Skip to main content

Leveät Lahkeet

 Moi,

Avaamattomia paketteja alkaa olla jemmassa sen verran, että toinen unbox-blogi tässä kuussa on tarpeen. Luvassa on tuttu aihe, Gundam-mechat, joten sen suhteen ei ole yllätyksiä. Tällä kertaa katsotaan, miltä näyttää Bandain Tamashii Nations-brändin figuuri, Robot Spirits MS-09-R-2 eli Rick Dom Zwei animaatiosta Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory.

MS-09 Dom nähtiin jo ensimmäisessä 1979 Gundamissa, jolloin tätä mallia ohjasi kolmikko nimeltä Black Tri-Stars. Nämä poikkeavat selvästi tutummasta Zaku 2:sta pulleammalla olemuksellaan, kuten myös liikkumistavaltaan. Dom ikäänkuin “luistelee” ilmatyynyaluksen tapaan toimivien jalkojensa avulla, eikä kävele tai juokse. Domin yläkroppa ja pää muistuttavat minun silmääni Kendovarusteita, etenkin olkasuojusten osalta. Mallin nimestä voi päätellä, että kyseessä on edelleen kehitetty malli alkuperäisestä, mikä pitää paikkansa: Rick Dom on avaruuskäyttöön tarkoitettu malli ja II tai “zwei” on uudelleen suunniteltu versio tästä avaruusversiosta. Jep, Gundamin Mobile Suit-mallit ovat melkoinen kaninkolo, jos sinne haluaa sukeltaa. Kaikesta löytyy pitkät tekniset selosteet ja yksityiskohtaiset taustatiedot. Se on myös maailman viehätys verrattuna moneen muuhun, paljon löysemmin suunniteltuun scifi-asetelmaan.  

Katsotaan sitten, mitä loota sisältää. Mukana on tuttuun tapaan satsi vaihtokäsiä, kuten myös bazooka, uusittu malli Zakun konepistoolista, pari “sturm faust” kertasinkoa, kaksi heat saberin osaa, aktiviisena ja pois päältä sekä kaksi lisäpolttoainesäiliötä. Kaikki härpäkkeet saa kiinnitettyä Domin selkäreppuun tai vyötärön haarniskan “helmaan”. 

Rick Dom 2:n väritys on silmää miellyttävä tumman sinisen, harmaan, violetin ja punaisen yhdistelmä, joka on selvästi yhdistettävissä eri Dom-malleihin. Tämä myös liikkuu paljon paremmin kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Niveliä on paljon, ne liikkuvat laajalla liikeradalla ja pidän erityisesti, kuinka kookkaat jalkaterät on jaettu kolmeen eri osaan, jotka kaikki liikkuvat, joten Dom voi jopa kipristää varpaita. Myös kamerasilmä on tietysti liikuteltava ja se toimii kahdella akselilla, sekä vasen/oikea, että ylös/alas. 

Tuunasin ulkoasua vielä tapani mukaan jokusella pienoismallien siirtokuvalla, jotta sain mukaan vähän lisää yksityiskohtia, sekä asiaan kuuluvat merkinnät. 

Zeonin mallien sunnitteluratkaisuja arvostavana myös Dom miellyttää silmää, koska se on piristävän epätyypillinen Japanilaiseksi mechaksi. Se ei ole terävä, piikikäs ja hoikka, kuten tapana on, vaan hieman esim. Masamune Shirow’n pyöreää ja retroa tyyliä muistuttava. Moni moderni mecha tuntuu samasta muotista veistetyltä, mikä on ymmärrettävää nykyajan standarisoitujen 3D-työkalujen aikana, koska samaa näkee myös peligrafiikoissa. Asiaan tietysti vaikuttaa myös se, että juuri missään muualla ei enää ole oikeita “mechanical designer” -nimellä toimivia suunnittelijoita kuin nimenomaan Gundamia tuottavalla Sunrisella.



Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia lukijoille, palaan taas pian asiaan!


-jarmo



Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el

Ajelulla tekoälyn kanssa

 Moi, Tällä viikolla on luvassa lisää PS1:n tuliaispelejä. Katsotaan, miltä vaikutti manga- ja animeklassikkoon perustuva Ghost In The Shell vuodelta 1997. Pelin on kehittänyt Exact yhteistyössä Production I.G.:n kanssa, mikä oli aika harvinaista vielä tähän aikaan. Koko hommaan on ylipäänsä panostettu keskimääräistä ysärin lisenssipeliä enemmän, sillä alkuperäisen mangan tekijä Masamune Shirow oli tiiviisti mukana pelin suunnittelussa. Oletan, että Ghost In The Shell on kaikille lukijoille jossain määrin tuttu. Jos ei ole, niin nyt kiireesti lukemaan manga tai katsomaan animeleffa. 2017 Hollywood-versiolla ei ole niin väliä, vaikka se onkin ehkä aavistuksen mainettaan parempi. Olen tehnyt Ghost In The Shellista podcastin ja mangasta youtube-videon, joten niistä voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tarkempia mietteitä, jos sellainen kiinnostaa.   Pelin tarina menee siten, että pelaaja on Jaosto 9:n uusi tulokasagentti ja ohjastaa Fuchikoma-mechaa erinäisissä tehtävissä. Majuri Kusanag

Super Sissit

 Moi, Tällä viikolla pelailussa on jälleen Famicomin peli, jonka ilmestyminen näinkin “myöhään” on vähän yllättävää. Se johtuu siitä, että minulla ei ollut alkuperäistä pelikasettia, ennen kuin nyt. Vuorossa on Konamin toimintapeli Super C, eli Super Contra vuodelta 1990. Contra tuskin esittelyjä kaipaa. Tai, ehkä internetiä täysin seuraamaton kaipaa, sillä peli oli Euroopassa nimellä Probotector ja Gryzor. Joka tapauksessa homman idea on simppeli, Arnoldin ja Stallonen näköiset muskelikommandot pelastavat maailman muukalaisten hyökkäykseltä tuttuun 8-bittiseen tapaan, eli loikkimalla tasoilla ja ampumalla pyssyllä Minulle Super Contra, joka muuten jännästi ei ole Super Nintendon peli, kuten kaikki muut Super-alkuiset, on meikäläiselle selvästi NESin Contrista se vähemmän tuttu, ihan sen takia, että kenelläkään tutulla tai minulla ei ollut peliä silloin aikoinaan. Ei se missään nimessä tuntematon ole, mutta peliajassa Perus Contra vs Super C on varmasti 95% vastaan 5%. Tämä on vaan hyv