Skip to main content

Turrit Taistelevat Toistamiseen

 Moi,

Tällä viikolla on luvassa pikainen retropelikatsaus, sillä tämä on jatko-osa vähän aikaa sitten pelatulle pelille. Katsotaan, miltä vaikutti Hudsonin vuonna 1999 Ps1:lle julkaisema Bloody Roar 2. Suosittelen vilkaisemaan heinäkuun lopun blogin, jollei pelisarja ole entuudestaan tuttu. 

Pelasin kesällä Bloody Roar ykköstä, joka oli Hudson softin näkemys PS1:n aikoihin alkutekijöissään olevasta 3D-tappelupelien genrestä. Yrittäjiä oli useita, tunnetuimpina Namcon Tekken ja Segan Virtua Fighter. Kuten hieman aiemmin SF2:n aloittamassa 2D-tappelupelien buumissa, niin yrittäjiä oli lukuisia, vaihtelevalla menestyksellä ja Bloody Roar oli näistä omaperäisemmästä päästä hahmojen muuntautumismekaniikan ansiosta. Pelisarjan kaikki hahmot ovat lykantrooppeja, jotka muuttuvat joksikin eläimeksi, kuten sudeksi, tiikeriksi jne. 

Tällä kertaa mukana on myös jokunen uusi hahmo, kokonaisrosterin kasvaessa kahdeksasta yhteentoista. Porukan uusista hahmoista suosikikseni nousi Jenny The Bat, syystä että hahmo on käytännössä sellaisenaan uudelleen nimetty Devilman Lady.

Pelattavuus on tuntumaltaan hyvin samanlainen ja mukana on uudistuksena käytännössä ainoastaan “Beast Drive” -superhyökkäykset. Nämä ovat sinällään ihan tyylikäs ja hyvä lisäys, mutta muuten tuntuu siltä, että pelaisi ykköstä lisähähmoilla. Se ei sinällään ole huono asia, koska Bloody Roar 1 oli oikein mainio varhaiseksi 3D-tappeluksi. Toiminta on nopeaa ja sulavaa kummassakin, mikä on tärkein asia. Pelissä on myös uusi story mode jokaiselle hahmolle, missä on mukana dialogilla höystettyjä visual novel-tyylisiä ruutuja taisteluiden välillä. Mitään dialogin valintaa ei kuitenkaan ole luvassa.

Ulkoasua on hiottu hivenen tarkempaan suuntaan ja hahmomallit eivät ole aivan niin kulmikkaita ja tekstuurit aivan niin suttuisia kuin ensimmäisessä osassa. Ero ei ole valtava, mutta sen huomaa etenkin kun vertaa kahta peliä rinnakkain. Grafiikan taso on verrattavissa Tekken 1:n ja 2:n välillä tapahtuneeseen muutokseen.

Bloody Roar 2 on toimiva ja sujuva 3D-taistelu, jossa hahmojen muuttumiskyky on avainasemassa ja se asia, mikä erottaa tämän pelin edukseen valtavasta määrästä keskinkertaisia Tekken-klooneja. Tämä on edelleen aoikein pelattava peli ja toinen osa isommalla hahmovalikoimallaan, hiotummalla ulkoasullaan ja erikoisliikkeillään on se, joka näistä kahdesta kannattaa kokeilla, jos pitää valita vain yksi. 


Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitoksia kaikille lukijoille, palaan taas pian asiaan!

-jarmo

Comments

Popular posts from this blog

Polttopalloa ja pompadoureja

Moi, Viime aikoina on tullut katsastettua usemapikin Kunio-kun Nekketsu -sarja peli, joten jatketaan samaa aihetta. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 1988 Nekketsu Koukou Dodgeball B u. Tästä on olemassa NES-käännös nimellä Super Dodgeball, josta on taas tuttuun tapaan häivytetty kaikki viittaukset River City-sarjaan. Tämä on järjestyksessä sarjan ensimmäinen urheilu-spinoff, joten aiemmin käsitelty jääkiekkopeli on tätä uudempi. Kuten nokkelimmat jo varmasti arvaavat, tällä kertaa Kunio kumppaneineen osallistuu polttopalloturnaukseen. Nyt ei tosin ole enää koulujen väliset ottelut, vaan joukkue kiertää ympäri maailmaa ihan MM-kisoissa. Peli on siis perus polttopalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittää osua toisen tiimin pelaajiin vastakkaisella kenttäpuoliskolla. Molemmissa on kolme sisäkentän pelaajaa ja kolme vastustajan puoliskon ulkoreunoilla. Toisin kun perus koulun polttopallossa, yksi osuma ei polta pelaajaa, vaan tässä mätkäistään pallo päin lärviä, joka vie pisteitä el...

Analogista Scifiä Alan Mestarilta

 Moi, Tuumasin, että tällä viikolla otan mukaan blogiin jotain hieman uutta ja erilaista, koska vaihtelu virkistää. Nyt ei ole luvassa retropeliä tai lootan avausta (ei hätää, niiden pariin palataan piakkoin) vaan kirjakatsaus. Kirja on tosin hieman harhaanjohtava sana, koska luvassa on lähestulkoon pelkästään kuvitusta, mutta ei tämä ole myöskään sarjakuva. Nyt katsotaan Akira-animaation tuotantoa sekä siihen liittyviä juttuja ja tutustutaan kirjaan nimeltä: Otomo The Complete Works, osa 25. Animation Akira Layouts & Key Frames 3. Akira on minulle yksi tärkeistä vaikuttajista siihen, että ylipäänsä kiinnostuin scifiharrastuksesta, piirtämisestä, animesta ja sarjakuvista joten tämän kaltaiset kirjat ovat enemmän kuin suuri mielenkiinnon aihe. Se sattaa olla ensimmäinen animeleffa, jonka olen nähnyt ja on myös ehkä ensimmäinen DVD-elokuva, jonka olen ostanut omaksi. Kiinnostuneille vinkiksi, että nämä ovat saatavilla Japanin Amazonista.  Otomo The Complete Works on Japaniss...

Yön Ritari Pikselöityy

 Moi, Tällä kertaa on luvassa paluu retropelien pariin. Eikä ihan minkä tahansa retropelin, vaan kyseessä on yksi parhaista NES/Famicom -lisenssipeleistä ja monissa keskusteluissa ainakin ehdokkaana ehkä jopa kaikkein parhaaksi, mikä on aika kova saavutus jo pelkästään siitä syystä, että useimmat lukuisista Capcomin Disney-peleistä olivat loistavia. Kyseessä on siis Sunsoftin Batman vuodelta 1989. Muualla kuin Japanissa julkaisu tosin livahti vuodelle 1990. Tim Burtonin Batman oli ensimmäinen supersankarielokuva, jonka minä muistan saaneen suuren ennakkohypen, mainostusta ja paljon oheistuotteita. Se tuli lisäksi täsmälleen oikeaan aikaan, eli kun olin 9 -vuotias. Oikeaan aikaan tuli myös Nintendon NES ja sitä myötä Batman-peli. En koskaan omistanut NES-Batmania itse, mutta silti sitä tuli pelattua usein, joko vuokralla tai kaverin luona. Monen muun sen ajan pelin tapaan Batman ei ollut helppo, joten läpi asti se ei koskaan mennyt, eli nyt oli aika korjata tilanne, kun löysin Famic...