Skip to main content

Kuninkaan Paluu: Pikku-ukkoperjantai #1

 Hei,

Vuorossa on Pikku-ukkoperjantain, eli aiemmin lupailemieni unboksausten eka osa. Pari Mechamaanantaita onkin jo tullut tehtyä mutta nyt ei ole vuorossa robotteja.

Nimestä huolimatta lootasta ei löydy lyhytkasvuisia karvajalkoja, vaan muinainen mutanttilisko. NECA toysin Shin Godzilla samannimisestä vuoden 2016 elokuvasta. Shin Gojira on Tohon, eli alkuperäisen elokuvastudion reboottaus vuoden 1954-leffalle. Tämä ei ota huomioon niitä kolmeakymmentä muuta leffaa, eikä Hollywood Godzilloja. Minä tykkäsin kovasti Shin Godzillasta, se oli lähes dokumentaarinen näkemys, mitä tapahtuisi, jos Godzilla nousisi maihin Tokionlahdelta nykyään. Leffa kuvaa loistavasti byrokratiaa, jopa satiirisesti ja itse Godzilla on karmivampi kuin koskaan, aivan ekaa “puolikehittynyttä” muotoa lukuunottamatta (hassu mulkosilmä). Fukushiman onnettomuus vuonna 2011 ei ole voinut olla vaikuttamatta vahvasti leffan teemoihin ja tyyliin. Shin Godzilla saattaa olla meikäläiselle se toiseksi paras kaikista, heti alkuperäisen jälkeen.

Voisin hehkuttaa Shin Godzillaa enemmänkin, mutta nyt unboksataan, eikä höpötetä enempää. Varsin mukavannäköisestä lootasta paljastuu “Atomic breath” -tyyppinen Shin Godzilla, kahden sädeefektin kanssa, hännättömänä. Häntä pitää kiinnittää itse, luultavasti pakkaussyistä, se nimittäin on pitkä. Ja huhhuh, hännän kiinnitys on helpommin sanottu kuin tehty: Kannattaa uskoa ohjeita, joissa sanotaan, että “liota häntää kuumassa vedessä, että se pehmenee.”, muuten se ei tule menemään paikalleen. Onneksi tämä homma on melko tuttua, joten kyllä se sinne palloniveleen napsahti, sopivan voimankäytön ja pehmityksen kera.

Mitä tähän Godzillaan noin muuten tulee, se on pehmeähköä muovia, melko hyvin, paikoitellen tosi hyvin maalattu, (pikku tason notkahdus tulee etenkin hännässä) ja tähän tarkoitukseen, eli hyllylle laitettavaksi riittävän hyvin nivelletty. Ihon tekstuuri ja jurmut ovat jopa vaikuttavan hyvin kaiverrettuja. Paikoin näkee, että tämä on 30-40€ hintaluokan hommia, kun on viimeaikoina tottunut hieman tyyrimpään. Silti, sopivaan asentoon väännettynä se on sopivan vaikuttava ilmestys. Säde-efektiin olisin kaivannut kanssa hieman lisää violettia. Ja kyllä, tämä Godzilla tsyhii lasereita ja tulta muualtakin kun suusta.

Sain NECAn Shin Godzillasta mitä halusin, justiinsa tämän poikkeuksellisen näköisen Godzillan parhaimmilaan, eli leffan ehkä vaikuttavimmassa kohtauksessa. Ei Tamashii Nationsin SH Monsterartsin (tästä lisää myöhemmin) veroinen suoritus, mutta samalla yli puolet halvempikin ja helpommin saatavilla täällä länsimaissa. 

Siinä kaiki tällä kertaa, sunnuntaina taas luvassa normiblogaus. Kiitoksia kaikille lukijoille!

-malone

Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...