikivet, jotka toimittavat jäiden virkaa, mutta ilman vesittävää efektiä (joka ei aina ole huono juttu, riippuu tapauksesta).



Katsotaan siis tarkemmin.

Loota on miellyttävästi pakattu ja jämäkkää pahvia, jota koristavat hahmojen tatuointidesignin lisäksi yakuzaperheiden vaakunat. Postin kautta ties mistä toimitettava boksi, joka sisälsi lasitavaraa oli kieltämättä hieman kuumottava ajatus, mutta kaikki saapui perille ehjänä.



Lasit on pakattu vielä omaan laatikkoonsa, jossa sisällä lasit vielä pakattu styroksiin. Molemmat mukit ovat jopa hieman positiivisena yllätyksenä mukavan jämäkkää, jopa aika painavaa lasia ja sisältävät Kiryun lohikäärmeen kaiverrettuna.



Lasinaluset ovat myös hyvät, materiaali on korkkia, joten nekin paremmat kun perus pahviset läpyskät. Näissä on Tojo-klaanin vaakuna. Tojo on Kanton alueen suurin ja vaikutusvaltaisin yakuza-klaani, jonka alla toimiviin perheisiin, tai näiden tuttaviin lähes kaikki pelisarjan päähenkilöt kuuluvat.



Kivet on pakattu samettiseen pussukkaan. Niiden idea on yksinkertainen: kivet pakkaseen ja siitä lasiin. Toimii kuulemma myös toisin päin lämpimiin juomiin.



Taidekirja on hoikahko, mutta kovakantinen ja laadukkaalle paperille painettu. Eka puolikas sisältää valikoitua fanitaidetta ja jälkimmäinen Segan virallisia kuvia. Saisi olla paksumpikin, mutta mielelläni otan tämänkin, Yakuzasta ei juuri ole painettuja taidekirjoja.









Kaiken kaikkiaan hyvä paketti hintaan nähden, loota kannattaa jo vaikka laskisi lasien, taidekirjan ja kaikki loput päälle arvoksi vain 25-30€. 

Sellainen blogi tällä kertaa, unboxingeja on aina kiva ja helppo kirjoittaa. Kiitoksia kaikille lukijoille!

-Malone

Comments

Anonymous said…
1) Tuo boksi näyttikin semmoselta laatikkoviiniltä
2) Opin termin "viskikivet" O.o
3) Ei silti voita Jurassic Park -pelin vierailijan kulkulupalätkää : D
. Snou
Juho said…
Komia on! Mainio collector's edition. Itselleni hyödyllisin vastaava tähän mennessä on ollut Odin Sphere Leifthrasirin kyseinen. Siinä tuli mukana t-paita, joka on kyllä 3 kokoa liian iso mulle, mutta menee mukavasti iltaisin könytessä. Tai öisin, mä en tarkene nukkua ilman paitaa. Ainiin, ja MGS premium packagen mukana tuli myös paita, se saa tosin pysyä kääreessään :P
Malone said…
No niin! Tällä oli informatiivinen vaikutus! Häh, missä Jurassic Parkissa semmonen tuli mukana? :'D
Malone said…
Fire Pro Wrestlingin mukana tuli kans paita, on vaan pikkusen piukka. :D Muuten pitäisin. Laitoin muuten Majiman laadunvalvojaksi easter egg-hengessä, mut kumpikaan ei tarttunut täkyyn...
Anonymous said…
No siinä (melko) uudessa ja (aika) kehnossa, saman tekijän ku Walking Deadit. En näköjään ees muista koko nimee, oisko ollu vaan Jurassic Park The Game tms.
Malone said…
Jaa, semmonenkin on tullu jossain vaiheessa. O.o Minä se aloin heti miettimään niitä vanhempia.

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv