Skip to main content

Rakettiritari Seikkailee

Hei,

Otetaan vielä toinen Mega Driven peli tähän perään, koska sieltä löytyy vähemmän tunnettujakin helmiä. Tässä on yksi sellainen: Konamin Rocket Knight Adventures vuodelta 1993. Konami oli juuri tähän aikaan kasarin lopulla/ysärin alussa kovimmissa liekeissään ja se näkyy myös tässä pelissä, jonka suunnittelusta vastasi Contra-sarjaa pykännyt tiimi. 

Rocket Knightissa Sparkster-niminen opossumiritari seikkailee steampunk-vaikutteisessa maailmassa ja pelastaa prinsessan sekä kuningaskunnan  avaruuspiraattipossu-pahiksen ja Sparksterin kilpailijan, vastaavan mustan ritarin kynsistä. Sen kummempia juonikuvioita lienee turha kertoa, sillä tasoloikkaan tämä motiivi riittää vallan mainiosti. 

Sparksterilla on loikinnan lisäksi aseena miekka, josta lähtee energiasäde, myös hännällä voi roikkua puun oksilla ja muissa sopivissa paikoissa. Pelissä on elämämittari, jonka virkaa toimittavat sydämet. Rocket Knight on pohjimmiltaan perinteinen 16-bittinen tasoloikka, mutta pakkaa sekoitetaan parilla mainiolla keksinnöllä: Ensinnäkin termi ”rocket knight” tulee kuvioihin siinä, että hahmolla on rakettireppu, jolla voi syöksyä vauhdikkaasti lyhyen aikaa. Hyökkäysnappia pohjassa pitämällä rakettireppu latautuu aj irti päästämällä sparkster syöksyy ristiohjaimen suuntaan. Tätä ominaisuutta voi käyttää sekä hyökkäyksenä, että ylettääkseen paikkoihin, joihin hyppämällä ei pääse. Toisinaan pitää jopa kimmottaa itsensä seinien kautta pikku nokkeluutta vaativissa osuuksissa. Tämän lisäksi mukana jokunen sivulle scrollaava lentelykenttä, joiden gameplay muistuttaa enemmän avaruusräinkintää, kuten esim. Gradiusta. Myös bossitappeluita löytyy. Ovat ihan mukavan vaihtelevia, koska jokainen on rakennettu eri gimmikin tai mekaniikan varaan.

Peli on riittävän pitkä ja haastava, ettei ensikertalainen pääse lähellekään loppua, mutta mikään mahdoton homma ei ole kyseessä. Rocket Kight on helpompi kuin esim. useimmat Contrat. Muutamassa kentässä nousee tie pystyyn mutta kun älyää niiden kikat, niin homma ei enää vaikuta niin hankalalta kuin aluksi näyttää. 

Rocket Knightin ulkoasu on aivan parasta Mega Drivea. Hahmot ja animaatiot ovat hauskoja, ilmeikkäitä ja niitä on paljon. Mukaan on livautettu paljon koomisia pikkutapahtumia, joista yleensä vastaavat pelin peruspahiksina toimivat possut. Taustagrafiikat ja kenttien teemat vaihtelevat runsaasti ja lentokentissä on huimaa vauhdin tuntua. Erikoismaininta hienolle roiske-efektille kun Sparkster porhaltaa lähellä veden pintaa. Musat ovat mainiot, vaan eivät aivan mahtavinta mieleenjäävää tunnaria.

Rocket Knight Adventures on yksi parhaista Mega Driven tasoloikista, joka lisää mukavasti vaihtelua perushyppelyyn. Iso suositus kaikille. Harmillisesti aito kasetti on nykyään aika kallis, joten jonkun sortin emulointi tai digiostos on järkevää. Tästä pelistä on myös “ihan ok” remake/reboot HD-konsoleille, se ei kuitenkaan pääse lähellekään alkuperäistä.

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!

-malone 


Comments

Popular posts from this blog

Lucasin Hengessä

 Hei, Tällä viikolla tutustuin lisää Capcom Fighting Collection 2:n valikoimaan. Pelinä on Plasma Sword, tai vaihtoehtoisesti Star Gladiators 2. Peli on alunperin vuodelta 1998, mutta Dreamcastin kotikonsoliversio julkaistiin vuotta myöhemmin. Kolikkopeliversio nähdään siis pelihallien ulkopuolella ensimmäistä kertaa tämän kokoelman myötä.  Plasma Sword jatkaa Capcomin vähemmän tunnettujen 3D-pelien sarjaa selvästi Star Wars-vaikutteisella asetelmalla, missä monen sorttiset avaruustaistelijat kohtaavat perinteisessä 1 vs 1 taistelussa. Pelin pahis on sonnustautunut mustaan, samurain haarniskaa muistuttavaan kostyymiin, joten mielleyhtymä on selvä. Mukana on myös melkoisesti Wookieta muistuttava karvaturri. Hahmoja on melko runsas määrä, mutta valikoima ei ole ihan niin monipuolinen kuin voisi luulla, koska suurin osa hahmoista muistuttaa suuresti jotain toista taistelijaa. Kaikista on siis vähän niinkuin “hyvis” ja “pahis” versiot hieman eri ulkonäöllä.  Capcom käyttää tä...

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Lisää Capcomia

 Hei, Tällä kertaa blogit jatkuvat jälleen Capcomin taistelupelien merkeissä, nimittäin Toukokuussa julkaistiin lisää klassikkopelejä uudessa paketissa. Capcom Fighting Collection 2 sisältää 8 peliä vuosituhannen vaihteen tienoilta, vuosilta 1998-2004. Tällä kertaa mukana on myös Capcomille vähemmän tyypillisiä 3D-taisteluita, joista muutama on varsin harvinaista herkkua. Nyt keskitytään yhteen näistä vähemmän tunnetuista, mutta sitäkin mielenkiintoisimmista peleistä, nimeltään Project Justice, tai Moero! Justice Gakuen, vuodelta 2000. Peli on Rival Schools -nimisen mätkinnän toinen osa. Kuten nimestä voi päätellä, peli on animetyylisen lukion ympärille rakennettu asetelma, jossa koulujen varsin värikkäät oppilaat ja opettajat osallistuvat 3 vs 3 mätkintöhin rehtoria myöten. Tuttujen tyylien, kuten Karaten ja Judon lisäksi tehokkaaksi taistelijaksi oppii pelaamalla mm. baseballia, lentopalloa ja viulun soitolla. Tai sitten vain olemalla liikunnan opettaja. Hahmojen design on lennok...